4x Heerlijke boeken voor deze herfst

boek

Eindelijk, het is herfst! En dat betekent niet alleen dat mijn favoriete halfjaar begonnen is (#herfstenwintermeisje) maar ook dat iedereen er weer massaal een boek bij pakt. Daar komt mijn ideale plaatje weer: in een hoekje van de bank, met een dekentje en een kopje thee. Kom maar door met al die herfstavonden! Ik las de laatste tijd vier boeken, waarvan er drie echt geweldig waren! Ik deel ze dus graag met je, want deze boeken wil je écht niet missen!

wolkenjagerWolkenjager

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Verschenen in: 2018
Genre: roman
Serie: het derde deel van de serie over zijn moeder
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: Luitingh Sijthoff

Wolkenjager is het derde deel in de serie over het leven van Marcels moeder. Dit nieuwe boek is eigenlijk een modern heldenverhaal. Eden B. Foster is namelijk een vrouw met een missie. Vanaf 1969 wordt zij in Texas door haar ouders voorbereid op een invasie van de Russen. Haar oom Fritz leert haar al snel vliegen en op haar 18e meldt Eden zich aan bij de marine. Ze wordt piloot, neemt deel aan oorlogen en conflicten en redt duizenden mensenlevens. Alles leidt naar een finale: het masterplan van haar vader. Maar dat heeft grote gevolgen.

Ohhh, wat ben ik toch fan van de boeken van Marcel! Deze romanserie is gebaseerd op het leven van Marcels moeder (al heb ik geen idee wat er dan ‘echt gebeurd is’). Het eerste deel – Voor wie ik heb liefgehad – vond ik briljant! Het tweede deel – Heelmeester – vond ik ook heerlijk, maar een heel klein ietsje minder leuk. Maar dit derde deel – Wolkenjager – is weer helemaal geweldig!

Het verhaal is soms totaal ongeloofwaardig, maar word toch geloofwaardig neergezet, waardoor je je daar geen moment aan ergert. Je volgt Eden vanaf haar jonge jaren tot het moment dat ze een volwassen vrouw is, met een kind. Ondanks dit grote leeftijdsverschil lezen haar gedachten vanaf het eerste moment heerlijk weg. Marcels schrijfstijl is heel uniek en ik vind ‘m erg fijn. Ik las Wolkenjager weer in één ruk uit!

Omdat je in Marcels boeken álles kunt verwachten, weet je nooit wat er gaat gebeuren. Het boek is vanaf de eerste pagina spannend. Je blijft maar doorlezen! Ondanks dat het boek vrij luchtig geschreven is, ga je soms ook de diepte in. Al is het maar qua kennis van vliegtuigen en het leger. Marcel heeft hier óf veel kennis van, óf hij heeft zich heel goed laten voorlichten. Dat vind ik zelf altijd echt een verdieping in een boek. Die details maken het verhaal helemaal af!

Ik dacht me te herinneren dat de serie over zijn moeder een trilogie zou worden, maar ik hoop dat ik het verkeerd onthouden heb. Ik wil meer!

★★★★★

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

Iene-Miene-MutteIene Miene Mutte

Auteur: M. J. Arlidge
Verschenen in: 2015
Genre: thriller
Serie: Hellen Grace deel I
Aantal pagina’s: 320
Uitgever: Boekerij

Een gruwelijk monsters ontvoerd mensen in tweetallen, hongert ze uit en geeft ze een duivels dilemma: dood de ander of ga zelf dood. Het eerste meisje wat gevonden wordt, leeft nog amper en ook het tweede slachtoffer is volledig in shock. Inspecteur Hellen Grace wordt op deze bizarre zaak gezet. Ze opent de jacht op de psychopaat die dit misselijke spel voortzet. Maar het lijkt een eindeloze zoektocht, want de slachtoffers lijken lukraak gekozen. Of is er toch iets wat ze verbindt?

Dit boek wilde ik al heel lang lezen en ik werd niet teleurgesteld. Iene Miene Mutte is een geweldig thriller debuut met een sterk opgezet plot, interessante personages en een fijne schrijfstijl. Het verhaal is niet bloedstollend spannend maar het is zeker een pageturner. Hoofdpersonage Hellen is een interessante verschijning waar ik zeker nog meer over wil lezen in het 2e en 3e deel. Tussendoor lees je nog interessante tussenstukjes over Hellen waar je later niet meer over leest, dus dat was een tikje gek. De ontknoping vond ik sterk, maar over sommige delen had ik nog wel meer willen lezen. Kortom: dikke aanrader dit boek!

★★★★☆

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

stromboliStromboli

Auteur: Saskia Noort
Verschenen in: 2018
Genre: literatuur
Aantal pagina’s: 256
Uitgever: Lebowski

Sara schrijft samen met haar man columns en boeken en is daarin bijzonder succesvol. Maar als haar man haar voor de zoveelste keer een tik verkoopt, besluit ze hem en haar gezin te verlaten. In plaats van dat ze hulp krijgt, neemt haar omgeving het echter op voor haar man. Om haar leven letterlijk te ontvluchten, boekt ze een retraite op het Italiaanse eiland Stromboli. Dat was bedoeld als frisse start, maar er komt al snel een zooitje aan gevoelens naar boven.

Dit was denk ik het eerste boek dat ik van Saskia Noort las en helaas was het zeker geen aanrader. Het boek is eigenlijk heel deprimerend en niet leuk om te lezen. Het hoofdpersonage gaat door een zware tijd en vindt het leven even totaal verschrikkelijk. Natuurlijk hoeft een personage niet per se een vrolijk leven te leiden, maar ik werd er bijna zelf neerslachtig van. Daarbij gebeurt er in het hele boek eigenlijk… niks. Het is totaal niet spannend en het gaat eigenlijk nergens over. Er is geen spanningsopbouw en zelfs het einde is een soort flop. Het gaat nergens naartoe! Meerdere personages zijn bijzonder irritant. Totaal geen positieve review dus. Helaas!

★★☆☆☆

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

ik-weet-niet-of-ik-van-je-houdIk weet niet of ik van je houd

Auteur: Christina Lauren
Verschenen in: 2018
Genre: roman
Aantal pagina’s: 320
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

Holland werkt in de musicalwereld en als ze de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin ziet spelen, ontdekt ze hem meteen als talent. Hij doet auditie en er lijkt een mooie toekomst voor hem in het verschiet te liggen. Maar als blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in Amerika verblijft, valt zijn toekomst uiteen. Holland ziet maar één oplossing en biedt impulsief aan om met hem te trouwen! Ze worden huisgenoten. Púúr vriendschappelijk. Toch?

‘Ik weet niet of ik van je houd’ is het perfecte herfstboek! Het verhaal is een goede basis voor een chicklit/roman maar ik was bang dat het te ongeloofwaardig zou worden (ik bedoel: wie wil er nou met een vreemde trouwen?). Maar props voor Christina Hobbs en Lauren Billings, want zij hebben het verhaal geloofwaardig én humoristisch neergezet. Ik vind veel chicklits de laatste tijd een beetje flauw qua humor, maar de schrijfstijl van deze dames is erg fijn! Luchtig, grappig én ze zijn niet bang voor een stomende scene tussendoor, zonder dat het meteen een new-adult wordt. Ik wil meer van ze lezen! Erg leuk!

★★★★★

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

♥ Mariek

Sommige van deze boeken heb ik opgestuurd gekregen als review exemplaar.
Deze blog bevat affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

One thought on “4x Heerlijke boeken voor deze herfst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.