Deze 5 bezienswaardigheden moet je zien in Bergamo (Italië)!

italie

bergamo

Eerder vertelde ik al waarom Bergamo eigenlijk veel mooier is dan Milaan, maar wát je dan precies in Bergamo moet zien, paste niet meer in mijn blogje. Daarom vertel ik je vandaag welke 5 bezienswaardigheden je moét zien in Bergamo!

bergamo

bergamo

1. Citta’ Alta

De hoogtepunten liggen allemaal in de Citta’ Alta, het oude stadscentrum. Als je aangekomen bent in Bergamo, kun je gemakkelijk en goedkoop de bus nemen naar de Citta’ Alta, die je zo de heuvel op rijdt. De Citta’ Alta zelf is al zooooo mooi! Overal zijn schattige steegjes en winkeltjes. Wij waren er in december en ik kan je dat zeker aanraden; overal hangen kerstlichtjes en dat is zó leuk!

bergamo

bergamo

2. Basilica di Santa Maria Maggiore

Dit vond ik zonder twijfel het mooiste gebouw van Bergamo (en stiekem vond ik het nog mooier dan de kathedraal van Milaan). Moet je nou kijken hoe prachtig deze basiliek is! Van buiten, maar ook zeker van binnen. Een must-see!

bergamo

bergamo

3. Cathedral Duomo di Bergamo e Battistero (Bergamo Cathedral)

Naast de Cappella Coleoni ligt de kathedraal van Bergamo. Van buiten niet eens zo heel mooi, maar van binnen prachtig. En ideaal, want binnen een paar stappen bezoek je al deze hoogtepunten dus.

bergamo

bergamo

bergamo

4. Cinta Muraria di Bergamo

De muur die om de Citta’ Alta heen ligt is ook zeker een bezoekje waard. Al is het meer om het uitzicht dan de muur zelf. De muur is heel lang, maar wij hebben er maar een stukje op gelopen, omdat je anders van de stad af loopt.

bergamo

bergamo

5. Campanone o Torre Civica

Op het pleintje bij het bovenste mooiste gebouw staat ook deze toren. Daar kun je perfect op klimmen om de stad van bovenaf te bekijken. Wij gingen echter maar (gratis) tot halverwege, waar we ook een mooi uitzicht hadden. Ik weet overigens niet meer zeker of die tweede foto dezelfde toren is, maar die toren was in ieder geval mooi én stond in Bergamo, haha 😉

Ben jij weleens in Bergamo geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

3 thoughts on “Deze 5 bezienswaardigheden moet je zien in Bergamo (Italië)!

  1. Italie is zo prachtig, wij zijn er al een paar jaar wezen kamperen in dr zomer (wel elke keer een andere plek). Milaan vond ik het minst van allemaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.