BBB MOTIVATIEPLAN | Goed kauwen!

Een beetje sport-motivatie-inspiratie kan geen kwaad, toch?
Ik vind dit echt heul knap en vet om te zien!

Je moet je eten wel goed kauwen!
35 keer kauwen per hap… nou, dat heb ik niet gehaald ben ik bang. Ik ben zeker bewuster gaan kauwen en heb geen moment een té grote hap doorgeslikt waardoor ik een zere strot had, maar toch. Als ik alleen thuis ben, vind ik het gezellig om mijn lunch te eten terwijl ik een vlog kijk van Beautygloss of Livelifegorgeous en meestal is mijn lunch op aan het einde van de vlog. Tien tot vijftien minuten later dus. Is dat snel? Hmm. Hoe lang doen jullie over je lunch?

Ik weet dat goed kauwen echt belangrijk is voor je spijsvertering, maar ik leef toch nog iets te snel, denk ik. Ik heb gewoon geen zin om een halfuur over mijn lunch te doen! Ik weet dat je ook beter geen tv/vlogs kunt kijken terwijl je eet, omdat uit onderzoek is gebleken dat je dan minder bewust eet, minder snel vol zit, e.d., maar om nou in m’n eentje een halfuur voor me uit te gaan zitten staren? Een boek lezen terwijl je eet, gaat niet zo makkelijk.

Beloning
Goed, genoeg over kauwen. Over beloningen zal ik het maar niet hebben. Trouwens… de beloningen die ik wel gehaald heb, moet ik nog steeds krijgen! Ik vergeet steeds een maskertje te nemen. Maar ik vind een weekdoel wel motiverend, dus ik blijf lekker doorgaan.

Sport-spel
Het sport-spel dan. Deze week ging het beter, maar nog niet goed, vind ik zelf. Ik heb twee keer gesport: één keer de Sexy Legs workout (ik vind benen trainen wel leuk, omdat ik dat redelijk goed kan) en 1 uur wielrennen. Wat betekent dat ik inmiddels 21 punten heb gescoord. In twee weken. Hm, dat kan véél beter. Weet je waar ik zin in heb? Om met yoga te beginnen. Dat lijkt me best wel leuk, namelijk. Ik heb een plannetje, maar daar horen jullie later meer over.

Yoga
Dit is best wel een ‘schrijf maar wat je denkt’-blog geworden, excuses voor de chaos (mijn brein is een rommeltje), maar ik wilde het als laatste nog even hebben over mijn nieuwe doel. Ik zat eraan te denken om maar gewoon te beginnen met yoga. Want als iets me leuk lijkt (en het gaat om nog om een sport, hallo?!) dan moet ik het maar snel doen, voordat de zin over is. Een beloning? Hm, geen, deze week. Ik voer ze toch niet uit.

Ik wil gewoon kijken of yoga iets voor mij is! Hebben jullie tips? Filmpjes? Lessen (in Arnhem)? En wat voor soooooort yoga in vredesnaam? Ik vind het wel leuk om meer te doen dan alleen zelfbewust zitten met je ogen dicht.

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “BBB MOTIVATIEPLAN | Goed kauwen!

  1. Yoga, leuk… ik heb een hele tijd geleden op de sportschool prive lessen gehad, en vond het echt heerlijk. Zou het best wel weer willen gaan doen, maar dan moet ik mijn sport abbo omhoog zetten. Dat gaan we nu maar even niet doen.

  2. I LOOOOOOOOVE YOGA! (en ja dat is absoluut een sport)
    Als je met yoga wil beginnen gaat dat echt prima met youtube (in elk geval de basisposes). Als je even zoekt op bijvoorbeeld Tara Stiles, beginner yoga en livestrong, dan rolt er heel veel uit!. Wanneer je echt complexere poses wilt uitproberen raad ik je wel aan om op les te gaan ;).
    Het filmpje hieronder is deel van een serie die voor beginners heel goed te doen is 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.