BATTLE OF THE CRIMI’S| The Fall VS The Spiral

Twee series. Thrillers. Beiden vijf afleveringen. Met namen die maar één woord verschillen. De ene een Engelse, de andere een internationale met acteurs uit allerlei landen. Wij (toch wel crimi-deskundigen inmiddels) maakten er een wedstrijd van: The Spiral vs. The Fall. Wie gaat er winnen?

The Spiral

In deze internationale serie (met acteurs uit allerlei landen, waaronder onze eigen Teun Luijkx) volg je Arturo, de mysterieuze leider van kunstgemeenschap ‘The Warehouse’, die berucht is om zijn demonstraties in combinatie met kunst. Zijn nieuwste plan? Zes kunstwerken uit zes verschillende, Europese musea stelen en door middel van een ingewikkeld post-plan door de hele wereld versturen. De roven zelf gaan perfect, maar daarna gaat er iets mis. De moorden volgen elkaar op, maar wie is de moordenaar? Gaat de actie nu wel door, zoals gepland? En dan begint Europol zich er ook nog mee te bemoeien.

Typische serie, met al die nationaliteiten. Het verhaal is origineel, maar het acteerwerk niet sterk. In vijf afleveringen wordt het verhaal nogal afgeraffeld en het finale is best voorspelbaar. Ik vind het een beetje vergelijkbaar met de meeste Nederlandse thrillers en begrijp niet dat het een serie van Lumière is. Uit dit idee was veel meer te halen. Het hele ‘wie heeft het nou gedaan’-gevoel mist. Tegenvaller!

Cijfer: 5
Kopen: €22,99

The Fall

In deze Engelse serie volg je zowel een moordenaar als een detective. Paul Sector lijkt een brave huisvader, maar besluipt stiekem jonge vrouwen en vermoordt ze. Stella Gibson is een vrouwelijke carrièretijger en detective en wordt naar Belfast gehaald om hem te pakken te krijgen. Je volgt zowel Paul als Stella in hun privé leven en bent getuige van de grote zoektocht. De vraag is alleen of Stella de moordenaar zal vinden, vóórdat de volgende vrouw slachtoffer wordt van deze bijzondere moorden.

Hoewel dit een typische Engelse serie is (mooie vrouwen, knappe mannen, perfecte kleding en kapsels), vind ik de serie wel sterk. Het acteerwerk is goed, het verhaal is sterk en als kijker weet je niet waar de serie naartoe gaat. Beetje jammer vind ik dat het einde niet bevredigend is, maar meer zal ik niet verklappen. Gelukkig wordt er in begin 2014 een deel 2 gemaakt. Wij gaan zeker kijken!

Cijfer: 7,5
Kopen: €24,99

De winnaar is dit keer overduidelijk: The Fall gaat er met de prijs vandoor. Zeker een aanrader voor wie van crimi’s houdt!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “BATTLE OF THE CRIMI’S| The Fall VS The Spiral

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.