Afvallen: daar gaan we weer

afvallen

Joker vs. experiment: komkommer met gesmolten smeerkaas (lekker!)

Ik heb dit jaar expres m’n goede voornemens niet met jullie gedeeld. Dat komt omdat er weer één bij stond waar ik een beetje moe van word. Maar ja, dat is m’n eigen schuld, want ik lust te graag chips. En ik had eind vorig jaar de perziksnoepjes ontdekt. Nou, dat was wel een slecht idee, hoor.

Typische jojo-mevrouw

En dus begon ik eind vorig jaar maar weer met afvallen. Want zoals Geert het samenvat: je moet óf gewoon blij zijn met jezelf óf je moet er wat aan doen. Hij was in ieder geval gewoon heel blij met mij, dus dat was dan wel weer heel lief, maar ik was niet blij met mezelf. En dus zat er niks anders op dan maar weer beginnen met afvallen. Ik ben echt zo’n typische jojo-mevrouw geworden waarvan ik mezelf vroeger beloofd had het nooit te worden. Zucht.

Eigen schuld, dikke (ha) bult

Maar goed, het is m’n eigen schuld. Ongeveer 2 jaar geleden viel ik heel veel af. Zo licht als toen hoef ik van mezelf niet meer te worden (mag wel, hoor, als het allemaal ineens super easy blijkt te zijn), maar net als Annemerel & Francien vorig jaar wil ik gewoon onder de 70. Want tjeez, ik wil gewoon ál m’n kleren weer passen. Annemerel & Francien is het ook meer dan gelukt, dus ik moet nu gewoon iets minder zeuren, iets minder chips in mijn mond proppen en iets meer groenten. En gewoon accepteren dat niet alles altijd maar lekker hoeft te zijn, zoals Martin zo mooi zei. Behalve dan die 2 jokers in de week, die moeten héél lekker zijn.

Eind vorig jaar ging ik al aan de slag, maar ja, toen kwam december enzo. In januari ging ik vol goede moed verder, maar echt heel ver kwam ik niet. Ik probeerde MyFitnessPal, werd helemaal gek en moedeloos van alle berekeningen en besloot maar weer terug te grijpen op mijn oude ‘liefde’: Bodieboost. Oude liefde ja, want de afgelopen 5 jaar heb ik dat al meerdere malen (soms met succes en soms met niet zoveel succes) gedaan. En ik wil potverdorie niet de rest van mijn leven diëten, dus het moet nu maar eens klaar zijn.

Onder de 70 dus. Op 31 december 2016. Al is het 69,9 kg, het kan me niet schelen, onder de 70 zal ik. En ik heb een beetje meer motivatie nodig, dus ik ga jullie er maar weer mee vervelen. Niet al te vaak, hoor, gewoon eens in de zoveel tijd.

De stand

Afgelopen week: -0,5 kg
In totaal nu: -3,5 kg

Gelukkig heb ik in ieder geval weer heel veel plezier in hardlopen, dus dat heb ik alvast gewonnen. Let’s do this!

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

8 thoughts on “Afvallen: daar gaan we weer

  1. Heel veel succes! Ik ben vorig jaar bij toeval een paar kilo afgevallen en hoewel ik op zich nog wel iets minder zou willen wegen, ben ik voor nu echt tevreden genoeg met mezelf 🙂

  2. Haha, had ik het tóch goed gezien afgelopen weekend ???? Expres niets over gezegd want stel je voor dat het toch niet zo was geweest ( =domper). Ga zo door, mij heeft bye,bye buikje toch ook weer – 2,5 kg opgebracht !

  3. You can do this! Je bent al heel goed op weg met al dat hardlopen: iedere keer als ik een foto van jou voorbij zien komen, denk ik: ‘ik moet ook weer!’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.