A picture an hour: Parijs dag 2!

We deden er ongeveer vijf uur over en toen waren we er: Parijs! De stad van de liefde, de mode en de mooie gebouwen. Op dag 1 beklommen we de Eiffeltoren. Vandaag dag 2. Wat hebben we allemaal gezien en gedaan? A picture an hour.

9.00 uur: Gaap, goedemorgen!

10.00 uur: Ontbijtje in het hotel. Simpel, maar lekker. Qua Bodieboost was Parijs trouwens dramatisch, maar daarover later een update.

11.00 uur: Wachten op de bus.

12.00 uur: We wandelen vast wat door de stad en komen dit prachtige kasteel en de mooie poort tegen. En ja: dan roep ik weer ‘Foto!’.

13.00 uur: Volgende halte: de Notre Dame!

Paus Alexander III legde de eerste steen, de enorme kerk is 130 m lang en het duurde 170 jaar voordat ‘ie af was. Ooit wilden ze ‘m slopen, maar daar stak Victor Hugo een stokje voor met zijn roman Notre-Dame de Paris. Juist, de klokkenluider van de Notre Dame. Hij vond het zonde om het prachtige gebouw te slopen en zijn campagne had succes: de Notre Dame werd gerestaureerd en daar zijn alle duizenden bezoekers hem nog steeds dankbaar voor.

14.00 uur: We lunchen in brasserie Des Deux Palais, een aanrader uit het boekje. €16,80 waren we kwijt voor twee broodjes ham, 1 warme chocolademelk en een kop thee. Welkom in Parijs!

15.00 uur: We staan in de rij voor de Sainte-Chapelle, een meesterwerk van de gotiek en een van de mooiste Parijse kerken. Volgens het boekje dan. En ik heb tijd zat om het boekje uit m’n hoofd te leren, want een uur later mogen we eindelijk naar binnen. Wat bleek: we moeten eerst door een soort douane heen (tas door de scanner en personen door de poort), omdat we op het plein van het paleis van Justitie uitkomen!

En het allerergste: eenmaal in de Sainte-Chapelle viel hij behoorlijk tegen. Goed, het was een mooie kerk, maar niet te vergelijken met wat we al gezien hadden en nog gingen zien! Daar hadden we dan een uur voor in de rij gestaan… Jammer.

In deze houding zag Geert me het vaakst de afgelopen week… Ik las alles voor, hoor! Ik hield het niet allemaal voor mezelf.

En de houding die daarop volgde… Oooo ja, daar zie ik inderdaad de toren. Geert heeft de rest van de reis keihard gelachen om deze foto.

De kerk zelf viel nogal tegen… Al had ‘ie wel prachtige ramen.

Op het metro-station stonden een tiental violisten te spelen onder begeleiding van cello’s, een bas en twee alt-violen. Práchtig! Geert moest me er echt wegslepen. In Parijs kom je bij de stations overal muzikanten tegen (en in de trams zelf ook), maar dit was wel héél mooi!

17.00 uur: Tijd voor het volgende hoogtepunt uit het boekje: de Sacré-Coeur! En wauw, die was prachtig zeg! Erg indrukwekkend. Zowel van buiten, als van binnen en natuurlijk: het uitzicht!

Wel waren we erg blij dat we Boer zoekt vrouw hadden gezien… De jongens die boerin Henrieke en haar Bert die dure armbandjes verkochten, staan daar dus áltijd! Wij wisten niet hoe snel we naar boven moesten lopen, want voordat je het weet, had je er al één om!

18.00 uur: Hongerig vielen we een restaurantje onder de Sacré-Coeur binnen. Daar at ik lekker fout: frietjes en een omelet met tomaat!

19.00 uur: Op de terugweg kocht ik dit! Ik had er al een meisje mee zien lopen en toen ik het in de supermarkt tegenkwam, móést ik het gewoon meenemen. WIE KEN DIT NOG?! Deze BN-koekjes at ik vroeger altijd op de basisschool! Check vooral ook de hilarische commercial. Dat liedje heb ik de rest van Parijs gezongen… (Waar Geert dan weer keihard het oorspronkelijke liedje van de Muppets doorheen zong.)

20.00 uur: Tijd voor een film! The Killing seizoen 2 hadden we inmiddels al helemaal af… Jammer! Maar gelukkig hadden we ook wat films bij ons. We keken The Tourist. Ik vond hem niet heel geweldig, maar zeker vermakelijk.

Na de film vielen we als een blok in slaap. Al dat lopen kost veel energie, joh! Maar het was weer een dag met hoogtepunten.

Morgen dag 3…

Zijn jullie weleens in Parijs geweest?

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “A picture an hour: Parijs dag 2!

  1. Jaaa, die koekjes had ik ook altijd. Alleen dan met witte vulling. Wat was er trouwens gaande bij de Notre Dame? Normaal gesproken staat er niet zo’n stellage.. Blij dat jullie het leuk hadden!

    1. Oh, gelukkig! Lotgenoten. Ik had ook meestal witte vulling, geloof ik. Maar die hadden ze niet bij de supermarkt. Maar de Notre Dame stond er 850 jaar, geloof ik, vandaar de stellage!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.