Back in time tag

Op verschillende blogs kwam ik de super leuke ‘back in time’-tag tegen, die bedacht werd door Marloes. Ik vind het serieus één van de leukste tags ooit en besloot daarom vandaag ook terug te blikken op mijn blog. Welke layouts heb ik allemaal gehad en wat was mijn allereerste blogpost?

1. Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

De allereerste blog die ik ooit schreef was voor het meidentijdschrift Fancy. Daar heb ik namelijk drie jaar lang columns voor geschreven (tot het tijdschrift stopte). Ik deed mee aan een wedstrijd en won! De column waarmee ik won heb ik helaas niet meer, maar ik heb wel de column die ik als eerste schreef als nieuwe Fancy columnist.

De eerste blog voor Mariekevanwoesik.nl kan ik helaas niet meer terugvinden, want het eerste jaar was mijn site van HTML en blogde ik niet op WordPress!

2. Waarom begon je met bloggen?

Ik schreef al een tijd voor Fancy en mijn toenmalige vriend vond het leuk om websites te maken met HTML. Hij maakte er één voor mij, omdat het hem leuk leek als ik daar ook op ging bloggen. Ik plaatste er eerst alleen mijn Fancy columns op, maar al snel werd het meer! Dat is nu alweer bijna 5 jaar geleden…

3. Welke layouts heb je al gehad?

Wauw, een héleboel! Mijn eerste layouts waren dus gemaakt in HTML en later ging ik over op WordPress en sindsdien maak ik mijn layouts zelf. Ik heb helaas niet overal screenshots van gemaakt, maar met behulp van de Internet Wayback machine heb ik ook nog een paar volledige layouts terug kunnen halen! En dan te bedenken dat ik ook een heleboel verschillende (lelijke) headers heb gehad…

Super klein, maar hier zie je als nieuwbericht op Fancy dat mijn blog online is gekomen, haha! Mijn eerste layout dus. 2010

Mijn tweede layout, ook nog in HTML. Dit is een test screenshot, waar ik in Paint doorheen heb zitten tikken met aanwijzingen, haha. Dat tekststuk liep natuurlijk niet door die balk heen. Ik denk dat deze in 2011 of 2012 online kwam, trouwens.

Mijn eerste  (zelfgemaakte) WordPress layout. Mooi ook, een header én tekst aan de bovenkant. 2012.

Hè, hè, iets beter! Dezelfde layout, maar nu ging ik met kleuren en headers wisselen, haha. 2013.

Wederom dezelfde layout, andere kleuren en header. 2013.

Beetje witjes, want ik wilde cleaner… MIJN HAAR! Verschrikkelijk. 2013.

Iets andere header. 2013.

Eindelijk naar mijn kleur: koraalrood. 2013.

Onder het mom van: je moet meteen zien wat voor blog dit is. 2014.

Een totaal andere layout. Met een slider. Had ik nooit moeten doen. Veel te formeel! 2014.

Ik ging dus snel naar een andere layout, de huidige! Hier nog met een andere header en een ander ‘kopjeslettertype’ dan nu. 2014/2015!

4. Wat was het allereerste perspakketje wat je mocht ontvangen?

Ik weet het niet precies meer, maar ik denk wat douchespulletjes van Kneipp. Ik ontvang niet zoveel perspakketjes, omdat ik ook maar heel soms wat review. Als ik wat ontvang, dan is dat een boek of iets reis gerelateerds!

5. Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Dat vind ik ZO moeilijk. Ik heb hier serieus dagen over nagedacht en ik weet het nog steeds niet. Ik enige waar ik aan moest denken is de blog over de quarterlife crisis, omdat die zo eerlijk was, dat ik er bijna bang van werd. Gelukkig waren jullie reacties heel lief.

In 2013 schreef ik trouwens ook eens een heel eerlijke blog: ‘Geluk zit niet in een lager gewicht‘. Ik ben heel blij dat me inmiddels nooit meer weeg en alleen naar centimeters en kleding kijkt. Man, dat scheelt zóveel stress en onnodige chagrijnigheid!

6. Welke blogger is je grote voorbeeld?

Lastig! Ik heb niet echt één groot voorbeeld, maar er zijn wel wat bloggers die mij inspireren. Ik heb érg veel respect voor Mascha van Beautygloss, die maar met goeie ideeën blijft komen! (Zowel voor haar eigen blog als die van anderen.) Hetzelfde geldt voor Laura van Whatabouther. Haar reisblog blijft maar groeien, zo knap!

Verder heb ik de laatste tijd drie favoriete blogs, die ik ook even wil noemen, omdat je er echt even een kijkje moet gaan nemen: Dinastie van Dina, Etalles van Anne en LisanBoon van Lisan!

7. Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

Eigenlijk niks. Mijn blog is al bijna 5 jaar mijn ‘kindje’ (gatver, wat klinkt dat slijmerig… maar stiekem voelt het wel een beetje zo) dat overal met me mee groeit. Als ik dingen van 5 jaar geleden lees, sla ik mijn handen voor m’n ogen, maar toch heeft het wel wat. Ik bedoel: je moet ergens beginnen! Natuurlijk zou ik nu misschien niet meer zo snel dingen doen, die ik 3 jaar geleden wel deed, maar toen leek het logisch en voelde het goed. Ik heb nooit dingen gedaan waar ik achteraf spijt van had. En het is zo leuk om (bijna) alles nog terug te kunnen lezen! Ik bedoel: 5 jaar van mijn leven staat zo ongeveer online!

Ik tag normaal nooit bloggers, maar deze tag vind ik zo leuk, dat ik een uitzondering maak. Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden van Kelly, Dina & Laura!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “Back in time tag

  1. Wat een leuke tag! Lijkt me enorm leuk om aan de hand van je blog je persoonlijke ontwikkeling te zien! Zowel privé als op het gebied van schrijven 🙂

  2. Leuk en interessant om te lezen hoe je bent begonnen met bloggen. En wat heb je veel verschillende lay outs gehad. Ik vind ze eigenlijk allemaal wel leuk!

  3. Ik blijf dit toch echt een hele leuke tag vinden. Op deze manier word je namelijk toch een beetje meegenomen in de groei die je als blogger hebt doorgemaakt en dat vind ik super inspirerend om te zien. Wat leuk trouwens dat je voor de Fancy hebt geschreven: ik was vroeger helemaal verslaafd aan de Fancy dus misschien dat ik gewoon stukjes al van je heb gelezen haha.. echt grappig. Liefs, Deisy

    1. Oh wat grappig! Ik schreef voor Fancy online, dus als je dat ook volgde, zou dat heel goed kunnen ja 🙂

  4. Leuk om alles op een rijtje te zien; en Fancy…. ik weet nog goed dat alle meiden ( en jongens) uit groep 7 & 8 ook aan het stemmen waren, ik werd steeds op de hoogte gehouden hoeveel je vóór stond en toen de brul” Juf, ze heeft gewonnen”

  5. Volg ik jouw blog echt al sinds je eerste lay-out van 2013? Wauw, hele tijd alweer (: Leuk om zo door de tijd heen te gaan, wat blog je al lang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.