5 tips om geld te besparen tijdens je reis in Amerika!

goedkoop-reizen-amerika

Eerder vertelde ik je al hoeveel onze 3-weekse reis naar Amerika precies kostte en daarin schreef ik ook al dat ik nog een blog zou vullen met budget tips voor Amerika! Want ja, een reis door Amerika is héél duur, maar gelukkig kun je ook op een aantal punten bezuinigen! 

Regel je ESTA zelf

Hier schreef ik al over in mijn blog over geld besparen op de voorbereidingen van je roadtrip door Amerika, maar ik noem ‘m nog even: regel je ESTA zelf!

Voor een reis naar Amerika heb je een soort visum nodig, een ESTA. Als je daarnaar zoekt op Google vind je héél veel Nederlandse bedrijven waar je dat bij kunt regelen. Mijn tip: doe dat NIET. Het is namelijk veel voordeliger om het zelf te doen! En het is echt niet ingewikkeld. Je moet gewoon een vragenlijstje invullen (in het Nederlands!) op de officiële site. Wij betaalden voor twee ESTA’s €25,34. En je kunt er maar beter niet te lang mee wachten, want minimaal 72 uur voor vertrek moet alles geregeld en betaald zijn, anders kom je het land niet in.

Koop je nationale parkenpas via Marktplaats

Deze noemde ik ook al even in mijn voorbereidingen blog. Als je naar Amerika gaat, wil je natuurlijk de nationale parken (de Grand Canyon, Yellowstone, Yosemite en nog veel meer) bezoeken! Voor de entree van zo’n park moet je betalen, maar het is véél voordeliger om een annual pass te kopen. In Amerika kun je zo’n pas aanschaffen voor $80, maaaaaaar op één pas kunnen twee handtekeningen komen en zo’n pas is één jaar geldig. Op Marktplaats vind je heel veel passen met maar één handtekening! Wij hebben daarom via Marktplaats een pas gekocht voor €36. Natuurlijk kun je jouw nieuwe pas later weer verkopen, maar dan moet je wel hopen dat iemand je er ongeveer de helft voor wil geven.

Met die pas kom je elk park in. Het enige waar je nog voor moet betalen, zijn de nationale monumenten, zoals Monument Valley en Antelope Canyon. Dat zijn parken die beheerd worden door Navajo indianen. De entree van die parken is niet hoog.

goedkoop-reizen-amerika

Regel zelf een navigatie systeem

Alleen aan een huurauto heb je natuurlijk niks, je moet ook genavigeerd worden. En tenzij je nogal fan bent van wegenkaarten, is een navigatiesysteem dan wel handig. Een navigatiesysteem bij je auto huren, kost echter veel geld. Dat is dus niet aan te raden. Je kunt natuurlijk je eigen navigatie van thuis meenemen, maar dan moet je wel zorgen dat de kaarten van Amerika daarop staan. Onze TomTom is op één of andere manier niet te updaten (zelfs de mensen van TomTom krijgen het niet voor elkaar), dus wij moesten iets anders bedenken. En dat hebben we gevonden! Gratis, zelfs!

Wij gebruikten de app HERE WeGo (voor Android & Iphone). Die is hartstikke gratis en héél goed! Vooraf moet je even de kaarten downloaden die je nodig hebt. In Amerika gaat dat per staat. Het vraagt wel wat ruimte op je telefoon en het is natuurlijk wel zo snel om ze via wifi te downloaden. Maar daarna ben je er helemaal klaar voor! Wij waren echt onder de indruk van de kwaliteit! Zelfs toen we naar een vaag Airbnb adres geleid moesten worden (en de host aangaf dat iedereen altijd verkeerd reed), stuurde hij ons in één keer goed! Aanrader!

Natuurlijk kun je ook kaarten downloaden in Google Maps en die dan gratis gebruiken, maar wij vonden de app heel fijn werken!

Eet goedkoop met coupons!

Amerika is het land van de coupons en de korting. Werkelijk op allerlei manieren kun je sparen voor korting of gratis producten. Daar kun je goed gebruik van maken als je in Amerika op reis bent!

Zo krijg je vaak korting als je al iets gekocht hebt (kijk even op de achterkant van je bonnetje!) of als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. En er zijn vaak acties!

Bij de Subway (waar wij váák gegeten hebben) hebben ze bijvoorbeeld de Sub van de Dag. Die is elke dag anders, dus jouw favoriet komt vanzelf een keer voorbij! Ook hadden ze bij de Subway een keer coupons liggen, die we meegenomen hebben en waar we vaak gebruik van hadden gemaakt! (Daarna zagen we ze niet meer liggen, dus het was goed dat we twee briefjes meegenomen hadden). Én ze hadden nog een keer een losse actie (op sandwich day of zoiets) waarbij je een Sub gratis kreeg als je een andere Sub en wat drinken kocht. Hoe dan ook: we hebben hier veel geld op bespaard en die acties zijn echt het uitzoeken waard!

Ook een goede tip: google even een coupon als je ergens eet! Zo aten wij regelmatig bij Denny’s (lekkurrr!) en daar heb je gewoon wifi. Vlak voor het afrekenen, zochten we via Google even op ‘coupon Denny’s’ of ‘discount Denny’s’ en dan kwam er vanzelf coupons naar boven! Zo hadden we een tijdje een coupon voor 20% korting en toen die niet meer geldig was, vonden we een coupon voor 15% korting. Dat tikt toch lekker aan!

Als je van korting houdt, kun je echt helemaal los in Amerika, haha! Het kost echter wel veel tijd (als je je bijvoorbeeld helemaal in wilt schrijven voor nieuwsbrieven), dus wij deden alleen de makkelijke dingen, zoals even een coupon googlen of meedoen met acties. En zo hebben we aardig wat geld bespaard!

goedkoop-reizen-amerika

Goedkope vliegtickets

Waar vind je goedkope vliegtickets? Daar heb ik eerder een blog over geschreven, die ik regelmatig update! Hij is net weer helemaal vers aangevuld met goede tips: Hier boek je goedkope vliegtickets!

Meer blogs over goedkoop reizen:

Ik schrijf heel vaak over goedkoop reizen!

Er staat nog een blog over waar je goedkope hotels/appartementen vindt in de planning!

Deze blog opslaan op Pinterest:

goedkoop-reizen-amerika

♥ Mariek

Heb jij nog goede budget tips?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “5 tips om geld te besparen tijdens je reis in Amerika!

  1. Ja, zo hebben wij het ook allemaal wel gedaan. Alleen die coupons is een goede tip voor een volgende keer:P

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.