BEAUTY | Paspoppen voor échte mensen

Het stuit me steeds vaker tegen de borst: op de paspop ziet dat setje kleding er prachtig uit, maar wanneer ik het dan aantrek… Zucht. Vooral bij winkels als H&M wil ik nog weleens een iets uit het rek trekken waarvan ik denk: wat zou het zijn? Een rokje? Een topje? Een júrk?! Néé, is het een júrk? En terwijl ik dan weer eens puffend door een winkelstraat sjok, denk ik regelmatig: wanneer komen er nou eens paspoppen voor échte mensen?

Het lijkt me een verademing, paspoppen in allerlei vormen en maten. Groot, klein, dik, dun, eentje met pukkels en een opgezette buik (fijne herkenning voor als je in die periode zit), eentje met wintertenen, eczeem, littekens… Gewoon, zoals échte mensen zijn. In het bovenstaande filmpje krijgen we alvast een voorproefje. Ik snap ook wel dat winkeliers nooit over zullen gaan op zulke paspoppen, omdat er nu eenmaal minder mensen zijn die op die paspop lijken, maar het statement lijkt me duidelijk. In elke winkel paspoppen met een maat 38/40 zou al een héle verademing zijn. En dan is dat nog niet eens de gemiddelde Nederlandse maat!

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “BEAUTY | Paspoppen voor échte mensen

 1. Bij Notorious Clothing in Utrecht hebben ze altijd een hele mooie etalage met alle soorten en maten 🙂

 2. Hoi,
  Weet je Marieke…ik zal het niet heel gauw zeggen, maar de tranen branden achter mijn ogen toen ik de emoties zag van de modellen, toen ze hun eigen pop zagen…wat ontroerend zijn dit filmpje en deze mensen.. .het heeft mij echt heel diep van binnen geraakt…

  Groetjes Petra

 3. Wat mooi… Het is echt ontroerend om te zien, vooral hoe de modellen én vervolgens de ‘gewone’ (want wat is gewoon?) mensen te zien..

 4. “Ik snap ook wel dat winkeliers nooit over zullen gaan op zulke paspoppen, omdat er nu eenmaal minder mensen zijn die op die paspop lijken…”

  Nu lijkt er echter ook niemand op die paspoppen in de winkels. 😉
  Ga het filmpje zo eens bekijken.. lees goede reacties erover!

 5. Dat lijkt mij ook zo heerlijk!
  Ik doe mee met de Free Fashion Challenge, een jaar lang geen kleding kopen. Het is lekker om een jaar lang niet het stempel S, M, L of XL op je hoofd te hebben. Wetende dat al die paspoppen maatje XXS hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.