De 7 leukste zwembaden van Nederland

Bron: Zwembad de Scheg

Als ik ergens gek op ben, dan is het wel op zwemmen. Het liefst in een zo leuk mogelijk zwembad met ultrasonische glijbanen. Ik moet nog een tijdje wachten voordat ik zelf op vakantie ga. Op dit moment weet ik nog niet op welke campings we gaan verblijven en of die campings een zwembad hebben, maar dat ik ga zwemmen staat vast. Gelukkig is Geert net zo’n waterrat als ik.

Voor diegene die (nog) niet op vakantie gaan, maar die net zo graag zwemmen als ik, maakte ik een overzichtje van de allerleukste zwembaden van Nederland, op willekeurige volgorde. Let op: kwijlgevaar!

Edit: ik vul dit artikel regelmatig aan wanneer ik nieuwe zwembaden getest heb!

1. De Scheg in Deventer

Een prachtig, groot zwembad met leuke attracties. Zo hebben ze een wildwaterbaan (die vooral ’s avonds na 19.00 uur lekker wild wordt edit: tegenwoordig wordt de glijbaan wild van 15.00 uur tot 17.00 uur), met een groot ‘pas op voor je bovenstukje’-alarm, een reuzeglijbaan, familieglijbaan, stroomversnelling, bubbelbad (tegen betaling) en peuterparadijs.

Dit zwembad heb ik al eens eerder getest.

Entreeprijs: €6,75
Openingstijden in de vakantie.

In 2013 heb ik de nieuwe glijbaan van zwembad de Scheg getest! Lees hier wat ik ervan vond!

2. Het Tikibad van Duinrell in Wassenaar

Afgelopen maandag spetterde ik er nog in het rond. Het aller-aller-allerleukste zwembad van Nederland is zonder twijfel het Tikibad van Duinrell. De leukste, snelste en beste glijbanen met of zonder grote waterbanden, een golfslagbad, buitenzwembad en o, ja, je kunt natuurlijk ook nog het park Duinrell in. Ach, detail.

Beetje jammer: de kaarten zijn prijzig. Wij kregen via een actie bij Kruidvat twee gratis kaarten voor Duinrell en hoefden daarom alleen nog maar kaarten te kopen voor het Tikibad. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen kaarten voor het bad kopen voor op een mooie zomeravond. Er zijn wel vaker acties, dus houd je ogen open!

Precieze entreeprijzen vind je hier.
Openingstijden in de vakantie. 

3. Sportiom in Den Bosch

Een heerlijk subtropisch zwemparadijs met glijbanen, een wildwaterrivier, golfslagbad en vernieuwde glijbanen waardoor het lijkt dat je veel sneller gaat dan dat je daadwerkelijk gaat. Er zijn ook stoomcabines, whirlpools, een buitenbad en een ligweide waar je even in kan relaxen en als je het zwemmen zat bent, ga je gewoon schaatsen. Door de ANWB beoordeelt met een 8.

Entreeprijs in de vakantie (alleen zwemmen): €8,75
Openingstijden in de vakantie.

4. De Tongelreep in Eindhoven

Dit zwembad kreeg ik als tip door via Twitter. En hij ziet er inderdaad leuk uit! Er zijn verschillende glijbanen, waaronder de Turbotol en als het lekker weer is, plons je lekker in het buitenzwembad. Ze hebben ook kruidenbaden en zo’n heerlijk golfslagbad.

Openingstijden in de vakantie.
Entreeprijzen in de vakantie. 

Beelden van het zwembad vanaf 1.32 min.

5. Preston Palace in Almelo

Dit ziet er veelbelovend uit! Wederom een tip via Twitter. Het is een prachtig subtropisch zwemparadijs met sauna’s, wildwaterkreken, watervallen, bruisplateaus en stroomversnellingen. En als je uitgeput bent van het zwemmen, blijf je gewoon lekker in het hotel slapen. Wat ’n luxe!

Entree (overdag): €16,50
Openingstijden: dagelijks van 09:00 tot 22:00 uur

Meer info vind je hier.

6. Mosaqua in Gulpen

Een heerlijk zwembad waar ik ben geweest toen ik op vakantie was in Limburg! Heerlijke glijbanen en een wilde wildwaterbaan. Wij hebben ons hier een hele dag goed vermaakt. Afgezien van het ‘ik ben mijn jas kwijt maar gelukkig vindt Marieke ‘m uiteindelijk’-verhaal van Geert. Helemaal goedgekeurd.

Openingstijden in de vakantie.
Entreeprijzen in de vakantie.

7. Splesj in Hoeven

Nooit getest, maar aangeraden door een lezer: Waterspeelpark Splesj (locatie Molecaten Park Bosbad Hoeven). Op de website ziet ‘ie er inderdaad veelbelovend uit!

NET OVER DE GRENS

Woon je – net als ik – vlakbij de grens met Duitsland? Dan heb ik nog 2 tips voor je!

8. Bahia in Bocholt (Duitsland)

Op aanraden van een vriendinnetje ging ik hier naartoe. Vanaf Arnhem rijd je er in een klein uur naartoe. Prima te doen dus! Dit zwembad heeft een drietal glijbanen, waarvan er één bovenuit steekt: de blauwe (banden)glijbaan, die halverwege opsplitst in twee glijbanen. In de glijbaan moet je dus kiezen welke kant je opgaat. Hoe dat gaat, zie je in het filmpje hierboven. De andere glijbaan is een gewone glijbaan, waar je zonder band op kan.

