Deze 3 leuke boeken las ik op wintersport!

stuk-van-jou

Wij zijn net terug van een weekje wintersport en daar had ik heerlijk de tijd om eindelijk eens een aantal boeken te lezen die al té lang op mijn ’to read’-stapel lagen. Én ik las er één die net uit is en waar de hele wereld super enthousiast over is. Maar ben ik dat ook? Vandaag deel ik 3 gloednieuwe reviews met je!

Ragdoll – Daniel Cole

Dit is dus dat boek waar de hele wereld super enthousiast over is! Hij kwam uit in februari en daarna werd mijn social media overspoeld met mensen die ’s nachts niet geslapen hadden, omdat ze Ragdoll niet meer weg konden leggen. In het persbericht stond met grote letters: ‘Voor de liefhebbers van Samuel Bjørk’. Laat dat nou net één van mijn lievelingsschrijvers zijn! Je snapt: mijn verwachtingen waren hoog. HEEL hoog. Té hoog misschien wel. Ik vond het boek namelijk goed, maar niet geweldig.

Het boek begint met de vondst van een Ragdoll (lappenpop) van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen. Rechercheur Wolf probeert samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de slachtoffers te komen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Ondertussen krijgt Andrea – Wolfs ex-vrouw en journaliste – een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. De laatste naam op de lijst is Wolf. De grote vraag is natuurlijk: kunnen de rechercheurs de Lappenpopmoordenaar tegenhouden voordat het 14 juli, Wolfs datum, is?

Ragdoll is zeker een goed boek, hoor, maar ik kon m’n hoofd er niet helemaal bijhouden. Ik vond de personages niet súper en soms was het boek zelfs een tikje voorspelbaar. Misschien had ik te hoge verwachtingen, maar die échte spanning van een briljant boek heb ik niet gevoeld. Een gewoon goed boek dus. Zeker voor een debuut. Wel een aanrader!

★★★★☆

Koop bij bol.com

Memento – Emelie Schepp

Memento lag al veel te lang op me te wachten. Hij kwam uit in 2015! Ik schaam me diep… Memento is deel 1 van de serie over Jana Berzelius. Het tweede deel – Narcotica – kwam uit in 2016 en deel drie – Post Mortem – komt in mei uit. Over deze thriller werd gezegd: voor liefhebbers van Stieg Larsson. WOW, alweer een favoriete schrijver. Mijn verwachtingen waren wederom erg hoog!

Dit boek vond ik leuker dan Ragdoll, maar alsnog werd ik niet omver geblazen. Jammer, hè? Memento gaat dus over Jana, een officier van justitie. Ik vond het leuk om nu eens geen rechercheur te volgen! Jana wordt op een zaak gezet van de moord van het hoofd van de immigratiedienst, maar ondanks dat ze een sterke vrouw is, draagt zij ook geheimen met zich mee. Is ze wel te vertrouwen? Tegelijkertijd volg je een zaak in het verleden: in de zomer van 1986 wordt een jong meisje wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee wie ze is en hoe ze daar terecht is gekomen.

Ik vond het een leuk boek, maar kon me wederom niet helemaal inleven in de karakters en hun daden. Ik wil niet teveel verklappen, maar ik vind Jana niet zo’n leuk persoon. En dat is lastig bij een hoofdpersoon. Het plot zelf zat goed in elkaar, maar was wel voorspelbaar af en toe. Ik vond het een leuk en vermakelijk boek, maar niet super.

★★★★☆

Koop bij bol.com

stuk-van-jou

Stuk van jou – Sophie Jackson

Op de laatste dag van onze vakantie begon ik in Stuk van jou, die ik vervolgens in de auto op weg naar huis bijná helemaal uit las. (Hoe irritant is het als je nog 20 pagina’s moet als je voor de deur staat? ARGH! Ik las ‘m ’s avonds alsnog snel uit.) Voor het gemak had ik deel twee van deze serie natuurlijk alweer gelezen (wanneer leer ik het nou eens om in deel 1 te beginnen?), namelijk Stil van jou. Die vond ik leuk, dus ik was benieuwd naar deel 1!

Ik zei het al eerder: een new adult heeft altijd een vast stramien. Je volgt een badboy met stoute geheimen en het meisje blijkt het ook niet makkelijk te hebben. Ze worden verliefd, gaan uit elkaar en komen toch – nog net op tijd voor het einde – weer bij elkaar. In Stuk van jou krijgt het woord ‘badboy’ echter pas écht betekenis, want Carter zit in de gevangenis… Het meisje, Kat, was negen toen haar vader voor haar ogen werd vermoord en nu – vijftien jaar later – komt ze haar belofte aan haar vader na om iets voor de maatschappij te betekenen. Ze gaat lesgeven in de gevangenis van New York en hoopt daarmee ook haar angst voor criminelen te overwinnen. Je raadt het al: ze wordt verliefd op Carter. En hij op haar. De vraag is echter: wie is Carter, wat heeft hij gedaan en gaat de moeder van Kat het óóit goedvinden dat ze met een crimineel thuiskomt?

Wat ik zo leuk vind aan deze series, is dat de personages steeds terugkomen, maar er een andere hoofdpersoon is. In dit deel volg je Kat & Carter en komt Max terug als beste vriend van Carter. In deel 2 – Stil van jou – volg je dan Max als hoofdpersonage en komt Carter terug als bijpersonage. Super leuk vind ik dat! Ook dit boek was niet súper hoogstaand, maar gewoon erg leuk om te lezen! Ik vond het verfrissend dat het nu eens een échte badboy was met heftige problemen en in deze personages kon ik me wél heel goed inleven. Dat is een knap staaltje schrijfwerk, als je je zelfs in kan leven in een gevangene… Maar Carter & Kat zijn gewoon zo leuk! Aanrader als je van new adults houdt!

★★★★☆

Koop bij bol.com

Wederom allemaal weer vier sterren, dus! Wanneer komt er nou weer een geweldig vijf sterren boek voorbij? Een boek waarin je je echt hélemaal verliest? Ik hoop binnenkort! Ik ben nu in ieder geval bezig in een érg leuk boek!

♥ Mariek

Reading challenge: 9/35

Deze recensies bevatten producten die ik gekregen heb & affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.