5 tips voor het verwezenlijken van je bucket list!

bucket list

Leuk, zo’n bucket list, maar hoe zorg je er nou voor dat je die punten ook daadwerkelijk gaat verwezenlijken en ze niet bij je goede voornemens van dit jaar in de papierbak eindigen? Je moet het gewoon doen, zegt men dan vaak. Allemaal leuk en aardig, maar jij hebt helemaal geen tijd om die wereldreis te maken of een eigen bedrijf te beginnen, want je hebt het al druk genoeg met je kantoorbaan, je vrienden en Facebook. Je bent al blij als je weer een keertje tijd hebt om op bezoek te gaan bij je oma. Hoe en wanneer zou je in vredesnaam aan je bucket list moeten werken? Nou, zo!

1. Zet ‘een reis naar Mars’ niet op je bucket list

Toegegeven, over twintig jaar boek je misschien net zo makkelijk een reis naar Mars als een stedentrip naar Berlijn, maar op dit moment is het nog geen heel realistisch doel. Begin klein en weet waar je sterke punten liggen. Ik kan bijvoorbeeld wel een chefkok met drie Michelin sterren willen worden, maar het feit dat ik regelmatig het brandalarm af laat gaan bij het bakken van een eitje, zegt wel iets. Aan de andere kant: als dat écht je droom is: ga ervoor! Kook alsof je leven er vanaf hangt, schrijf je in voor een kookcursus, abonneer je op alle foodchannels op YouTube en vraag dertig kookboeken voor Sinterklaas. Je kan het heus wel! En anders probeer je gewoon zo dichtbij mogelijk te komen.

2. Doe niet zo moeilijk

Doe toch niet zo moeilijk en stop met doemdenken. Soms is het echt niet zo moeilijk als je denkt. Droom je van een eigen bedrijf, maar durf je je baan niet op te zeggen? Begin die webwinkel eerst eens op Marktplaats of Etsy, vraag of je één dag minder kan werken of ga aan de slag in je weekend. Ja, dat zal best zwaar zijn, maar voor niks gaat de zon op.

3. Stop met Netflix

Kijk eens serieus naar de indeling van je dag. Wedden dat je elke dag wel ergens een paar loze uurtjes hebt? Die moet je ook hebben, want het leven bestaat niet alleen uit werken, maar je kunt best één aflevering minder op Netflix kijken en in die tijd aan je doel werken. Of je staat een uur eerder op om dat rondje te gaan hardlopen.

4. Doe alsof je je beste vriendin bent

Als je iets met je beste vriendin hebt afgesproken, laat je haar dan zitten? Nee, natuurlijk niet. (Tenzij je konijn ineens naar de dierenarts moet of de auto het begeven heeft.) Doe alsof je je beste vriendin bent en maak afspraken met jezelf. Zet dat uurtje in de sportschool of die brainstorm voor je eigen bedrijf in je agenda en houd je er ook aan. Afspraak is afspraak.

5. ‘Later’ is te laat

Ik wil je niet de put in praten, maar soms is het best goed om er even bij stil te staan: ‘later’ is te laat. Als je iets heel graag wilt, moet je het NU doen, want je weet nooit wat er morgen gebeurt. Ik weet zeker dat de buurman die ineens onder een auto kwam, ook nog mooie plannen had. Om nog maar niet te spreken over de slachtoffers van de aanslagen van de laatste tijd.

Ik weet dat het stom is om erover na te denken, maar soms wint ‘verstandig’ het van stom. Je kunt bijvoorbeeld een uitvaartverzekering regelen. Dat zorgt ervoor dat alles goed geregeld is.

Goed, en dan is het nu tijd om je computer af te sluiten, een groot stuk chocolade uit de kast te pakken en je vriend, vriendin, zusje of vader een dikke zoen te geven. Het leven is zo mooi! Vergeet vooral niet te genieten.

Advertorial
Lees mijn disclaimer
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “5 tips voor het verwezenlijken van je bucket list!

  1. Doe alsof je je beste vriendin bent is zo’n goede tip! Ik merk dat ik – sinds ik dit doe- zoveel relaxter ben geworden omdat ik nu echt me time neem 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.