Verder zijn er nog gewone (buiten)zwembaden (het is niet heel groot, maar prima voor een paar uur/dagje) en tegen betaling sauna’s, massages, hamam, etc.

Extra leuk: als je vroeg (10.00-13.00 uur) of juist laat (vanaf 19.00 uur) komt, kun je voordelige happy hour tickets kopen!

Entree prijzen vind je hier.
Openingstijden vind je hier.

9. Aquapark in Oberhausen (Duitsland)

Iets verder weg (een uur en een kwartier vanaf Arnhem), maar stiekem misschien nog wel ietsjes leuker, is Aquapark Oberhausen. Ook hier zijn een boel glijbanen te vinden en ze hebben er mijn favoriet: bandenglijbanen (met ook banden voor 2 personen)!

Ze hebben er ook gewone zwembaden en een buitenzwembad. In de zomer kan het dak van het zwembad open, voor lekkere frisse lucht, maar let op, want in de zomer kan het heel druk zijn!

Entreeprijzen vind je hier.
Openingstijden vind je hier.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

31 Responses to “De 7 leukste zwembaden van Nederland

 • he nou het zij niet de allerspectakuleren achtbanen hoor alleen maar glijbaanen

 • Vooral nummer 5 is ERG romantisch!!!!!

 • vooral nummer 5 preston palace is ZEER romantisch!!!!

 • Door jouw artikel afgelopen zondag naar Den Bosch geweest! Volgende keer probeer ik Preston Palace=). Als je nog meer leuke zwembaden weet, moet je maar snel weer een artikel schrijven!

 • Floor Schipper
  3 jaar ago

  Zijn er ook nog wat leuke zwembaden in het Noorden van het land?

  • Daar kom ik zelf niet zo vaak, Floor, maar als je goeie tips hebt, dan hoor ik het graag :)

 • En de eemhof dan?

 • Geen buitenbaden:(

  Voor de dagen dat het echt warm is in Nederland is het run een super leuk zwembad voor jong en oud!

  http://Www.hetrun.nl

 • vanaf welke leeftyd moet je zijn

 • Het Tikibad in Duinrell viel zwaar tegen. Kinderen onder de 120 cm moeten een zwembandje om. Uit met de pret voor onze waterrat met twee zwemdiploma’s.

 • Handig artikel hier was ik juist naar op zoek!

 • Hi Marieke,

  Leuk artikel! Wij hebben een blog geschreven over de mooiste zwembaden ter wereld, misschien ook leuk voor mensen die dit onderwerp interessant vinden.

  Succes met je blog!

 • Aaaah ik krijg echt zo’n zin om te zwemmen als ik dit artikel zie! (L)

 • Een bezoekje aan een zwemparadijs is voor mij en mijn gezin vaste prik als we er-op-uit gaan.

  De Tongelreep is een aanrader, al meerdere keren geweest. Niet alleen alle faciliteiten binnen zijn goed maar ook buiten is geweldig (nog meer glijbanen en heel veel gras). Hier kun je je prima een middagje vermaken.

  Mosaqua is ook erg leuk, de stroomversnelling is de beste van Nederland!

  Gisteren bij Sportium geweest. Aardig zwembad met 3 leuke glijbanen maar het is er VEEL te druk.
  Voeg daar een stevige beat aan toe en dat maakt dat je na max 2 uur gillend gek wordt. Er zijn bovendien veel te weinig douches, de kluisjes zijn veel te klein en de kleedcabines zijn ook van het kleinste formaat die ik tot nu toe ben tegengekomen. In het weekend betaal je €9.95 p/p. Vonden wij het dat waard: nee.

  • Dank voor je eerlijke en uitgebreide mening, Danny! Hopelijk hebben anderen er wat aan! :) Gelukkig zijn er nog genoeg andere zwembaden om uit te proberen!

 • Splesj vind ik persoonlijk geen aanrader, mijn ouders staan al zo’n 9 jaar vast op bosbad hoeven en in die tijd is het echt heel erg achteruit gegaan, en ook veel te druk op warme dagen als je juist lekker naar een buitenbad zou willen gaan, tis dan echt een mierenhoop zo vol.
  Tegen sluitingstijd is het leuk, en op minder warme dagen maar de baden zijn dan niet lekker om in te gaan, veeeels te koud.
  Alleen de trechter en half pipe zijn leuk maar bij de half pipe zijn er al meerdere keren banden af geschoten.

 • De zwembaden van centerparks zijn ook leuk.
  Ik ben op de kempervennen bij den bosch geweest.
  Je kunt een losse dagkaart halen voor het zwembad en om te wandelen door het park. Ook uiteten gaan kun je daar goed doen.

 • Leukste zwembad voor kleuters of kinderen tot en met 8 jaar ??? Tips? De scheg is wel een aanrader met een watertoestel met minikidsglijbaan.

 • Het zwembad van de Huttenheugte is ook erg leuk. Mooie en snelle wildwaterbaan en leuke baden voor kleine kinderen. Ook op het park zelf is genoeg te doen. Leuk voor een dagje uit met het gezin !

 • Ook erg leuk: het zwembad van Landal de Lommerbergen. Vooral voor kleine kinderen leuke baden met veel speelattributen, incl. zandbak.

 • Gaaf! Die Bahia in Duitsland ziet er leuk uit! En wie kent Tropicana nog? Dat is nu een bar 😀 , heel apart om daar eens een drankje te doen.

  Voor buitenzwembad ga ik altijd naar De Bergen http://www.debergen.nl/buitenzwembad

  Het water is daar gefilterd, het is groot en geen vieze honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *