BACKSTAGE | De boekpresentatie van ‘Laat me jou zijn’

laat-me-jou-zijn

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik het niet zo op bloggersevents. Ik voel me niet zo thuis tussen alle fashion meiden, weet niet wat ik moet schrijven over beauty presentaties en raak in een beetje in de war van de ‘geheime regels’ van Amsterdam. Dan ga ik een beetje met een open mond naar al die hippe bloggers met blote buiken zitten kijken en steek ik (als enige) nog maar weer een hapje in mijn mond. Daarnaast is Amsterdam een *** eind reizen, dus heb ik met mezelf afgesproken dat ik alleen naar events ga als ze me écht leuk lijken. En dat is dus… bijna nooit.

Wist ik veel dat er ook léuke blog events zijn…

laat-me-jou-zijn

Dagmar is naast een hele leuke blogger ook nog marketing babe bij uitgeverij Zomer&Keuning en zij nodigde me uit voor de bloggersborrel van Z&K, die tevens diende als boekpresentatie van ‘Laat me jou zijn’ van Petra Kruijt (die zelf nog van niks wist). Ik telde de woorden ‘boekpresentatie’, ‘presentaties van Gillian King en Marcha de Groof’ en ‘in Utrecht’ bij elkaar op en dacht: daar moet ik naartoe! En zo kwam het dat ik voor het eerst sinds tijden weer eens naar een bloggersevent ging. En het was zó leuk dat ik er een complete blogpost aan wijd.

petra-kruijt

Ten eerste had ik binnen mum van tijd al leuke bloggers gevonden die net zo van kletsen houden als ik, in de vorm van Josianne en Rosanne. Dagmar kwam al snel met hapjes op de proppen, die vervolgens eerst van vier kanten gefotografeerd moesten worden voordat we ze in onze mond staken. Best handig, bloggers onder elkaar! Niemand die zich stoort aan het feit dat jij alwéér een foto wilt maken.

Vervolgens stelden de dames van Z&K zich voor en vertelden ze over de boeken die ze uitgeven en de nieuwe die eraan komen. Ik hing aan hun lippen! Daarna presenteerde Petra Kruijt haar nieuwe boek ‘Laat me jou zijn’, wat we ook allemaal mee naar huis kregen. Petra was duidelijk overdonderd, wat het allemaal extra leuk maakte.

Tijdens de Q&A vertelde Petra meer over haar boek en gaf ze antwoord op leuke vragen. Zo vertelde ze bijvoorbeeld dat ze het soms lastig vindt om over personages te schrijven, die dicht bij haarzelf staan, omdat ze dan niet meer zo goed weet of grappige dingen uit het boek écht grappig zijn, of alleen leuk zijn voor haar en het personage! Wat ik persoonlijk dan weer erg grappig vond.

boekpresentatie

Gillian King vertelde in een presentatie over hoe het schrijven van haar boeken tot nu toe in z’n werk ging. Zo stuurde ze tijdens het schrijven van ‘Zwart-wit‘ haar man en kinderen een week naar de Veluwe, omdat ze écht een schrijfmarathon moest houden om haar deadline te halen. Leuk vond ze het niet, maar effectief was het wel.

Marcha de Groof kende ik nog niet, maar nu gelukkig wel! Deze leuke Limburgse vertelde in haar presentatie over wat er bij komt kijken als je debuteert. Erg interessant!

Lucky bastards als we zijn, kregen we – naast ‘Laat me jou zijn’ – ook nog een giga goodiebag mee naar huis, met daarin: De mannenmaker (het vorige boek van Petra), Man o man van Marcha, Sterrenhemel en Zwart-wit. Kortom: ik heb voorlopig nog heerlijk veel leesvoer. Ik ben héél benieuwd naar de boeken en zal jullie snel vertellen wat ik ervan vond.

Lieve Dagmar en Z&K, wat fijn dat jullie me hebben laten zien dat er ook léuke bloggersevents zijn. Met lekkere hapjes (waar wél iedereen van snoept) een heerlijke, gezellige sfeer en… boéken!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

24 thoughts on “BACKSTAGE | De boekpresentatie van ‘Laat me jou zijn’

 1. Hai Marieke,

  Wat een leuk verslag! Fijn om te lezen dat je het een geslaagd event vond. Ik vond het leuk om je te ontmoeten en ik hoop dat je geïnspireerd naar huis bent gegaan 🙂

  Veel leesplezier met alle boeken!

  Liefs, Marcha

 2. Jaaa, wat was het toch leuk! Grappig hoe je die andere bloggersevents beschreef, hier kon je tenminste gewoon je neus achterna gaan naar de schaal met borrelhapjes, haha 🙂

 3. He, zo balen dat ik er niet bij kon zijn (vakantie, verschrikkelijk!). Lees er veel goede dingen over. Gelukkig ligt het boek inmiddels thuis. Snel aan beginnen!

 4. Wauw wat geweldig om je verslag te lezen, dankjewel voor je prachtige complimenten en het plezier spat van het scherm af. Het maakt mij echt heel gelukkig om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad <3 Dankjewel voor je mooie verslag, te gekke foto's, maar boven alles dat je erbij was. Zo super om je weer te zien en te spreken! Tot hopelijk heel erg snel! Lieefs Xx

 5. Na die eerste alinea, kon ik gewoon niet stoppen met lachen. Echt hoor.. Mocht je weer naar zo’n event gaan, dan ga ik graag met je mee om blote buiken te bezichtigen en Nemo’s te spotten in het supergrote aquarium.

  1. Hahahaha ik was zoooo blij dat jij mee was!! En toen zei die man ook nog: “mocht je écht honger hebben dan moet je buiten even wat gaan eten”. Om 18.30 ’s avonds… wij vergingen van de honger!

 6. HOERA voor boeken! Echt hè, de leukste mensen ontmoet je als het met boeken te maken heeft. Ik ben blij dat ik jou ook eindelijk eens heb gezien en gesproken, want het voelde alsof ik je al een eeuwigheid kende, terwijl dat dus helemaal niet zo was. Nu dus wel! 🙂

  1. Aaaah dank je wel! Helemaal insgelijks! Ik hoorde van Dagmar dat vandaag je laatste dag was. Heel veel plezier met je verlof!! 😀

 7. Dingen met boeken zijn altijd leuker. 😉 Ik vond het ook supergezellig, jammer dat ik je niet zo lang gesproken heb maar toch leuk om je te ontmoeten!

 8. tof verslag. Ik organiseer af en toe blogger events en er is een duidelijk verschil tussen de verschillende categorieen – boeken blogger events zijn een van mijn favo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.