Ben jij ook kritisch op jezelf, twijfel je weleens over keuzes en kun je een ontzettende tobber zijn?

Introductiedag klein

Pfff, heb jij dat gevoel nou ook weleens? Je wilt dat anderen je aardig vinden, maar bent heel kritisch op jezelf. Van buiten straal je discipline en zelfbeheersing uit, maar van binnen ben je nogal eens een onzekere tobber. Is dit de juiste beslissing of had ik toch dat andere moeten doen? Je kunt extravert, vriendelijk en gezellig zijn, maar ook introvert, behoedzaam en gereserveerd.

Herken je jezelf? Dan heb ik een verrassing voor je: IEDEREEN herkent zich hierin. Dit is namelijk de ‘truc’ die ze toepassen bij horoscopen. Welkom in de wereld van het Forer-effect!

Hoe kom je hier nou weer bij, Marieke? Tja, als je veel leest, kom je vanzelf dingen tegen. Lisanneleeft.nl schreef er eerder een artikel over en zij had het weer via InternetmiljonairIk klikte verder en verder en dacht: verrek, da’s interessant. Hier wil ik meer over weten!

Goed, laten we beginnen! De grote manipulatie-truc! Het is het leukste als je eerst even dit filmpje bekijkt, waarin het Forer-effect (ook wel Barnum-effect) wordt toegepast. Ik verklap nog niks. Kijk maar, dan begrijp je het wel.

httpv://www.youtube.com/watch?v=si2HoscBLIw
Hoe maf is dit? Blijkbaar zijn we van binnen zo erg hetzelfde, dat iedereen zich in deze tekst herkent! Aan de ene kant is deze test natuurlijk een beetje eng en griezelig, maar aan de andere kant: wat een fijn gevoel dat we allemaal zo zijn!

Baal je ervan dat je steeds zo twijfelt en tobt? Goed nieuws: daar heeft iedereen weleens last van! Ben je af en toe eigenlijk best onzeker? Geen probleem, da’s een heel normaal ‘kwaaltje’. Het onderzoek bewijst dat iedereen zichzelf in die specifieke omschrijving herkent.

Groot, klein, dik, dun, lang, kort, blond, bruin, donker, wit: eigenlijk zijn we allemaal anders, maar toch hetzelfde. Eindelijk is het ‘bewezen’, maar we wisten het natuurlijk allang.

Oh, en DIT is dus de truc die handlezers, voorspellers, horoscoopschrijvers en weet ik wie allemaal nog meer toepassen. Just something to think about.

Kenden jullie het Forer-effect? Voel je je nu ook een beetje beetgenomen?

Bronnen: Lisanneleeft, Internetmiljonair

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Ben jij ook kritisch op jezelf, twijfel je weleens over keuzes en kun je een ontzettende tobber zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *