Acnélamp

♫ Mika – We are golden

Helaas, de acnélamp is géén lamp die je van je acné afhelpt. Het is wél een lamp die je acné doet oplichten. Waarom je zo’n lamp zou willen? Zo’n lamp willen wij niet, maar de overheid wel. In Cardiff (Wales) komen op plekken waar jongeren samenkomen en ‘antisociaal gedrag’ vertonen van die lampen te hangen. Op die manier hopen ze de hangjongeren weg te houden.

Ergens anders in Groot-Brittannië hangen de lampen al en blijken ze behoorlijk nuttig te zijn. Misschien ken je de lampen wel van de dermatoloog of schoonheidssalon. Ze geven een roze gloed af en doen elke oneffenheid op je gezicht oplichten. Eigenlijk is het dus een verbeterde versie van het muggenalarm, een toestel dat een hoge toon verspreidt en alleen hoorbaar is van mensen onder de 25 jaar. Zo’n toestel staat vlakbij de speeltuin bij mijn ouderlijk huis. Geloof me, zoiets is efficiënt.

Toch denk ik dat de acnelamp niet efficiënt zal zijn. Blijkbaar staan de nuttig gevonden lampen nu op een plek waar de meiden nog niet van foundation hebben gehoord. Het kan aan mij liggen, hoor, maar met een goede plak foundation op je gezicht vindt die lamp écht geen oneffenheden. En dan eens kijken wie er de Belle van het bal is, ónder de lamp.

Follow my blog with Bloglovin

Bron: Hln.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.