Backstage: in het Gelredome!

Zaterdag 10 december was één van de belangrijkste dagen voor Mike & Colin en wij mochten als cameraploeg mee. Super leuk natuurlijk, maar ook hartstikke druk, want er stonden veel afspraken op de agenda. Speciaal voor jullie schreef ik een backstage-verslag, zodat jullie ook eens kunnen zien hoe het er backstage aan toe gaat bij Mike & Colin.

De dag begon in Emmen, waar Mike & Colin een interview en live optreden hadden bij RTV Emmen. We maakten kennis met elkaar, aten een verschrikkelijk groot stuk taart en dronken een kop koffie. Daarna was het tijd voor de soundcheck. Mike & Colin testten de microfoontjes en het geluid, terwijl wij op zoek gingen naar goede plekken om te filmen en de camera-instellingen testten. Een goede voorbereiding is van levensbelang!

Na de soundcheck konden we nog even een slok thee naar binnen gooien, maar daarna was het tijd voor het echte werk: een interview en live optreden! De jongens zongen drie liedjes en sprongen over het podium. Na hun optreden stelde één van de ‘mannetjes van de radio’ hun een paar vragen. De jongens wisten even niet wat ze moesten zeggen toen bleek dat ze de nieuwe attractie van Parc Sandur mochten testen: ze mochten in twee enorm grote opblaasballen gaan staan, waarna ze met bal en al in het zwembad werden gegooid! Door in de bal te springen, kruipen en koprollen te maken, moesten ze vooruit zien te komen. En dan maar kijken wie er het eerste aan de overkant is…! Uiteindelijk was er niet echt een winnaar, omdat de begeleiders de jongens stiekem ‘vast hielden’ aan het touw dat aan de ballen hing. Maar één ding is zeker: de jongens kwamen zeiknat uit de ballen, door de kinderen die er nat in waren gekropen! Gelukkig hadden ze anderhalf uur de tijd om in de auto te drogen.

We sprongen weer in de auto, op weg naar de volgende bestemming. Tussendoor dronken we bij een benzinestation een kop koffie, waar we heel toevallig Mooi Wark tegenkwamen, de band waarmee Mike & Colin in het Gelredome optraden. Na de kop koffie vlogen we door naar Westervoort, waar een fan nietsvermoedend aan het werk was in haar kapsalon. Als verrassing kwamen Mike & Colin bij haar langs. Het meisje had namelijk een moeilijke tijd achter de rug en kon wel een oppeppertje gebruiken. Speciaal voor haar zongen Mike & Colin midden in de kapsalon een stukje van ‘Alles is top’! Het meisje vond het geweldig en voor ons was het alweer tijd om te gaan, want het Gelredome riep!

We reden snel door naar het Gelredome, waar we onze spullen in de kleedkamer smeten en door rende naar de zaal. Tijd voor de soundcheck! Samen met Mooi Wark zongen Mike & Colin hun nummer ‘De klok tikt door’. De mensen van de regie en het geluid waren er maar druk mee! Daarna liepen we wat door het Gelredome heen en weer. Er moesten nog wat kleine dingen geregeld worden, zoals een polsbandje voor de jongens en voor ons, omdat wij anders niet backstage mochten filmen. En dat klinkt makkelijker dan het is, want je krijgt echt niet zomaar een bandje, ook niet als je met een mega camera op je schouders rondloopt. Daarna vertrokken we naar de eetzaal, waar alle artiesten en de crew een hapje konden eten. Er stond een heerlijk buffet voor ons klaar, dus we hadden niks te klagen!

Dat zwembad zat trouwens IN de kleedkamer! Tja, Gelredome, hè? Voetbal!

Na het eten was de visagie aan de beurt. Door het felle licht boven het podium ga je namelijk heel snel zweten en glimmen en dat ziet er niet uit op een podium. Ook de mannen krijgen daarom een laag foundation en wat poeder op het gezicht. Voor Mike & Colin inmiddels gesneden koek. (Na het optreden werd ‘die zooi’, zoals Mike het noemde, er wel snel afgehaald, want als je het laat zitten, heb je de dag erna een gezicht vol met puistjes! Tja, mannen, dan zien jullie ook eens hoeveel moeite de vrouw elke dag moet doen!) Na de visagie moesten we wachten, maar backstage is er altijd wel wat te doen. Overal liepen artiesten en crew en met iedereen werd een praatje gemaakt. In het cafeetje/green room backstage dronken de jongens koffie met Wesley Klein en Tim Douwsma. Wie zegt dat jongens niet veel kletsen, heeft duidelijk deze jongens nog niet bij elkaar gezien!

Wat ’n tafel, hè? Die zou ik ook wel willen hebben…

Tijd voor de grote finale: Mike & Colin waren al als tweede aan de beurt. Eerst speelde Mooi Wark een paar nummers en daarna riep presentator Kees Tol de jongens op het podium. Het optreden ging fantastisch en het publiek was super enthousiast! Wij filmden vanachter de coulissen de jongens op het podium, met op de achtergrond een uitverkocht Gelredome. Wat een uitzicht! Geweldig! 34.000 man, springend op de muziek van ‘De klok tikt door’. Beter kon de dag niet worden! Na het optreden zaten Mike & Colin vol adrenaline en natuurlijk stelden we ze gelijk een paar vragen voor de camera!

Na een lange dag eindigden Mike & Colin in de zaal, bij hun ouders en vriendinnen. Gewoon vanuit de zaal naar de andere optredens kijken; ze zijn zo lekker gewoon gebleven.

Wij kletsen nog wat met Lee Towers en Peter Koelewijn in de kleedkamer (wisten jullie dat die mannen behalve geweldig zingen ook nog eens uitstekende moppen kunnen tappen?) en maakten nog wat beelden vanuit de zaal. Om 10 uur reden we naar huis, helemaal kapot na zo’n lange werkdag. Maar wát een geweldige dag was dit. Zo willen we er wel meer!

Wat filmden wij nou eigenlijk?
Wij filmden een dag uit het leven van Mike & Colin voor de internet-serie ‘(Bijna) BN’er’. Want voordat Mike & Colin op het podium staan, moet er natuurlijk heel wat gebeuren. Wat er allemaal backstage gebeurt, heb je nu voor een deel al gelezen in het backstage-verslag, maar beeld zegt natuurlijk meer dan duizend woorden. Daarom kun je hieronder onze film bekijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.