Zomerproof: de 6 leukste zwembaden van Nederland

 ♫ Matze Knop – Numero Uno

Als ik ergens gek op ben, dan is het wel op zwemmen. Het liefst in een zo leuk mogelijk zwembad met ultrasonische glijbanen. Ik moet nog een tijdje wachten voordat ik zelf op vakantie ga. Op dit moment weet ik nog niet op welke campings we gaan verblijven en of die campings een zwembad hebben, maar dat ik ga zwemmen staat vast. Gelukkig is Geert net zo’n waterrat als ik.

Voor diegene die (nog) niet op vakantie gaan, maar die net zo graag zwemmen als ik, maakte ik een overzichtje van de allerleukste zwembaden van Nederland, op willekeurige volgorde. Let op: kwijlgevaar!

1. De Scheg in Deventer

Een prachtig, groot zwembad met leuke attracties. Zo hebben ze een wildwaterbaan (die vooral ‘s avonds na 19.00 uur lekker wild wordt edit: tegenwoordig wordt de glijbaan wild van 15.00 uur tot 17.00 uur), met een groot ‘pas op voor je bovenstukje’-alarm, een reuzeglijbaan, familieglijbaan, stroomversnelling, bubbelbad (tegen betaling) en peuterparadijs.

Dit zwembad heb ik al eens eerder getest.

Entreeprijs: €6,75
Openingstijden in de vakantie.

In 2013 heb ik de nieuwe glijbaan van zwembad de Scheg getest! Lees hier wat ik ervan vond!

2. Het Tikibad van Duinrell in Wassenaar

Afgelopen maandag spetterde ik er nog in het rond. Het aller-aller-allerleukste zwembad van Nederland is zonder twijfel het Tikibad van Duinrell. De leukste, snelste en beste glijbanen met of zonder grote waterbanden, een golfslagbad, buitenzwembad en o, ja, je kunt natuurlijk ook nog het park Duinrell in. Ach, detail.

Beetje jammer: de kaarten zijn prijzig. Wij kregen via een actie bij Kruidvat twee gratis kaarten voor Duinrell en hoefden daarom alleen nog maar kaarten te kopen voor het Tikibad. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen kaarten voor het bad kopen voor op een mooie zomeravond. Er zijn wel vaker acties, dus houd je ogen open!

Precieze entreeprijzen vind je hier.
Openingstijden in de vakantie. 

3. Sportiom in Den Bosch

Een heerlijk subtropisch zwemparadijs met glijbanen, een wildwaterrivier, golfslagbad en vernieuwde glijbanen waardoor het lijkt dat je veel sneller gaat dan dat je daadwerkelijk gaat. Er zijn ook stoomcabines, whirlpools, een buitenbad en een ligweide waar je even in kan relaxen en als je het zwemmen zat bent, ga je gewoon schaatsen. Door de ANWB beoordeelt met een 8.

Entreeprijs in de vakantie (alleen zwemmen): €8,75
Openingstijden in de vakantie.

4. De Tongelreep in Eindhoven

Dit zwembad kreeg ik als tip door via Twitter. En hij ziet er inderdaad leuk uit! Er zijn verschillende glijbanen, waaronder de Turbotol en als het lekker weer is, plons je lekker in het buitenzwembad. Ze hebben ook kruidenbaden en zo’n heerlijk golfslagbad.

Openingstijden in de vakantie.
Entreeprijzen in de vakantie. 

5. Preston Palace in Almelo

Beelden van het zwembad vanaf 1.32 min.

Dit ziet er veelbelovend uit! Wederom een tip via Twitter. Het is een prachtig subtropisch zwemparadijs met sauna’s, wildwaterkreken, watervallen, bruisplateaus en stroomversnellingen. En als je uitgeput bent van het zwemmen, blijf je gewoon lekker in het hotel slapen. Wat ‘n luxe!

Entree (overdag): €16,50
Openingstijden: dagelijks van 09:00 tot 22:00 uur

Meer info vind je hier.

6. Mosaqua in Gulpen

Een heerlijk zwembad waar ik ben geweest toen ik op vakantie was in Limburg! Heerlijke glijbanen en een wilde wildwaterbaan. Wij hebben ons hier een hele dag goed vermaakt. Afgezien van het ‘ik ben mijn jas kwijt maar gelukkig vindt Marieke ‘m uiteindelijk’-verhaal van Geert. Helemaal goedgekeurd.

Openingstijden in de vakantie.
Entreeprijzen in de vakantie.

7. Splesj in Hoeven

Nooit getest, maar aangeraden door een lezer: Waterspeelpark Splesj (locatie Molecaten Park Bosbad Hoeven). Op de website ziet ‘ie er inderdaad veelbelovend uit!

Wil je liever een zwembad vinden bij jou in de buurt? Kijk dan even op Nederlandsezwembaden.nl, waar je alle zwembaden van Nederland terug kunt vinden.

Afbeelding boven: Zwembad de Scheg (verkregen met toestemming)

15 gedachten over “Zomerproof: de 6 leukste zwembaden van Nederland

  1. Door jouw artikel afgelopen zondag naar Den Bosch geweest! Volgende keer probeer ik Preston Palace=). Als je nog meer leuke zwembaden weet, moet je maar snel weer een artikel schrijven!

  2. Het Tikibad in Duinrell viel zwaar tegen. Kinderen onder de 120 cm moeten een zwembandje om. Uit met de pret voor onze waterrat met twee zwemdiploma’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>