A picture an hour: Parijs dag 1!

Ik ben nét terug uit Parijs en kan niet wachten om jullie te laten zien wat we allemaal gedaan hebben. Het leek me leuk om jullie zo echt mogelijk ‘mee te laten reizen’ en hoe kun je dat beter doen dan met een ‘a picture an hour’? Vandaag: dag 1! Bereid je voor op foto’s. Véél foto’s.

8.00 uur: klaar voor vertrek!

9.00 uur: Nog steeds heel blij met de Eiffeltoren-oorbellen die ik van m’n vriendinnetje kreeg.

10.00 uur: We moeten aardig wat uurtjes rijden, maar ik vermaak me prima met het boekje over Parijs, dat we van m’n schoonzusje en zwager kregen. Alvast even inlezen!

11.00 uur: Dansen op een gek Frans liedje dat op de radio voorbij komt!

12.00 uur: Eten! We hadden boterhammetjes mee met een gebakken eitje. Een beetje een Woesik-traditie, aangezien mijn vader dat áltijd maakt voor onderweg als we op wintersport gaan.

13.00 uur: Even tanken! Moet ook gebeuren.

14.00 uur: Jaaaaa! We zijn er bijna!

15.00 uur: We zijn er! Het hotel is prima. Heerlijk bed, mooie badkamer en zelfs een klein keukentje. En een Frans uitzicht natuurlijk!

16.00 uur: We dumpen de spullen op de kamer en rijden meteen met de bus en de metro door naar het centrum van Parijs. We willen immers alle uren goed besteden!

We hadden een heel handige ‘openbaar vervoer’-kaart, maar daar zal ik jullie later over vertellen. Ik schrijf nog wel een blog met tips voor een goedkoop weekend Parijs!

17.00 uur: Ja, hoor. Daar is ‘ie al: de Eiffeltoren! Ook hier zal ik een uitgebreidere blog over schrijven, want één van de punten op m’n Bucket List is ‘het beklimmen van de Eiffeltoren’. En ja, die kan ik nu afstrepen!

18.00 uur: We zijn boven! We liepen tot de tweede verdieping. Hoger gaat de trap niet, dan moet je verder met de lift. Maar wij vonden de trap leuker en hoog waren we toch wel!

19.00 uur: In het donker is ‘ie nóg mooier!

20.00 uur: We aten bij de Italiaan onder de Eiffeltoren. Best duur, natuurlijk, maar in Parijs is ál het eten duur! We zaten hutje mutje en als ik m’n arm uitstak, sloeg ik m’n buurman, maar stiekem vonden we dat juist wel weer grappig. Weggekeken worden in een Parijs’ restaurant! Dat moet je ook eens meegemaakt hebben, toch? Ik at pasta carbonara en vond in het midden van m’n bord een rauw ei. Huh?! Wat moest ik daar nou mee? Ik heb ‘m maar in m’n lege kopje verstopt…

21.00 uur: Weer terug in het hotel. Tijd voor een aflevering van The Killing! Ik zei toch dat we verslaafd zijn!

We keken twee afleveringen van The Killing en daarna waren we gesloopt. Tijd voor een heerlijk schoonheidsslaapje in het Parijse bedje! We sliepen als een blok, want de dag erna stond er weer een druk programma op ons te wachten!

Morgen dag 2…

Zijn jullie weleens in Parijs geweest?

Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.