De 5 leukste bezienswaardigheden in Milaan!

milaan

milaan

milaan

Ik vertelde jullie al waarom je eigenlijk niet naar Milaan, maar naar Bergamo moet gaan en ook welke 5 bezienswaardigheden je dan in Bergamo moet zien. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Milaan niet mooi is. In tegendeel, er staan heel wat mooie gebouwen in Milaan! De kathedraal kent iedereen wel, maar welke bezienswaardigheden moet je nog meer zien? Vandaag deel ik ze met je!

milaan

milaan

milaan

1. Duomo Santa Maria Nascente (kathedraal)

Op één staat natuurlijk het meest beroemde gebouw van Milaan: de kathedraal. Hij is gebouwd in gotische stijl en staat op het Domplein in het hartje van Milaan. Als bezoeker kun je kaartjes kopen voor in de kathedraal, op de kathedraal en een combinatie ervan (als ik het goed onthouden heb). Wij kochten voor €16 twee kaartjes voor op de kathedraal, omdat we vooral benieuwd waren naar het uitzicht. Best veel geld (vooral als je net uit Boekarest komt), maar als je naar Milaan gaat, moet je eigenlijk wel op de kathedraal geweest zijn. Het uitzicht mooi en de kathedraal zelf is natuurlijk prachtig, met al die torentjes.

Vóór de kathedraal is het onbeschrijfbaar druk, maar op de kathedraal viel dat reuze mee. Let beneden wel op de verkopers van armbandjes, vogelvoer en mensen die foto’s van je willen maken. De verkopers zijn erg opdringerig, zitten aan je en gaan na vijf keer ‘nee’ nog niet weg. Ze drukken zo vogelvoer in je handen of doen in een seconde een armbandje om als je niet oplet. De kathedraal zelf wordt overigens opvallend goed bewaakt door het leger. Als je naar binnen wilt, controleren ze alle tassen.

milaan

milaan

milaan

milaan

2. Galleria Vittorio Emanuele

Naast de kathedraal ligt de Galleria, waar je vanaf de kathedraal mooi uitzicht op hebt. Het is een overdekte winkelstraat uit de 19e eeuw waar nog altijd dure winkels in zitten als Dior en Chanel. Ook van binnen is het indrukwekkend mooi met de glazen koepels en schilderingen. In december staat er een prachtige, bewaakte kerstboom van Swarovski.

milaan

milaan

3. Castello Sforzesco

Dit kasteel is als het ware de poort naar één van de stadsparken. Ervoor ligt een fontein met een wifi-gebied (handig als je even een app’je naar huis wilt sturen) en je kunt gratis door de poorten lopen. Mooi!

milaan

milaan

4. Santa Maria delle Grazie

De kerk en het klooster komen uit 1492 en zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat het beroemde fresco Het Laatste Avondmaal in het klooster hangt. De staat ervan schijnt (ondanks dat er miljoenen in gestoken zijn om het te restaureren) niet heel best te zijn en als je het wilt zien moet je ruim van tevoren reserveren. Je snapt: wij hebben er geen centimeter van gezien, maar de kerk zelf is ook mooi.

milaan

5. De kerstmarkt

Ben je in december in Milaan? Dan kun je genieten van de grote kerstboom op het plein bij de kathedraal én van een grappige kerstmarkt. Wij waren persoonlijk niet erg onder de indruk van de kerstmarkt, maar leuk is het wel, al die gezellige lichtjes en de boom. (Vanaf de McDonalds heb je tijdens het avondeten mooi uitzicht op de boom, overigens, maar daar zal ik verder m’n mond maar over houden…)

Daarnaast heeft Milaan ook allerlei leuke stadsparken, waar het vooral zomers heerlijk vertoeven is.

Ben jij weleens in Milaan geweest? Heb je nog tips?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

2 thoughts on “De 5 leukste bezienswaardigheden in Milaan!

  1. Ik wist niet dat het Laatste Avondmaal in Milaan hing. Zou ik toch wel eens willen zien (als historica)… In België (geloof in Tongerlo of zoiets) hebben ze een replica, die schijnt in veel betere staat te verkeren… 🙂 De kerk ziet er prachtig uit inderdaad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.