4 top boeken voor in de zon!

Oh jongens, de zon is eindelijk hier! Tijd voor luie zondagen vol boeken, barbecues en voetjes in het water. Tijd voor weekendjes weg met de camper! Ik heb er zin in!! De afgelopen tijd las ik 4 boeken die perféct zijn voor zo’n zonnig weekend. Alle vier helemaal door mijn strenge keuring gekomen. Dus mocht je nog boeken zoeken, check dan zéker deze vier:

de-krijtmanDe Krijtman

Auteur: C.J. Tudor
Verschenen in: 2018
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 320

Mijn timeline stond net na de lancering van dit boek vól met De Krijtman en ik snap heel goed waarom. Dit boek is een sensatie! Binnen een paar weken werden de vertaalrechten aan maar liefst 39 landen verkocht.

In De Krijtman volg je Eddie, die ervan overtuigd was dat zijn verleden achter hem lag. Totdat hij met de post een brief ontvangt met een krijtje en de tekening van een stokmannetje. Eddie denkt meteen aan de gebeurtenissen van dertig jaar geleden. Waar het precies begon weet hij nog steeds niet. Was het toen ze voor het eerst de krijtmannetjes gingen tekenen? Toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Of toen ze het eerste lichaam vonden? Althans, het grootste deel ervan…

Wat een fantastisch debuut is dit! Het heeft een hele eigen schrijfstijl, die ik niet zo van thrillers gewend ben. Het leest heerlijk weg maar je moet tegelijkertijd echt je hoofd er goed bijhouden. Het plot zit fantastisch in elkaar. Stukje bij beetje ontrafel je meer van het mysterie en het zit vol met verrassende momenten. In het einde zit nog een plottwist die ik niet aan zag komen, heel knap gedaan! En dan nog even props voor de prachtige cover. Ik wil meer van deze schrijver!

★★★★★

Koop bij bol.com

verras-meVerras me

Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen in: 2018
Genre: chicklit
Aantal pagina’s: 416

Eindelijk weer een nieuwe Kinsella! Perfect voor na een heftige thriller. In Verras me volg je Sylvie, die al tien jaar gelukkig getrouwd is met Dan. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis en een prima baan. Als iemand de opmerking maakt dat ze zo nog wel 68 jaar door kunnen gaan, slaat de schrik toe. 68 jaar?! Is dat niet… saai? Om hun huwelijk weer een nieuwe vonk te geven, besluiten ze elkaar te gaan verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. En Sophie zou Sophie niet zijn als haar hoofdpersonage dat niet verschrikkelijk mis liet gaan…

Ik heb de boeken van Sophie Kinsella altijd fantastisch gevonden maar de laatste losse boeken vond ik niet zo boeiend. Gelukkig wist ‘Verras me’ me positief te verrassen! Niet haar beste boek ooit maar een leuke chicklit met een wat diepere laag dan normaal. Leuk! En wat is het toch knap dat Sophie haar personages ook minder leuke karaktertrekjes kan geven en je ze tóch leuk vindt! Ik vond het een leuk boek.

★★★★☆

Koop bij bol.com

de-val-van-annika-sDe val van Annika S.

Auteur: Annejet van der Zijl & Jo Simons
Verschenen in: 2018
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 272

Goed, de cover vind ik totaal niet mooi, dus zelf had ik dit boek waarschijnlijk niet eens uit de schappen gepakt, maar ik ben blij dat ik ‘m toch in de brievenbus vond. Wat een goed boek!

In De val van Annika S. lees je over de Duitse politica Annika Schaefer, die een zootje van haar leven heeft gemaakt omdat ze heeft gelogen over haar verleden. Ze slaat op de vlucht en eindigt in Bergen aan Zee, in het vakantiepark waar ze vroeger met haar familie al kwam. Daar probeert ze haar leven weer opnieuw op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat er nog veel meer aan de hand is.

‘De val van Annika S’ heeft mij compleet positief verrast! De cover sprak me totaal niet aan (en normaal kan ik aan een cover nog wel enigszins zien of ik een boek leuk vind). Maar het verhaal was verrassend leuk en goed! Al vanaf de eerste pagina’s werd ik in dit originele verhaal gezogen wat een soort combinatie is tussen een thriller en een historische roman. De schrijfstijl is erg prettig en het boek leest lekker weg. De historische details (uit de tijd van WOII) waren een mooie toevoeging aan het verhaal. Wat fijn dat nu al bekend is dat er nog 4 delen volgen! Ik kan niet wachten op deel 2.

★★★★★

Koop bij bol.com

toen-ik-je-zagToen ik je zag

Auteur: Isa Hoes
Verschenen in: 2013
Genre: non-fictie, roman
Aantal pagina’s: 278

Het bekende boek dat Isa Hoes schreef over haar man, Antonie Kamerling. Waarschijnlijk ken je het wel, maar toch nog even in het kort: Antonie leed aan depressiviteit en heeft uiteindelijk zelfmoord gepleegd. In het boek vertelt Isa het verhaal over haar leven met Antonie. Met diepe dalen, maar ook grote hoogtepunten.

Een boek waar je echt even ‘zin’ in moet hebben en voor in de stemming moet zijn, want je weet natuurlijk van tevoren hoe het afloopt. Het is verdrietig en integrerend. Isa en Antonie hebben een bijzondere relatie. Hun hele relatie wordt vanaf het begin uitgelicht. Isa’s schrijfstijl leest op zich goed weg, maar is erg ‘opnoemend’ en niet heel verhalend. Toch blijf je wel benieuwd naar het verhaal omdat je wil (proberen te) begrijpen wat Antonie gedacht heeft en waarom hij een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Juist omdat het bij mij zo’n ver van m’n bed show is. Ik vond het een interessant boek.

★★★★☆

Koop bij bol.com

Heb jij nog een boeken tip voor me?

♥ Mariek

Sommige van deze boeken heb ik opgestuurd gekregen als review exemplaar.
Deze blog bevat affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.