A picture an hour: Parijs dag 3!

Oké, we hebben al héél veel gezien, maar er valt nog meer te bekijken in Parijs! Vandaag dag 3, waarin we nog wat hoogtepunten uit het boekje afwerken en vooral: heel veel genieten.

9.00 uur: Goedemorgen slaapkop.

10.00 uur: Een ontbijtje in het hotel.

11.00 uur: Outfit of the day. Klaar om te gaan!

12.00 uur: Eerste stop vandaag: Champs-Elysées! We wilden gaan winkelen, maar kwamen een mooi gebouw tegen. Daar liepen we naartoe. En hé, daarachter was nóg een mooi gebouw. En nóg één! Tja… Dan blijft er weinig tijd meer over om te winkelen.

Alles was nog in de kerst-stemming. Zo leuk! Aan het einde van de straat zie je de grote poort, de Arc de Triomphe!

In het Grand Palais kon je nu schaatsen! Zo cool.

De Eiffeltoren verdween een beetje in de mist, maar de Pont Alexandre III was sowieso heel erg mooi!

13.00 uur: Vanuit de verte zagen we een prachtig gebouw en ineens herkende ik het uit het boekje. Het Hôtel des Invalides! Daar moesten we natuurlijk óók nog even naartoe.

In dit ‘hotel’ – dat Lodewijk XIV liet bouwen – woonden vroeger 6000 gewonde soldaten. Nu wonen er nog een stuk of tien. Zij delen hun ‘huisje’ met de beroemdste Franse militair aller tijden: Napoleon Bonaparte! Zijn lichaam ligt in de gigantische crypte onder de vergulde koepel van de Dôme! Héél erg indrukwekkend en prachtig om te zien! Al dat goud blinkt je tegemoet! Dit was zeker een van de hoogtepunten.

Daarnaast zijn er nog verschillende grote musea in het gebouw te zien. We zagen een klein stukje van de verzameling over de Franse oorlogen. Heel mooi. En we aten er een broodje, niet te vergeten.

14.00 uur: Tijd om Napoleon te spotten! Mijn god, dat noem ik nog eens een graftombe.

Hij heeft in ieder geval een mooi uitzicht.

15.00 uur: Mega Sephora alarm! Ik kocht uiteindelijk niks. (De hele vakantie niet!) Maar het was o zo lekker om even te kijken (en te ruiken). Geert vermaakte zich ondertussen met de camera (lees: telefoon).

16.00 uur: Next stop: de Arc de Triomph! Man, ik had ‘m toen al aardig hangen. We hadden ook al zo ver gelopen! Toch was ‘ie prachtig, hoor. 50 meter hoog en ze deden er dertig jaar over om ‘m te maken.

Met het graf van een onbekende soldaat.

17.00 uur: Fout, fouter, foutst: ons avondeten in de McDonalds!

18.00 uur: Laatste stop voor vandaag: het Louvre! Man, wát een gebouw. Het is echt immens groot! We waren compleet gesloopt en besloten alleen een pitstop te maken bij vier kunstwerken die ons aanspraken en die we móésten zien.

De Mona Lisa natuurlijk! Heel klein in het echt. De drukte viel mee, gelukkig. Maar je ziet wel aan m’n gezicht dat ik aardig kapot ben.

De Kantklosser van Jan Vermeer. Want: Hollandse meester!

En verder zag we nog Venus van Milo, een mooi beeld van de godin Afrodite. En natuurlijk: de Piramide van I.M. Pei! 21 meter hoog en best indrukwekkend!

20.00 uur: Kapot.

21.00 uur: We vragen ons heel hard af of we het einde van de film halen, maar duiken toch met de foute film Music and Lyrics in bed. Daarna vallen we wederom als een blok in slaap. Wie zegt dat je lekker uit kan rusten op vakantie?!

Morgen de laatste dag!

Zijn jullie al eens in Parijs geweest?

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “A picture an hour: Parijs dag 3!

  1. Leuk hoor, al die foto’s met hun verhaal. Zo reizen we -achteraf- toch nog met jullie mee.
    Ooit moeten we toch ook eens een trip naar Parijs maken en naar Londen en naar Praag en naar Wenen en naar….

    1. … Barcelona, Rome, New York… Precies 🙂 Gelukkig hebben we nog even!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.