2016 in reizen ♥

img_0903

Spot mij!

2016 was een EPISCH reisjaar! En zoals elk jaar blik ik aan het einde gráág nog even terug op alle gemaakte reizen. Het reisjaar van 2015 was al super vet, maar dit jaar overtrof alles. En ja, dat zei ik vorig jaar ook al. Kijk je mee met ons reisjaar 2016?

thailand

Januari – 3 weken Thailand, Laos & Cambodja

In 2015 spaarden we voor onze eerste reis naar Azië en onze eerste keer backpacken! In januari was het dan eindelijk zo ver: we begonnen in Thailand, voeren in twee dagen in de slowboat naar Laos en eindigden onze reis met een héle zieke Geert in Cambodja. En het allerergste is: ik heb nog lang niet alles over deze reis verteld. Sterker nog, ik heb eigenlijk alleen beetje geblogd over Thailand en ik ben begonnen met Laos. Ik weet niet waar het door komt, maar ik vind het best een lastige reis om over te bloggen!

Onze eerste keer Azië was zeker voor herhaling vatbaar. We vonden het een erg vette reis en werden verliefd op Laos.

Mei – 4 dagen Drenthe, Nederland

In mei was het tijd voor het jaarlijkse weekendje weg met de Kuitjes (de familie van Geert). Dit jaar gingen we logeren bij de boer en het was suuuuper gezellig! We sliepen in een soort luxe tent, mét bedden, maar zónder stroom of tv. De finale van het songfestival keken we op de telefoon van mijn zwager, terwijl het houtvuur knetterde. Super leuk!

Oh en ik was telkens kwijt, want ik knuffelde zoveel mogelijk met alle konijntjes, kipjes en kalfjes.

roemenië

Mei – 6 dagen Roemenië

Nietsvermoedend liep ik de badkamer uit met m’n tandenborstel nog in mijn mond en met het idee dat we die dag een bruiloft gingen filmen. Ik deed de deur open en daar stond Geert, in z’n korte broek en met z’n bergschoenen aan. Ik dacht: hij gaat toch niet in deze outfit een BRUILOFT filmen?!
Grijnzend vroeg hij: ‘Ga je mee?’
Ik deed van: ‘HUH?’, wat klonk als ‘Hdhjshsj’ (want: tandenborstel in mijn mond).
‘Over 2 uur gaan we op vakantie! Pak even je spullen in, want we gaan Nibbit zo naar de oppas brengen!’

Dit was toch wel één van mijn favoriete momenten van 2016, hoor! Zooooo vet! Ik was dus in de veronderstelling dat we een bruiloft gingen filmen, maar in werkelijkheid gingen we op vakantie. Geert had alles geregeld. En ik had NIKS in de gaten. Het hele avontuur lees je hier.

zakopane

Juli / Augustus – 10 dagen Polen

Afgelopen zomer trokken we met ons busje 10 dagen door Polen heen. We zagen de mooiste kastelen, beklommen een vulkaan en het was ook nog eens hartstikke goedkoop. Ook super leuk: mijn schoonzusje en zwager waren op dat moment óók in Polen en halverwege onze vakantie planden we een date. Twee nachtjes sliepen we op dezelfde camping en dus konden we een dagje samen op pad! Super leuk en hartstikke grappig, om zo ver weg toch ineens familie tegen te komen!

En dan natuurlijk het allergrootste hoogtepunt: GEERT VROEG ME TEN HUWELIJK IN POLEN! 😀 AAAAH!

monument-valley

Oktober / November – 3 weken Amerika

En dan, de reis der reizen. Heel 2016 spaarden we voor deze reis. De reis waarvan we al héél lang droomden. Een roadtrip door Amerika. En jongens, het was fantastisch. Maar dat wisten jullie al. Ik heb al een paar blogjes geschreven en ook een filmpje gedeeld, maar er is nog véél meer onderweg! Jeeeej! Ik heb heel veel zin om jullie ALLES te vertellen over deze geweldige reis!

2016-12-09_1401643983038633019

December – 3 dagen Sofia, Bulgarije

Last but not least: in december gingen we 3 dagen naar Sofia (waarvan we maar één échte dag in Sofia waren). En dat was hartstikke leuk! Dat wist ik van tevoren al, want wij houden gewoon van Oost-Europese steden. We aten heerlijke dingen op de kerstmarkt, gingen naar een compleet uitgestorven dierentuin en werden opgelicht. Er komt nog een blogje aan over de hoogtepunten van Sofia!

Wauw. Wát een jaar. Eigenlijk wilden we één grote reis per jaar doen: januari 2016 Azië, januari 2017 Amerika. Maar in januari ligt er in Amerika een héleboel sneeuw en dan kun je niet over naartoe (zeker niet als je wil hiken). Dat vonden we natuurlijk heel jammer en daarom verplaatsten we onze reis naar het najaar van 2016. Met als resultaat een wel héél episch reisjaar! Ik kan het zelf bijna niet geloven. Op naar 2017, een jaar met een reisbudget. Maar dat gaat ons er zeker niet van weerhouden om nog véél meer toffe reizen te maken!

Héérlijk, al die jaaroverzichten aan het einde van het jaar! Binnenkort deel ik nog (net als ieder jaar) de hoogtepunten van 2016 én mijn bucket list jaar 2016!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “2016 in reizen ♥

  1. Onvoorstelbaar dat je daar echt hebt gestaan hè. Onvoorstelbaar dat jullie al die reizen hebben gemaakt ! Jullie leven het leven, op naar 2017!!

    1. Aah dank je wel! Dat hoop ik ook! Maar als het ook maar een fractie wordt van 2016 dan wordt het al gaaf! 😀

  2. Gaaf jaar Marieke! Toffe bestemmingen, Superleuk! Ik ben erg benieuwd naar Sofia, lijkt me een erg mooie stad. Maak er een te gek 2017 van, vol bijzonder mooie momenten!

    1. Sofia is heel mooi! Daar ga ik nog een ‘hoogtepunten van Sofia’ blog over schrijven 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.