3 kleine activiteiten in Kroatië

Bij de Plitvice meren en de Krka watervallen kun je jezelf makkelijk een dag vermaken. Ook met snorkelen ben je snel een dagje zoet. Maar Je hebt ook van die activiteiten die je even tussendoor doet. Waar je er gewoon een paar van op een dag plant. Vandaag deel ik 3 van die activiteiten met je. Welkom in Kroatië!

rastoke

rastoke

rastoke

1. Rastoke

Dit kleine natuurpark wordt door de inwoners ook wel ‘klein Plitvice’ genoemd, vertelde een local ons. Dat klonk ons natuurlijk goed in de oren en daarom was het de eerste echte stop die we in Kroatië maakten. Rastoke ligt naast een weg, waar vanaf je al een mooi uitzicht op de watervallen hebt, maar als je er omheen loopt, kun je ook het park in. Voor €3,50 mochten we naar binnen.

We zaten langs het meertje, met onze voeten in het water. We daalden de trap af richting een grot. We maakten foto’s waarop het lijkt alsof we middenin de jungle staan. We maakten kennis met Kroatië. Aanrader, dat schattige Rastoke.

Beoordeling

barac caves

2. Barac caves

Na ons bezoekje aan Rastoke reden we door naar de Barac caves. Het begon al goed met veel studentenkorting (vergeet nooit je pas mee te nemen, ook al ben je geen student meer). De jonge gids vertelde een leuk verhaal en liet haar zaklamp op een baby-vleesmuis schijnen. Zo lief! Verder bestond hij vooral uit veel stalactieten en grote gaten. Kortom: geen heel bijzondere grot, maar wel leuk.

Beoordeling

zagreb

zagreb

3. Zagreb

Huh, Mariek, de hóófdstad? Weet je het zeker? Ja, helaas wel. Zagreb is best aardig, maar totaal niet bijzonder. Wij hadden het in een avond wel gezien. De kaart toonde ons wat hoogtepunten, maar eigenlijk was alleen de kathedraal écht mooi. Gelukkig was er naast de kathedraal een lekker restaurant, gespecialiseerd in pasta’s en pizza’s en laten wij nou gespecialiseerd zijn in het opeten daarvan. Als je er langs komt, is Zagreb leuk om af te strepen van je lijstje, maar ik zou er absoluut niet voor omrijden.

Beoordeling

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “3 kleine activiteiten in Kroatië

  1. Toffe foto’s weer. Wij willen er ook een keer heen maar ik zal dan heel goed je advies ter harte nemen dat je vooral niet in het hoogseizoen moet gaan!

  2. Ziet er leuk uit! Ik ben alleen in Zagreb geweest en deel je mening. Alleen de kathedraal is echt mooi en de rest is mwah, er voor omrijden zou ik echt nooit doen ;p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.