Mijn 2e leven, hilarisch herkenbaar!

mijn-2e-leven

Wat gebeurt er als je als vleesliefhebber ineens halsoverkop verliefd wordt op een veganist? Een terror vegan ook nog, die geen moment onbenut laat om de hele wereld te vertellen waarom niemand meer dierlijke producten zou moeten eten. Nou, dan krijg niet alleen geen pizza salami meer, maar vind je je vrouw ook ineens grazend (ja, dat lees je goed) op het balkon bij een bloempot met gras. Je snapt: als vegetariër was ik érg benieuwd naar de nieuwste avonturen van Fausto Brizzi. Want ja,  het is ook nog eens waargebeurd!

Mijn 2e leven

Auteur: Fausto Brizzi
Verschenen in: mei 2017
Serie: geen, maar het is het derde boek van Fausto Brizzi (na 100 gelukkige dagen & Je leeft maar 1 keer)
Genre: roman
Aantal pagina’s: 127

Na 100 gelukkige dagen & Je leeft maar 1 keer is Mijn 2e leven het derde boek van Fausto Brizzi, maar de insteek is dit keer wel heel anders. De eerste twee boeken waren echte romans, maar dit derde boek is meer een waargebeurd verhaal. Fausto vertelt hoe hij zijn grote liefde Claudia ontmoet en tegen alle verwachtingen in halsoverkop verliefd op haar wordt. En zo kan het gebeuren dat hij – als vleesliefhebber – allerlei gekke dingen gaat doen om de heftige vegan Claudia ervan te overtuigen dat ze toch écht wel bij elkaar passen.

En dat levert grappige situaties op, want Claudia eet niet alleen geen enkel dierlijk product, maar heeft ook een obsessie met gezond eten. Zo maakt ze zelf medicijnen (die ze ook naar binnen giet bij Fausto), gráást ze gras van het balkon en worden al haar ontbijtjes, de lunch én het diner ondefinieerbare grijze papjes, die Fausto óók moet eten. De grote vraag is dan natuurlijk: gaat Fausto hierin mee of wordt het hele vegan gebeuren hem allemaal iets teveel en legt hij een geheime bacon voorraad aan?

Hilarisch herkenbaar!

Inwendig heb ik stiekem erg moeten lachen om dit verhaal. En dat komt vooral omdat het zo akelig herkenbaar is. Niet dat ik gras van het balkon graas, hoor, en ik ben ook geen vegan, maar toch. De complete verbijstering van de omgeving is er één die je ook tegenkomt als je vegetarisch gaat eten. Want ondanks dat er steeds meer mensen vega gaan eten (jeej!), zijn er ook nog altijd een heleboel mensen die geen idee hebben waarom je zoiets doet of wat je dan precies wel en niet eet. Dat geeft helemaal niks, natuurlijk, maar daarom vond ik het wel extra leuk om dit boek te lezen! Al is dit wel een stuk extremer, hoor 😉

Ondanks dat Claudia vrij heftig neergezet wordt en daardoor niet altijd even vriendelijk overkomt, vond ik haar verhaal aandoenlijk. Ze houdt gewoon onvoorwaardelijk veel van dieren en begrijpt totaal niet waarom mensen het dan gek vinden als ze een noodnummer voor exotische dieren belt voor een ‘simpele’ (niet mijn woorden, maar die van de telefonist) hagedis, die gewond is geraakt door de kat van de buren.

Ik vond Mijn 2e leven een erg vermakelijk boek! Het vertelt het mooie liefdesverhaal van twee tegenpolen, die elkaar tegemoet proberen te komen voor de liefde (oké, Fausto iets meer dan Claudia). Daarbij is het voor vegetariërs en veganisten hilarisch herkenbaar! (Overigens valt dit boek vleeseters niet af, hoor, dus ook voor vleesliefhebbers is dit boek ‘veilig’ om te lezen 😉 ). Het enige nadeel? Het is zo verschrikkelijk kort! Het boek heeft slechts 127 pagina’s. Misschien meer een novelle dan een roman?

Origineel: Zeker, het idee achter het boek (over het leven met een vegan) vind ik erg origineel!
Personages:
Claudia wordt vrij heftig neergezet, waardoor ze niet altijd even vriendelijk overkomt. Maar ik ga er maar even vanuit dat het allemaal net iets heftiger neer wordt gezet voor het verhaal.
Romantisch: 
Niet echt. Het is geen standaard roman. Meer een soort biografisch verhaal.
Irritaties: Nee. Hooguit dat het zo kort was! Het boek heeft slechts 127 pagina’s! Ik vind het meer een novelle dan een roman.
Aanrader: Ja! Zeker als je vegetariër of veganist bent of er met één samenleeft 😉

Lijkt Mijn 2e leven jou leuk?

★★★★☆

Koop bij bol.com

♥ Mariek

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.