10 jassen die wél handig zijn voor op reis

Ik zit er elke keer weer mee te rotzooien: welke jas neem ik mee op reis? Want mijn lange zomer trenchcoat is niet makkelijk als je door de natuur wandelt. Mijn luchtige witte zomerjas is te koud. Een trui is te dik. Een vest is niet waterdicht. En… dráág ik eigenlijk wel een jas deze reis?

Zweterige weggooi-poncho

Afgelopen reis naar Montenegro, Bosnië en Kroatië had ik toch maar mijn trenchcoat meegenomen. Het resultaat: het ding heeft de hele vakantie onderin een krat gezeten, is niet gedragen en kan nu toch gewassen en – vooral – gestreken worden. We hebben heel wat regendagen gehad, maar op zo’n moment had ik niet echt iets bij me wat geschikt was. Een regenpak was veel te overdreven (en die was ik voor het gemak ook vergeten) en in zo’n plastic weggooi-poncho zweet je je ook het lazarus met 28 graden.

Gifgroene fleecejacks en afritsbroeken

Op zo’n moment was ik jaloers op die echte outdoor-reizigers die ik tegenkwam. Je weet wel, van die mensen die wél een afritsbroek en een super waterdicht regenjack uit hun reisrugzak met dertig zakjes kunnen toveren, terwijl jij allang blij bent dat je een opvouwbare paraplu in je Eastpak hebt weten te proppen. Ik dacht ineens terug aan de situatie van twee jaar daarvoor. Toen mijn moeder doorhad dat ik alleen maar korte broeken en topjes in had gepakt (terwijl de reis naar Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk ging) moést ik van haar haar gifgroene fleecejack meenemen. Je raadt het al: ik was van plan het ding ergens vér achterin de auto te verstoppen, maar heb hem uiteindelijk de hele vakantie aangehad, omdat ik anders bevroor van de kou.

Waterdicht met ademgaatjes

Kortom: ik moet ook zo’n handig jack. Zo’n jas die misschien wat minder mooi is, maar wel úberhandig. Een waterdichte met ademgaatjes. En een zwárt fleecejack voor de koudere dagen. Ik ging op zoek en vond tien kanshebbers in de webshop van OTTO. Die handige rugzak met dertig zakjes heb ik inmiddels ook al binnen (binnenkort een review!), dus ooit gaat het nog eens helemaal goed komen met mij. Maar die afritsbroek… die kan het heen en weer krijgen.

Prijzen

1. Flashlights Functioneel jack met 2-wegritssluiting €79,99
2. Eddie Bauer Functioneel jack €139,95
3. KangaROOS micro-fleecejack €49,99
4. Flashlights Functioneel jack met deelnaden €109,99
5. Ocean Sportswear Fleece-jack met colourblocking €49,99
6. Kangaroos Functioneel jack 2-delig €139,99
7. Kangaroos Fleece-jack met blinde ritssluiting €39,99
8. Ocean Sportswear Fleece-jack in colourblocking €39,99
9. Icepeak Fleece-jack Kezia €49,99
10. Kangaroos Fleece-jack met hoog te sluiten kraag €24,99

Lees mijn disclaimer

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “10 jassen die wél handig zijn voor op reis

  1. Ik heb de mijne in de ANWB-winkel gekocht. Daar hebben ze soms leuke aanbiedingen en eerlijk gezegd is die van mij ook zo beroerd nog niet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.