De 9 mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

boekarest

boekarest

Eergisteren vertelde ik al dat we ons op dag 1 vooral tegoed deden aan Roemeens lekkernijen op de kerstmarkt. Vandaag deel ik alle mooiste bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen in Boekarest en die wij zagen op dag 2 en 3 van onze stedentrip.

boekarest

1. Kretzulescu Church

Dit vond ik werkelijk waar de mooiste kerk die ik ooit heb gezien. Niet van buiten, maar van binnen. Overal is goud, pracht en praal! Heeeeeel mooi! Dat moet je echt zien. Natuurlijk heb ik binnen geen foto’s gemaakt.

boekarest

boekarest

2. Stavropoleos Monastery

Wederom zo’n prachtig kerkje! Maar nu ook van buiten. Wauw!

boekarest

3. Mânăstirea Antim

De laatste kerk, hoor, beloofd. Ook van binnen erg mooi!

boekarest

boekarest

4. CEC bank

Even serieus, waarom ziet de Rabobank er niet zo mooi uit? Dit is toch prachtig?! En dit is gewoon een bánk!

boekarest

5. Het Parlementspaleis

Het Parlementsgebouw van Boekarest is het op één na grootste gebouw ter wereld. Het is namelijk 350.000 vierkante meter groot! Om het te bouwen werd een complete woonwijk, een stadion, kerken, kloosters en synagogen afgebroken. De complete productie van marmer in Roemenië was bestemd voor het paleis. Bizar, hè?

boekarest

boekarest

boekarest

boekarest

boekarest

boekarest

6. Het dorpsmuseum

Om wat meer over Boekarest en Roemenië te leren, gingen we naar het dorpsmuseum. Dat is eigenlijk een soort openluchtmuseum, waar allerlei oude huizen uit alle delen van Roemenië te zien zijn. De meeste zijn ergens afgebroken en daar weer opnieuw opgebouwd. Heel mooi! Voor een paar euro mag je naar binnen en je vermaakt je er echt wel even!

Oh en het is er trouwens een ware poezenhemel! Er wonen onwijs veel (zwerf)poezen, die er eten krijgen en gewoon lekker mogen chillen. Ze zijn heel knuffelig, dus poezenliefhebbers kunnen er hun hart ophalen!

boekarest

7. Het oudste kroegje van Boekarest

Duur voor Roemeense begrippen, maar wel heel leuk: het oudste kroegje van Roemenië. Omdat wij er ’s ochtends om een uur of 11 waren, dronken wij er alleen een kopje thee, maar ook binnen in het gebouw keken we onze ogen uit. Lekker om even bij te komen met iets warms.

8. Arcul de Triumf

Hij heeft verdacht veel weg van die uit Parijs en het is me niet helemaal duidelijk of dat nou expres is en wie er nou eerst was, maar hij staat er in ieder geval. Toen wij er waren, werd hij echter helemaal gerestaureerd en was er niet veel meer te zien dan wat stellingen en doeken. Maar volgens mij is hij wel het bezoeken waard.

boekarest

boekarest

boekarest

9. De kerstmarkt

Mocht je in december in Boekarest zijn, vergeet dan zeker niet de kerstmarkt te bezoeken. Deze markt is middelgroot en staat vol met kraampjes met leuke Roemeense (kerst)decoratie en allerlei locale lekkernijen. Daar vermaak je je wel even! Er staat ook een soort gebouwtje waar kinderen met kerstelven op de foto kunnen (al maakten wij ook lekker een foute telefoonfoto voor in ons fotoboek, haha) en in een bepaald weekend zijn er ook optredens (maar toen waren wij net weg). Als je dan nog niet in de kerststemming raakt…!

Ben jij al eens in Boekarest geweest? Heb jij nog tips?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

6 thoughts on “De 9 mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

  1. Ik ben er een paar jaar geleden ook geweest. Mooie stad, maar helaas veel te weinig van gezien. Ben je ook ín het parlementspaleis geweest? Van binnen is het nog indrukwekkender dan van buiten…

    1. Nee, ik wist niet dat je er ook IN kon! Jammer, dat ik dat gemist heb! Bedankt voor de tip!

    2. Ik weet niet of je er zo ook in kan. Ik was er met een groepreis (treinreis van Nederland naar Istanbul met steeds een paar dagen in een stad onderweg – Keulen, Wenen, Boedapest, Brasov, Boekarest, Istanbul) en onze reisleider had een rondleiding geregeld. Echt bizar groot. Het was een tour van ongeveer anderhalve kilometer IN het gebouw, en de gids zei dat we daarmee ongeveer 5% hebben gezien… Binnen is echt álles van marmer en goud.

    3. Hé, wat leuk, die treinreis hebben m’n zwager en schoonzusje ook gemaakt afgelopen zomer. Maar wow… Dat klinkt echt bizar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.