4 boeken die echt (niet) mee moeten in je koffer!

Het is zomer, dus ik lees lekker door! Af en toe plaats ik een foto van het boek dat ik op dat moment aan het lezen ben op Instagram en vrijwel altijd zijn jullie nieuwsgierig naar wat ik ervan vind. Drie weken geleden deelde ik 4 boeken die je echt (niet) moet lezen deze zomer. Vandaag review ik er 4 die echt (niet) mee moeten in je koffer!

de dealDe deal

Bij De deal brengen ze een boek eens anders dan anders. Op 14 mei is hij namelijk als e-book in première gegaan en kwam er elke 24 uur een nieuwe ‘aflevering’ online, omdat het boek zou lezen als een serie. Inmiddels is hij overigens ook gewoon als paperback te koop. 12 afleveringen, 12 cliffhangers, 12 soundtracks.

De deal gaat over Tara Taylor die onderdeel wordt van een team dat de populaire dating-app Hook (wat verdacht veel weg heeft van Tinder) naar de beurs moet brengen. Het team wordt geleid door player Todd Kent en samen moeten ze de deal van de eeuw zien te sluiten.

Aan het begin van het boek moest ik verschrikkelijk wennen, omdat er veel vakjargon wordt gebruikt en er veel verschillende personages zijn. Ook interesseert de beurs me niet zo, dus ik had soms moeite om m’n aandacht erbij te houden. Pas toen duidelijk werd dat er een moord was gepleegd, werd ik wakker. (Ik heb een zieke geest, blijkbaar.) Spannend! Beetje jammer dat het dus ook éindigt met een cliffhanger.

Cijfer: 7

[bol_product_links block_id=”bol_558fa32ba16a1_selected-products” products=”9200000040540608″ name=”de deal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

100 gelukkige dagen100 gelukkige dagen

100 gelukkige dagen krijgt overal geweldige recensies en wordt nu al het boek van deze zomer genoemd. Ook ik werd meteen getrokken toen ik las waar het over ging en kon niet wachten om te beginnen. Het boek gaat over Lucio, die maar zo’n beetje door het leven zwiert. Hij is dol gelukkig met zijn vrouw Paola, maar als ze erachter komt dat hij is vreemd gegaan, zet ze ‘m buiten de deur.

Een dag later komt Lucio erachter dat hij kanker heeft en in het gunstigste geval nog 100 dagen te leven heeft. Wat nu? Hij geeft zichzelf een missie: van de laatste dagen zijn 100 gelukkigste dagen maken. Oh, en Paola voor zich terugwinnen. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Omdat ik nogal hoge verwachtingen had, was hij toch IETS minder dan ik had gedacht, maar dat maakt het boek zeker niet minder mooi. Als je Voor jou en Versplinterd ook geweldig vond, moet je dit boek ook lezen. Ik snap wel waarom iedereen zo enthousiast is. Aanrader!

Cijfer: 8

[bol_product_links block_id=”bol_558fa3588c844_selected-products” products=”9200000036035063″ name=”100 gelukkige dagen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

dichtgedachtenDichtgedachten

Dichtgedachten is het nieuwe boek van Martin Gijzemijter, die ook Dansen met herinneringen schreef. Hij had nog meer te vertellen over John en Mary, de hoofdpersonen van dat boek en besloot dit te doen aan de hand van gedichten die John geschreven zou kunnen hebben. Inmiddels heeft hij meer dan 13.000 volgers op zijn Facebookpagina, waar hij dagelijks een gedicht deelt! Geen wonder dat er een dichtbundel moest komen.

Dat werd Dichtgedachten. Het zijn voornamelijk gedichten over verlies, maar ook over kracht en geluk. Bijna alle gedichten hebben maar vier regels, waardoor ze heerlijk lezen. Een boodschap meegegeven in 4 regels is heel moeilijk, maar Martin lukt dat als geen ander. Man, die vent kan dichten! Ik houd zelf niet zo van gedichten (tenzij ik er één voor Sinterklaas mag schrijven), maar dit boekje vond ik mooi. Als je benieuwd bent naar een gedicht, dan zou ik echt even op z’n Facebookpagina kijken. Je kunt ‘m hier kopen.

Cijfer: 7

kabouterverhalen van de veluweKabouterverhalen van de Veluwe

Zo en dan laat ik mezelf nu nog even keiharde reclame maken voor ons eigen boek. Dat mag, want dit is mijn blog. Een paar weken geleden brachten Geert en ik ons eerste kinderboek uit: Kabouterverhalen van de Veluwe.

Het verhaal van Harsbouterdorp begon in 2011, toen zeven kabouters uit een grote Franse kabouterstad op vakantie waren in Nederland. Toen ze door een Harskamps bos liepen, werden ze meteen verliefd op de rust en stilte. Ze vertelden iedere kabouter die ze tegenkwamen over deze prachtige plek. In de loop der tijd kwamen er steeds meer kabouters naar Harsbouterdorp. Nu wonen er al meer dan 1500! In Kabouterverhalen van de Veluwe staan meer dan 50 (voorlees)verhaaltjes over al hun avonturen.

Ik ga natuurlijk geen cijfer geven aan m’n eigen boek, maar je kunt ‘m wel hier kopen (voor maar €7,95!).

Welk boek neem jij sowieso mee op vakantie?

Enkele boeken uit deze serie ontving ik als recensie-exemplaar.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

2 thoughts on “4 boeken die echt (niet) mee moeten in je koffer!

  1. Ben ‘even ‘ gaan kijken op de fbpagina van Martin, de dichter……waarheden en tranen! Prachtig en treffende woorden.En dát terwijl ik ook alleen maar van de Sinterklaasgedichtjes ben.

    1. Ik heb het boek al in de auto liggen voor je!! Zit net tegen Geert te vertellen dat het wat voor jou is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.