Deze 3 boeken las ik in januari

boek-review

Voor mijn gevoel lees ik de afgelopen tijd niet heel veel, maar toch las ik in januari 3 boeken uit. Prima op schema voor mijn reading challenge dus! 🙂 Misschien komt het doordat ik het laatste boek dat ik in januari las, helemaal niks vond. Ik moet echt eens leren om boeken weg te leggen, maar als ik al een heel eind ben, kan ik dat helemaal niet meer over m’n hart verkrijgen. Herkenbaar? De 3 boeken die ik in januari las, waren in ieder geval alle drie erg verschillend. Zowel in genre als in mijn beoordeling. Want ik las ook een geweldig boek! Benieuwd welke dat was…?

verdwijn-tess-gerritsenVerdwijn

Auteur: Tess Gerritsen
Verschenen in: 2007
Genre: thriller
Serie: Rizzoli & Isles deel 5
Aantal pagina’s: 288

Vorig jaar ontdekte ik Tess Gerritsen en meteen werd ze één van mijn favoriete auteurs. Dus als ik nu een boek van haar tegenkom, dan moet ‘ie mee! De serie Rizzoli & Isles lees ik trouwens dwars door elkaar, maar dat kan ook prima. In dit boek, deel 5, komt pathaloog-anatoom Maura Isles erachter dat het lijk in de lijkenzak nog leeft! Ze brengen haar meteen naar het ziekenhuis, maar daar gaat het mis. De vrouw blijkt levensgevaarlijk te zijn. Ze vermoordt een bewaker en gijzelt vervolgens mensen. Onder de gijzelaars is ook rechercheur Jane Rizzoli, die op het punt staat om te bevallen. Maura en FBI-agent Gabriel Dean (Jane’s echtgenoot) doen er alles aan om Jane zo snel mogelijk te bevrijden. Maar juist Jane bezit eigenlijk de sleutel tot het mysterie…

Ik heb nu een aantal boeken gelezen van Tess en kan met recht zeggen: ik ben fan!! Verdwijn is weer een heerlijke Rizzoli & Isles. Het verhaal is spannend en het plot zit goed in elkaar. Gewoon een erg goede thriller. Op naar de volgende!

★★★★☆

Koop bij bol.com

een-weeffout-in-onze-sterren Een weeffout in onze sterren

Auteur: John Green
Verschenen in: 2012
Genre: roman
Aantal pagina’s: 264

Dit is een boek dat al héél lang op me lag te wachten, maar steeds durfde ik er niet aan te beginnen. Want waarschijnlijk ken je dit verhaal wel en je weet van tevoren: dat wordt janken. En daar moet je gewoon even zin in hebben. In januari besloot ik er toch maar aan te beginnen en mán, dat had ik eerder moeten doen. Ik heb – gek genoeg – geen traan gelaten, maar wat een prachtig boek is dit.

Voor wie het allemaal gemist heeft: een weeffout in onze sterren (ja, oké, de Engelse titel ‘The fault in our stars’ is natuurlijk veel beter) gaat over Hazel, die drie jaar geleden is opgegeven. Door een nieuw medicijn wordt haar leven nog gerekt voor een nog onbepaalde tijd. Hazel probeert haar leven weer een beetje op te pakken. Op ‘de praatgroep’ komt ze Augustus (Gus) tegen. Hij heeft kanker overleefd, maar is wel zijn been kwijt. Vanaf de eerste seconde is het duidelijk dat deze twee personen voor elkaar gemaakt zijn. Maar wat als kanker tussen je relatie komt? Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Ik had al veel fantastische verhalen gehoord over ‘Een weeffout in onze sterren’, dus het kón ook eigenlijk niet tegenvallen. Dat deed het ook zeker niet. Het is een mooi, breekbaar, nuchter, realistisch en lief boek, dat je aan het denken zet. Een must-read!

★★★★★
Koop bij bol.com

vertrouw-op-mijVertrouw op mij

Auteur: Jennifer L. Armentrout
Verschenen in: 2017
Genre: new adult
Aantal pagina’s: 320

Als laatste las ik het zesde en laatste deel uit de ‘Wacht op mij’-serie van Jennifer L. Armentrout. In dit deel volg je Jillian, die na een paar ‘loze en saaie’ jaren in haar leven een baan aanneemt in het familiebedrijf. Op haar eerste werkdag ontdekt ze één detail aan de baan: haar nieuwe baas, Brock. Brock, waar ze als jong meisje hopeloos verliefd op was. Brock, die haar toen alleen als ‘vriendin’ zag en helemaal niet op hetzelfde liefdeslevel zat. Brock, die nu wel érg lang naar haar blijft kijken.

De Wacht op mij serie was altijd één van mijn lievelings new adult series, maar het een-na-laatste deel, Kies voor mij, vond ik een beetje saai. Ik was daarom benieuwd naar het laatste deel! Helaas vind ik ‘Vertrouw op mij’ een jammerlijke afsluiting van de serie. Het verhaal boeit me niet, de hoofdpersonen vind ik matig en het komt niet op gang. Ik vind het verhaal saai en er zit weinig diepgang in (zelfs voor een new adult). Helaas, geen aanrader dit. De rest van de serie wel!

★★☆☆☆

Heb jij al een goed boek gelezen in januari?

♥ Mariek

Sommige van deze boeken heb ik opgestuurd gekregen als review exemplaar.
Deze blog bevat affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Deze 3 boeken las ik in januari

  1. Grappig dat je zolang gewacht hebt inderdaad met The Fault. Ik heb de Engelse versie in mijn kast staan en de dvd liggen, ik vind ze allebei prachtig en iedere keer zit ik weer te janken, haha. Ik vond Paper Towns ook erg goed, hoewel die héél anders is.
    Ik las de nieuwe Dan Brown, Oorsprong, die vond ik erg goed! En het vierluik van Carlos Ruiz Zafon kan ik erg aanraden, wat een prachtige romans! Wel een beetje ingewikkeld hier en daar, maar erg mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.