hike

Ik ben gék op hiken! Het is één van de beste manieren om een land en de natuur te leren kennen, vind ik. Natuurlijk kun je ook uitstappen op een uitzichtpunt, maar dat zie je de natuur niet écht. Dan ben je na 2 minuten en twintig foto’s weer weg. Zónde! Neem bijvoorbeeld de Grand Canyon. Er zijn een heleboel uitzichtpunten over dit prachtige stukje natuur, maar als je de hikes loopt, loop je echt IN de Grand Canyon! Super vet! Dit zijn mijn 5 favoriete hikes van over de hele wereld, tot nu toe!

hike

hike

1. 7 Stairs Canyon – Roemenië

Op één staat de 7 Stairs Canyon in Roemenië. Een tocht waarbij je – je raadt het al – 7 trappen opklimt. Trappen die je omhoog leiden náást een waterval, trappen die je héél goed vast moet houden om niet naar beneden te donderen en trappen die je brengen naar héle mooie stukjes natuur. Ik vond het prachtig! En het allermooiste was: naar beneden gingen we ziplinen! Het was een lange zipline tocht van meer dan tien banen! Su-per vet! Je mocht zelf je katrol van baan naar baan brengen. We gingen zelfs over watervallen heen! Echt héél gaaf!

Als je geluk hebt, kun je in dit park zelfs beren tegenkomen! Wij hebben ze helaas niet gezien, maar je moet dus wel oppassen.

hike

hike

2. Naar de Hermitage van St. Sava – Servië

De tocht naar de Hermitage van St. Stava was er één voor in de fotoboeken… Allemachtig, wat een tocht! We hadden geen idee waar we naartoe gingen, maar de route was zéér steil en zwaar. Onderweg kwamen we offerkaartjes tegen en een hele dikke, zwarte slang. Brrr! Ik háát slangen! Gelukkig bleek het allemaal zeer de moeite waard: eenmaal boven kwamen we uit bij een verlaten klooster. We luidden de grote bel, die keihard weergalmde in het dal, keken onze ogen uit, maakten foto’s en filmden! De mooiste dingen kom je altijd onverwachts tegen… Het hele verhaal lees je in deze blog!

hike

hike

3. Observation Point Trail in Zion – Amerika

Het was moeilijk kiezen tussen de prachtige hikes die we in Amerika liepen (en dat waren er een heleboel!). In de Grand Canyon liepen we twee práchtige hikes maar uiteindelijk ga ik voor de Observation Point Trail in het park Zion. Ook dat was een zware klim naar boven, maar het uitzicht was fantastisch! Jammer dat het wel een vrij populaire route is, dus je zult niet in je eentje boven zitten…

hike

hike

hike

4. Slap Pericnik waterval – Slovenië

Dit vond ik een hele bijzondere hike! Het was geen hele lange, maar in ongeveer 40 minuten liepen we naar een prachtige waterval! Ook hier was weer helemaal niemand te bekennen en het vetste was: je kon zelfs achter de waterval komen! Een héle mooie hike, die je zeker niet mag missen als je naar Slovenië gaat! Meer over deze tocht lees je in deze blog.

hike

hike

hike

5. Slowaaks Paradijs – Slowakije

Ik denk dat dit de plek is waar Geert en ik verliefd werden op reizen. Het Slowaaks Paradijs is werkelijk een paradijsje. Wederom met trappen die bijzonder eng zijn (en nog veel hoger dan in de 7 Stairs Canyon), maar dat is het dan ook waard. Overigens is het best een wonder dat ik deze nog in dit lijstje heb geschreven, want tijdens onze eerste tocht in het Slowaaks Paradijs raakten we verdwaald en werden we 6 uur later gered door het Mountain Rescue Team met hun ambulance jeep!!! Jongens, dat is me een verhaal…

hike

Onmisbaar tijdens mijn hikes: mijn bergschoenen!

Na een aantal hikes (waaronder die in het Slowaaks Paradijs) op mijn oude hardloopschoenen, was het voor mij vrij duidelijk: er moesten stévige bergschoenen komen waar je een fatsoenlijke hike op kunt lopen, zonder je enkels te breken. Mijn eerste paar kocht ik in Roemenië, maar na een tocht dóór een rivier (Oók in Roemenië; we hadden al heel ver gelopen en toen liep er ineens een rivier op ons pad… Tja, dan maar er dóórheen) roken die niet echt fris meer… Ik heb ze nog wel een keer een bad gegeven, maar dat mocht niet echt meer baten.

Gelukkig heb ik inmiddels nieuwe wandelschoenen! Ze zijn van OutdoorSupply en ze lopen nog beter dan m’n oude! Ik koos voor de Hedgehog Trek GTX van The North Face. Ze zijn echt súper stevig! Ik heb een beetje het idee dat ik op van die stevige legerschoenen loop, maar ze zijn wel heel licht! De zool is lekker dik en hij zit heel fijn en stevig bij mijn enkel. Dat laatste vind ik erg belangrijk, vandaar dat ik ook altijd voor hoge wandelschoenen kies. Ik ben er in ieder geval super blij mee en vind ze echt een aanrader!

Hou jij ook zo van hiken? Wat zijn jouw favoriete hikes ter wereld?
Tips zijn welkom!

Deze blog opslaan op Pinterest:

♥ Mariek

Deze blog bevat een product dat ik gekregen heb

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!
Share: