De 5 mooiste kastelen in Polen

kastelen-polen

Polen was duidelijk de vakantie van de kastelen. Want wat hebben ze daar een boel prachtige kastelen, zeg! Ik zet de mooiste 5 voor je op een rijtje, zodat jullie ze ook kunnen bezoeken!

grodziec

grodziec

grodziec

grodziec

1. Zamek Grodziec

Mijn aantekeningen van dit kasteel zeggen: Erg leuk en mooi! 3,5 ster. Nou, daar kun je wat mee, hè? We vonden het een mooi kasteel, waar je lekker vrij rond mocht lopen.

czocha

czocha

czocha

2. Czocha Castle

In dit kasteel kun je alleen rondlopen met een rondleiding, maar die is het ook waard! De tour is niet in het Engels, maar je krijgt een printje met de Engelse tekst mee, zodat het toch goed te volgen is. Het kasteel heeft een heleboel geheime gangen en de verhalen erbij zijn echt heel leuk! Zo zit er bijvoorbeeld een geheim luik onder het bed van de eigenaar, waar hij prostituees en dieven doorheen gooide. Ze vielen dan in een hele diepe kelder, waar ze nooit meer uit konden komen. Ook van buiten is het kasteel prachtig!

chojnik

chojnik

chojnik

chojnik

chojnik

chojnik

3. Chojnik Castle 

Chojnik is eigenlijk een verlaten kasteel ruïne waar je vrij rond mag lopen. Het uitzicht vanaf de toren is héél mooi! Toen wij er waren, kon je ook met een soort kruisboog schieten en natuurlijk heb ik dat ook even gedaan, haha! Leuk!

moszna

moszna

4. Moszna

Van buiten is het kasteel érg mooi! We betaalden tickets voor de tuinen, maar we hadden een drukke dag achter de rug en hadden geen zin in wéér een rondleiding (waar je extra voor moet betalen). We maakten dus foto’s en chillden lekker in de kasteeltuin.

ogrodzieniec

ogrodzieniec

ogrodzieniec

ogrodzieniec

ogrodzieniec

ogrodzieniec

ogrodzieniec

ogrodzieniec

5. Ogrodzieniec

Samen met Chojnik en Czocha onze favoriet! Ook dit zijn weer prachtige kasteel ruïnes waar je vrij rond mag lopen en waar je een práchtig uitzicht hebt! We vonden de ruimte met de martelwerktuigen (en de informatie daarover) ook érg interessant!

♥ Mariek

Bewaar deze blog op Pinterest:

 

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

3 thoughts on “De 5 mooiste kastelen in Polen

  1. Oh wow, mooi zeg! Dit is een kant van Polen die ik nog niet eerder gezien had. Vaak zie je toch de steden in beeld. Goed om te weten dat je ook daarbuiten zulke mooie kastelen hebt.

    1. Hihi, ja, wij zijn minder van de steden! 😉 Maar ik ga ook nog wel bloggen over Krakau 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.