3 geweldige thrillers voor aan het strand

Omdat mijn blog even op zomervakantie is, heb ik extra veel tijd om te lezen. Dat vind ik héérlijk en daarom heb ik alweer drie boeken uit. Zoals ik al zei, blijven de boekrecensies wel gewoon online komen, want ik vertel jullie graag welke boeken jullie deze zomer echt moeten lezen. Vandaag dus drie thrillers voor aan het strand. Of aan het zwembad. Of in de auto, als je lekker op roadtrip bent. Of gewoon lekker thuis, op de bank.

het meisje in de treinHet meisje in de trein

Het meisje in de trein van Paula Hawkins is sowieso dé zomerhit van 2015. Ie-de-reen heeft het erover en dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Dit boek las ik gisteren uit en man, man, wat was het spannend! Wat een héérlijk boek!

Het verhaal gaat over Rachel, die elke ochtend dezelfde trein neemt en elke ochtend vanuit die trein naar een stel kijkt dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze ze kent en noemt ze Jess en Jason. Hun leven is in Rachels ogen perfect, maar op een dag ziet ze er iets vreemds gebeuren. Ze stapt naar de politie met haar verhaal en raakt verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen. Niets is zoals het lijkt en wie is er in vredesnaam nog te vertrouwen?

Zeer knap staaltje schrijfwerk! Leest heerlijk en het is echt spannend! Deze moet sowieso op je lijstje voor deze zomer.

Cijfer: 9

vlucht uit new yorkVlucht uit New York

Omdat ik Bericht uit Parijs erg leuk vond, was ik ook erg benieuwd naar Vlucht uit New York van Guillaume Musso. Als Nikki’s vijftienjarige zoon Jeremy verdwenen is, neemt ze contact op met haar ex-man Sebastian, die sinds de scheiding zeven jaar geleden maar weinig interesse in zijn zoon heeft getoond, maar zich wel ontfermd heeft over hun tweelingdochter Camille. Op zoek naar aanwijzingen vinden zij een kilo cocaïne en een adres van een pokerclub in Jeremy’s kamer. En dan ontvangt Nikki ook nog eens een filmpje waarop te zien is hoe Jeremy in een Parijse metro ontvoerd wordt. Nikki en Sebastian vertrekken halsoverkop van New York naar Parijs om hun zoon te zoeken. Maar daar blijkt niets te zijn wat het lijkt….

De thrillers van Musso zijn wat extremer dan bijvoorbeeld Het meisje in de trein. De personages pakken meestal een vliegtuig naar een ander land en van explosies is hij ook niet vies. Toch lezen zijn boeken erg lekker! Je moet misschien een beetje meedenken in deze extremen, maar ik ben fan.

Cijfer: 8

plechtig vermoordPlechtig vermoord

Hoewel er een paar maanden geleden een kleine hype was rond deze boeken, las ik nu pas voor het eerst een boek van J.D.Robb (pseudoniem voor Nora Roberts). Ik las Plechtig vermoord uit de razend populaire Eve Dallas serie en was meteen verslaafd!

Hoewel ik eerst even moest wennen aan het feit dat het boek in de toekomst is geschreven, merkte ik er later niet zo veel meer van. Eigenlijk had het zich net zo goed in het nu kunnen afspelen. Het enige verschil zijn wat gadgets hier en daar (na het douchen stapt Eve lekker in de droogbuis).

In dit boek onderzoekt Eve de dood van een collega-inspecteur, waardoor ze zich vrijwel meteen op glad ijs begeeft. Professionaliteit gaat voor persoonlijke loyaliteit, maar voor Eve loopt alles dwars door elkaar. De waarschuwing van een lijk voor haar deur neemt ze dan ook persoonlijk op. Samen met haar man Roarke wordt Eve een zeer gevaarlijke zaak in gezogen, die alles te maken heeft met de aanbidders van Satan. Oftewel: hekserij.

Ik vond het een érg leuk en spannend boek! Ik kan niet wachten om meer van deze serie te lezen!

Cijfer: 9

Enkele boeken uit deze serie ontving ik als recensie-exemplaar.

Oh, en op social media blijf ik natuurlijk wel actief! Dus mocht je benieuwd zijn naar wat ik aan het doen ben? Check Instagram voor het antwoord 🙂

4 thoughts on “3 geweldige thrillers voor aan het strand

  1. Oeh, leuke blogpost! ‘Meisje in de trein’ staat sowieso op mijn to read-lijstje. Van Musso heb ik ‘Bericht uit Parijs’ vorig jaar gelezen. Ik vond het wel een goed boek, maar niet bijzonder. De reeks van J.D. Robb kende ik helemaal nog niet. Daar ga ik eens wat meer over opzoeken!

  2. Leuk! Het meisje in de trein wil ik sowieso nog lezen, daar lees ik zoveel goeds over. En de andere twee ken ik ook niet, maar lijken me ook wel goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.