BACKSTAGE | Mijn dromen ‘s nachts slaan helemaal nergens op

Gisterennacht werd Geert om 5.00 uur wakker. Dat is natuurlijk op zich al niet zo’n goed idee, maar ja, wat doe je eraan. Nu wil het feit dat mijn wekker (of eigenlijk, ónze wekker, maar ik moest er als enige uit) om 5.45 uur ging. Toen Geert om 5.00 uur dan ook in zijn ochtend-soepelheid over mij heen klom, zat ik meteen rechtop in mijn bed. “Hoe laat is het?” Geert boog zich naar de wekker toe en mompelde slaapdronken “5 uur”. Kijk en daar gaat het dan dus fout.

Ik dacht: lekker, dan kan ik nog drie kwartier slapen. Maar in de praktijk gaat dat dus niet op, hè? Ik wéét dat ik er bijna uit moet en dus slaap ik lichtjes en schrik ik steeds wakker, omdat ik bang ben dat ik door de wekker heen slaap. En dát is het moment dat ik bijzonder raar ga dromen. Maar dan ook echt dingen die helemaal nérgens op slaan. Als de wekker dan vervolgens écht gaat, ben ik helemaal versufd en heb ik géén idee meer of het nou daadwerkelijk gebeurd is of niet. Lekker wakker worden is dat. Kuch.

Gisteren droomde ik het volgende:

Ik zat, samen met mijn broertje, in een bestelbusje en Geert, mijn moeder en vader zaten achterin. Lekker in het donker. Terwijl we gezellig achteruit (!) over de weg tuften, begon er een jongen tegen ons in te rennen. Mijn droom zei dat ik ‘m kende van de basisschool, maar ik had die jongen nog nooit eerder gezien. Hij bleek wel super krachten te hebben, want hij duwde een briefje met zijn telefoonnummer ónder de voorruit van de auto. Maar… Geert werd heel verdrietig omdat die jongen zijn telefoonnummer aan mij gaf. Als wraak besloot hij (Geert dus, niet die Jongen Zonder Naam) allemaal stipjes op zijn buik en borstkas te laten tatoeëren, die een onleesbare tekst vormde. Maar hij had er na vijf minuten al spijt van. Gelukkig kon ik ‘m troosten door over zijn hoofd te aaien.

Nou, beste dromenontrafelaars van Nederland, wát betekent dit in vredesnaam? Ik bedoel, dit gaat toch helemaal nérgens over? Wat kun je hieruit afleiden dan? Dat ik vreemdga? Nou, verrassing, dat ga ik niet. En Geert houdt helemáál niet van tattoos, dus daar gaat ook iets fout. En what the f deed die jongen daar?

Pap, mam, ik hoop dat jullie het gezellig hadden, achterin mijn busje.

Wit - kopie - kopie-001

Foto: Pinterest

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

26 thoughts on “BACKSTAGE | Mijn dromen ‘s nachts slaan helemaal nergens op

 1. Ik droomde ooit ook heel raar, blogde ervoor en iemand wees me op een dromenexpert op Twitter. ‘s Middags belde ze me en samen hebben we een verklaring gevonden. Rete-interessant en boeiend!

  20 minuten geleden schrok ik wakker uit een droom waarin mijn beste vriendinnetje me vertelde dat ze doodging. Ben nu nog onrustig….

 2. In dromen komen vaak onbewuste dingen waarover je denkt of die je die dag gezien hebt voor. Maar soms slaan ze inderdaad op het eerste zicht nergens op. Ik vind het wel enorm fascinerend. Hopelijk kan iemand je droom analyseren 😉

 3. Ach ik geloof dat dromen betekenis kunnen hebben, maar het hoeft niet altijd. Je hersenen zijn gewoon alles wat er gebeurd aan het verwerken waardoor je de meest rare dingen ziet. Het schijnt trouwens dat je niet kunt dromen over onbekenden dus die onbekende jongen zou iemand zijn die je ooit in je leven eens gezien hebt.

 4. Haha, ik droom ‘s ochtends ook het vreemdst! Maar ik ben het vaak alweer vergeten als ik wakker word (misschien maar beter ook!).

 5. Hahaha dat slaat inderdaad nergens op nee! Ik droom ook wel eens van die maffe dingen :’) Ik geloof er trouwens niet in dat het überhaupt een betekenis heeft…

 6. Haha, leuk om dit soort posts te lezen!

  Ik onthoud elke nacht m’n dromen (waar ik heel blij om ben) en droom ook soms de vreemdste dingen. Zo droomde ik gisteren dat ik m’n rij-examen moest gaan afleggen… met een stofzuiger!

  (Als stofzuigen iets zou zijn waarvoor je een rijbewijs moet halen, zouden volgens mij niet veel mensen examen afleggen. :-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.