Anti Glamour, het geheime dagboek van Halina & Carice

Al sinds Anti Glamour uit is, wil ik ‘m lezen. Ik stond er in die tijd nog in de V&D (!) naar te kijken, maar nam ‘m toch niet mee. Toen ik ‘m afgelopen Koningsdag bij de vrijmarkt zag liggen, nam ik ‘m wél mee. Eindelijk kon ik Anti Glamour lezen! Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond!

Anti Glamour

Auteurs: Carice van Houten & Halina Reijn
Verschenen in: 2013
Serie: geen
Genre: koffietafelboek
Aantal pagina’s: 301

In Anti Glamour schrijven Carice en Halina over het leven. Aan de hand van verschillende onderwerpen (van de liefde tot Amsterdam en van macht tot lichaamssappen) delen ze hun ervaringen, meningen en gedachtes over het leven, maar vooral: over hun onvoorwaardelijke vriendschap. Ze vertellen over hun jeugd, over het nu en de toekomst. Ze interviewen elkaar en zijn om de beurt aan het woord.

Leuk koffietafel boek

Anti Glamour is een echt koffietafel boek, wat mooi en speels vormgegeven is en heel veel leuke foto’s bevat! Juist geen perfect gestylde foto’s, maar backstage foto’s, gemaakt met een mobieltje. Daarom voelt het een beetje alsof je in het geheime dagboek van Carice & Halina zit te lezen. Ik vind dat leuk! Je kunt er steeds een hoofdstukje uit lezen of het gewoon in één autorit naar Disneyland Parijs uitlezen, zoals ik heb gedaan.

Eenzaamheid en spiritualiteit komen steeds terug, bij ieder onderwerp. Dat lijkt een beetje centraal te staan in de levens van Carice & Halina. Alle verhalen hebben wel een klein beetje iets treurigs over zich. Je leert Halina & Carice iets beter kennen, maar nog niet zo goed als ik gehoopt had. Ik had nog wel meer vrolijke en leuke verhalen over de liefde willen lezen. Misschien had ik verwacht (gehoopt) dat het nog iets meer een biografie of levensverhaal was geweest dan dat het was. Anti Glamour zijn meer losse verhalen en gedachtegangen over bepaalde onderwerpen.

Kortom: een leuk koffietafel boek!

Mijn favoriete zin uit het boek is zonder twijfel: “Laat ik maar zorgen dat dit leven een goed verhaal wordt.” 

Origineel: Ja, er zijn wel meer van zulke boeken, maar ik vond de insteek van de losse gedachtegangen toch best origineel.
Personages: 
Je leert de personen Carice & Halina beter kennen, maar niet zo goed als ik gehoopt had.
Irritaties: Ik vond het jammer dat alle verhalen iets treurigs over zich heen hadden. Misschien past dat juist heel goed bij Carice & Halina, maar ik had iets meer vrolijke verhalen verwacht en gehoopt.
Aanrader: Als je op zoek bent naar een vermakelijk en leuk koffietafelboek: ja!

Heb jij Anti Glamour al gelezen?

★★★☆☆

Koop bij bol.com

♥ Mariek

Deze recensie bevat een affiliate link.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.