5 health vragen aan… Runninglau

runninglau

Ik ben absoluut geen health expert (verre van dat), maar blog wel graag over mijn hobbelige weg naar een gezonder leven. Het nieuwe Bye Bye Buikje 2.0 leek me de uitgewezen kans om wat échte experts aan de tand te voelen over hun eetdagboek, sportregime en… de stomste health trend van dit moment. Deze week: Laura van Runninglau! Sinds 2012 blogt Laura over haar hardloopervaringen en inmiddels lezen tienduizenden volgers met plezier mee.

runninglauAlgemeen

Naam: Laura Brijde
Leeftijd: 18 (07-11 ‘95)
Blog: www.runninglau.com
Favoriete sport: rennen natuurlijk!
Favoriete health blogger: www.theskinnyconfidential.com
Favoriete recept: Gezonde American Chocolate Chip Cookies

Wanneer ben jij met gezond eten in aanraking gekomen?

Tot drie jaar terug leidde ik het standaard ‘tiener’ leven waarbij ik alles at en vrat wat op mijn pad terecht kwam. Drie kaasbroodjes in combinatie met 5 boterhammen hagelslag op een dag was echt geen uitzondering. Toen ik op een gegeven moment mijn slechte (en dan bedoel ik ook écht slechte) conditie zat was, ben ik begonnen aan mijn hardloopavontuur.

Na maanden lang korte, langzame rondjes hardlopen en inmiddels in staat stukje bij beetje verder te rennen, besloot ik ook mijn eetpatroon aan te passen. De juiste voeding kan namelijk bijdragen aan nog betere (hardloop) resultaten. Het begin van mijn nieuwe ‘healthy lifestyle’!

runninglau

Hoe ziet jouw eetdagboek eruit?

Hoewel ik zoveel mogelijk gezonde keuzes probeer te maken leef ik niet alleen maar voor 100% clean food en healthy choices. Daarbij komt ook dat ik misschien wat meer eet dan de doorsnee vrouw nodig zal hebben, omdat ik ook meer ren dan de doorsnee vrouw. Simpelweg een kwestie van het bijhouden van mijn verbruikte caloriëen. Dit is wat er gister op het menu stond:

Ontbijt: 50 gram havermout ’s nachts geweekt in 250 ml ongezoete sojamelk samen met één peer in stukjes, een handje inca-bessen, chiazaad en moerbeien. Ook at ik een appel.
Snack: Twee pruimen en een kom mosterdsoep
Lunch: Een groot hard pompoenpittenbroodje met kokosolie, oude kaas, tomaat en rucola. Een cracker met avocado.
Snack: Een proteïne reep en een handje noten
Avondeten: 300 à 400 gram gekookte volkorenpasta, 150 gram gebakken kipfilet, 300 gram gestoomde groenten in Italiaanse kruiden. Als toetje nam ik een bak volle griekse yoghurt met honing.
Snack: Een stukje pure chocolade bij de koffie en een sinaasappel
Snack: Drie rijstwafels, één met een gekookt ei, één met pindakaas en één met belegen kaas.

runninglau

Wat is jouw sportregime?

Met de Dam tot Dam in het vooruitzicht sport ik veel. Ik ren zo’n 3 à 4 keer in de week en probeer op de dagen dat ik niet ren naar de sportschool te gaan. Dit komt neer op zo’n 6 dagen in de week sporten, al voelt het niet zo. Een half uurtje rennen op een dag is bijna niets als je het zo bekijkt. Ook zorg ik dat, wanneer ik naar de sportschool ga, ik maximaal drie kwartier à een uur aanwezig ben. Het is belangrijk dat je elke dag een andere spiergroep pakt om zo efficiënt mogelijk te trainen. Zo vermijd je overbelasting en blessures.

Qua hardlopen probeer ik per week één keer een korte afstand te lopen (5 kilometer), een iets langere afstand (7 tot 10 kilometer) en één keer een lange afstand (+/- 15 kilometer). De lange afstand trainingen doe ik overigens alleen rond deze tijd van het jaar om mij voor te bereiden op de Dam tot Dam eind deze maand.

runninglau

Wat is de stomste health-trend van dit moment?

Het decoreren van je havermout, zoals Jelmer (a.k.a. @geentroep op Instagram) ook al meerdere malen heeft benadrukt. Het is een trend die nog volop bezig is en waar ook ik zo nu en dan aan mee doe: voordat ik werkelijk begin aan mijn ontbijt duurt het minstens 5 minuten om hem zo mooi mogelijk te decoreren met mijn ‘superfoods’ zodat ik weer een prachtplaatje heb voor op Instagram. Na het maken van de foto van het ‘eindresultaat’ mix ik alles wild en zorgeloos door elkaar heen tot er één grote, pappige brij ontstaat. Dan is mijn ontbijtje opeens niet zo fotogeniek meer. Best bizar, als je het mij vraagt.

Wat is jouw beste health tip?

Vind jouw ideale balans en sluit vooral (tenzij allergisch) geen bepaalde voedingsgroep uit. Vandaag de dag zweert de één bij proteïne en zijn de koolhydraten verboden, bij het andere dieet zijn gezonde vetten een absolute must en gluten de vijand en ga zo nog maar even door. Ik geloof sterk in het feit dat het dieet, dat gebaseerd is op verschillende voedingsmiddelen met veel variatie (dat betekent ook jezelf iets ongezonds gunnen zo nu en dan!), het beste dieet is. Maak verstandige keuzes, eet gevarieerd en vind de balans die bij jou past.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

2 thoughts on “5 health vragen aan… Runninglau

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.