Wat doet elke dag 2 liter water drinken met je?

2 liter water per dag

2 liter water per dag

De hoeveelheid water die een mens per dag ‘moet’ drinken… het blijft een hot onderwerp. Hoe meer water hoe beter, maar ook weer niet teveel, want dat is ook niet goed voor je. Ja, hallo? Wat is nou de bedoeling? Kan iemand even zwart op wit een antwoord geven alstublieft?

De laatste tijd las ik weer steeds meer artikelen over vrouwen wiens huid zichtbaar veranderde na het drinken van 2-3 liter water per dag. Ook de dames van Grazia hadden het erover. Zij noemden ook dat hun handen minder droog waren en hun nagels sterker. Ik besloot de proef op de som te nemen om nu eindelijk eens antwoord te krijgen op de vraag: wat doet elke dag 2 liter water drinken met je?

Ik maakte ‘voor’ foto’s en installeerde de Water your body app op mijn telefoon. Een gruwelijk irritante app die om de zoveel tijd met een water-geluidje aangeeft dat je moet drinken. Handig, maar erg gênant als je met mensen in gesprek bent en er komt ineens zo’n mini waterval voorbij.

Drie weken lang dronk ik minstens 2 liter water. Op een paar kleine missers na, lukte het me elke keer. Ik drink normaal gesproken al vrij veel (zo’n 1,5 liter water en thee), maar toch merkte ik dat ik wel bewust m’n best moest doen om de 2 liter te halen.

Het eerste verschil wat echt snel duidelijk werd? Je zit de héle dag op de wc. Vandaar dat ik tijdens me tijdens mijn mini tripje naar Brussel ook wat minder goed aan de challenge hield. Er was gewoon niet altijd snel een wc beschikbaar!

2 liter water per dag

Het resultaat na 3 weken

Eerlijk? Behalve dat ik constant naar de wc moet, merk ik er maar weinig van. Ik heb niet het idee dat mijn huid er mooier uit ziet, maar ik moet erbij vermelden dat ik al gezegend ben met een vrij gladde huid (met regelmatig eczeem, dat dan weer wel).

De lijnen onder mijn ogen (die mijn dokter eens liefkozend ‘astma-koppie-lijnen’ noemde) werden er ook niet minder donker op. Mijn handen voelden zelfs vrij droog. Maar… ik heb het idee dat mijn nagels wel sterker zijn dan normaal! Ik heb normaal héél slappe nagels, die ik super snel weer kort moet knippen (omdat ze telkens breken en scheuren), maar nu hielden ze het drie weken uit!

En nu?

Ik geloof best dat veel water (en thee) drinken goed is voor je. Ik denk dat ik er vrij weinig van merkte, omdat ik al relatief veel water dronk. Mensen die normaal gesproken minder drinken (of geen water drinken) zullen er vast baat bij hebben. Een betere huid, sterkere nagels en minder hoofdpijn? Ik geloof het best wel.

Ook lees ik steeds dat mensen veel positieve effecten ervaren bij het drinken van 3 liter water. Misschien merk ik het ook pas bij 3 liter water? Het zal misschien best, maar ik pas ervoor. Ik merk dat ik bij 2 liter water echt wel aan mijn max zit. Ik heb een ‘vol’ gevoel en hoor mezelf soms de halve dag klotsen. Dat is geen lekker gevoel! (Zeker niet als je gaat sporten…) Die 3 liter water sla ik dus even over…

Hoeveel water drink jij op een dag?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “Wat doet elke dag 2 liter water drinken met je?

 1. Wat doet drie liter water drinken met je? Elke ochtend beginnen met een uurtje hardlopen en daarna even drie liter water wegklokken. Van een biertje ben ik ook niet vies en zorg er (bijna) altijd voor dat er per dag meer water ingaat dan bier. Het is een dagelijkse gewoonte (afgezien van blessures of ziektes) om zo mijn dag te beginnen. Het weerstaat voor 90 procent mijn depressies., Vooral als de bladeren dan weer dreigen te vallen enz. Je kan er de hele dag weer tegen. En daarna voel je je weer fris en fruitig. De geluksstofjes doen dan grotendeels weer zijn werk. Ik kan het iedereen aanbevelen. Uiteraard mits het in je vermogen ligt of zit. Goed hier wou ik het maar bij laten, succes.

 2. Ja Marieke ik pas ook voor de 3 liter. Man ik moet nu al zo vaak plassen. Toch probeer ik wel 2 liter water te drinken naast mijn kopjes koffie en het gaat steeds makkelijker :).
  Iemand vertelde me dat je lichaan na 2/3 weken eraan went en je minder vaak hoeft te plassen.

 3. Ik drink ook altijd 2L water per dag en heb daar ook 0 moeite mee omdat ik het altijd doe. Mijn lichaam is eraan gewend want ik ga nooit vaker naar de wc dan iemand anders. Mijn tip om goed bij te houden hoeveel je drinkt is een 1L fles van spa als je 2x hebt leeg gedronken ben je klaar. Verder vind hem ideaal omdat nooit zo vaak hoef te vullen bijv in de bieb. Ik merk niet zo heel veel van bijeffecten.

 4. Ik drink zo’n 1,5 – 2 liter water per dag, en daarnaast thee en soms koffie. Ik denk dat het pas echt verschil gaat maken als je eerst alleen frisdrank en vruchtensap dronk, en dan opeens alleen maar 2 liter water gaat drinken…

  1. Jaaa, dat is zeker zo!! Ik drink bijna nooit frisdrank of sap, maar als ik het dan drink, merk ik het meteen. Een voller gevoel ofzo. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijn bijzondere darmen liggen…

 5. Ik drink al jaren 2 liter water en 1 liter thee op een dag. Wat het met me doet, geen idee, maar ik merk het wel als ik het niet doe. Dan wordt mijn huid droog en voel ik me minder fit. Dus ik blijf stug doordrinken, want baadt het niet, dan schaadt het niet …

  1. Dat is ook zeker waar! Alhoewel, bij echt veeeeel te veel water is het ook weer niet goed, maar hé, wie haalt er nou 7 liter op een dag?

 6. Ik merk dat ik in NL bijv. veel meer water drink dan op reis. Geen idee waarom, want daar is het juist veel warmer en heb je het nodig, mag je bij iedereen tussen de kippen op de plee gaan zitten als het moet. In NL moet je overal meteen met je portemonnee zwaaien als je echt eens nodig naar de wc moet, maar kun je in ieder geval gewoon water uit de kraan drinken. Als ik een dag thuis zit haal ik het makkelijk, voel ik me ook veel fitter (misschien omdat je vaker naar de wc moet lopen? 😛 ). Thee en ranja <333 haha!

  1. Ooh herkenbaar! Zoooo’n hekel aan, omdat ik dan noooooit een vijftig centje heb, die je wel nodig hebt. Irritaaant! In het buitenland zijn in de stad ook veel meer openbare wc’s waar je naartoe kunt als het moet.

 7. Oh ik drink dus echt veeeeeeel te weinig, dus ik ren nu maar weer naar de kraan om mijn flesje te vullen EN die app… ik moet er ook maar aan geloven 😉

 8. Ik vind het heel erg fijn dat er meerdere mensen zijn die er weinig verschil in merken. Ook ik vind het enige grote verschil is dat ik heel veel naar de wc moet opeens, maar meer energie of een betere huid dat krijg ik er ook niet van

  1. Ik denk dat het ook voor iedereen verschilt. Lekker doen waar jij je prettig bij voelt 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.