Blogilates beginner calendar review + resultaten

blogilates

Sinds eind december sport ik thuis met filmpjes van Blogilates. Ik wil graag sterker worden, zodat ik beter kan paaldansen en daarnaast is een strakker lichaam natuurlijk ook niet vervelend! Regelmatig zie je Blogilates kalenders voorbij komen op mijn blog of Instagram en ik krijg er regelmatig vragen over. Een tijdje terug heb ik de beginners calendar afgerond en daarom leek het me tijd voor een review én de resultaten!

blogilates

Wat is Blogilates?

Blogilates is de blog van Cassey Ho, een fitness instructor uit Amerika en de bedenker van POP Pilates. POP Pilates is eigenlijk niets meer dan pilates doen op het (snelle) ritme van pop muziek. Kortom: keiharde workouts! En die workouts verzint Cassey zelf. Ze maakt filmpjes, die ze op haar YouTubekanaal post en vervolgens verwerkt in workoutschema’s.

Elke maand komt er een nieuw workoutschema (calendar) online. De schema’s staan beschermd achter een wachtwoord, wat je krijgt als je je inschrijft voor haar nieuwsbrief. In de workoutschema’s staat precies welke video’s je per dag moet doen. De schema’s zijn best wel heel heftig! Omdat je als beginner eerst goed moet leren hoe je de oefeningen moet doen én uit moet kijken dat je geen blessures krijgt, kun je het best beginnen met de beginners calendar. Ik heb de oude beginners calendar gedaan, maar sinds januari is er ook een nieuwe beginners calendar 2.0.

Challenges

Naast de beginners calendar deed ik ook de flat abs challenge, die in januari van start ging. Inmiddels heb ik die bijna af (die had meer dagen dan de calendar) en volg ik daarnaast ook alvast de butt lift challenge, want die staat ook weer op de February calendar. Volgen jullie het nog?

blogilates

Wat vond ik van de Blogilates beginner calendar?

Ik vind de filmpjes van Cassey érg leuk. Ze is super enthousiast en kletst de oren van je kop, maar dat vind ik juist fijn! Dertig keer dezelfde herhaling doen die voorgedaan wordt door een saaie, gespierde meneer? Niks aan! Cassey die schreeuwt: You’re gonna hate me! You’re gonna die! Nou, dan ga je echt wel!

Daarnaast worden de oefeningen heel goed uitgelegd. Geen overbodige luxe als je net begint, want je wilt blessures koste wat het kost voorkomen. De beginners calendar maakt je zeker hard aan het zweten en veroorzaakt óók spierpijn, maar het is wel erg goed vol te houden. Ik heb nergens last van gehad en geen blessures gekregen.

Omdat ik ook naar paaldansen ga (en dan niet op dezelfde dag ook nog Blogilates kan doen, want dan val ik uit de paal…) en niet elke dag tijd had, heb ik wel iets langer dan een maand over de beginners calendar gedaan. Maar dat geeft niet! Het moet wel leuk blijven en als het echt niet lukt, dan lukt het niet. Ik heb nu ongeveer 4-5 dagen in de week Blogilates gedaan. Per dag was ik er zo’n 30-50 minuten mee bezig.

blogilates

En… ben ik sterker geworden en afgevallen?

Jazeker! Natuurlijk komt dat niet alleen door Blogilates. Ik ga 1 uur per week naar paaldansen, waardoor ik natuurlijk ook sterker word. Daarnaast ben ik ook weer gezonder gaan eten (met daarnaast ook snoepmomentjes) en meer gaan wandelen.

Ik merk aan de oefeningen echt dat ik sterker ben geworden. Niet alleen gaat paaldansen me steeds beter af (omdat ik onder andere sterkere armen krijg), maar ook de videos van Cassey lukte steeds beter. Oefeningen waar ik in het begin moeite mee had, gingen later probleemloos!

En ja, ik ben ook afgevallen! Kilo’s meet ik niet, maar sinds halverwege november 2014 ben ik precies 10 cm kwijt in mijn taille. Dat zal echt niet alleen door Blogilates komen, maar het heeft zeker meegeholpen.

blogilates

En nu?

Nu ben ik begonnen met February calendar en wauw, dat is wel even andere koek. De gewone calendars zijn natuurlijk ook voor (ver) gevorderden, dus de oefeningen zijn veel zwaarder en je moet meer video’s per dag doen. Ik raad het dus ook echt af om hiermee te beginnen! Dat gaat je écht blessures geven. Gelukkig doet ze ook vaak voor hoe je een oefening minder zwaar kunt maken. Ik ben benieuwd wat deze calendar me op gaat leveren!

Kende jij Blogilates al?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

18 thoughts on “Blogilates beginner calendar review + resultaten

 1. Wow petje af dat je het zo goed volhoudt! Ik begin meestal ergens aan en stop dan weer halverwege haha. Maar goed ik ben nog steeds naar iets op zoek dat ik naast Tabata erbij kan doen. Ik ga eens kijken naar de beginnerskalender, want je verhaal maakt mij toch wel erg nieuwsgierig en enthousiast over blogilates!

 2. Hee wat een leuk enthousiast verhaal! Ik kende het niet maar vind het zeker interessant! Denk dat ik die beginners 2.0 maar eens ga uitprinten en proberen

 3. Ik lees haar blog al geruime tijd maar heb me nog nooit aan de workouts gewaagd. Ik vind 30min per dag nog best veel naast werk, kind en vriend, maar dat zullen wel gewoon excuses zijn om er niet aan te hoeven beginnen 😉

  1. Is ook best veel! Maar je kunt het natuurlijk ook een paar keer per week doen en zien als een avondje sportschool 🙂 Daar ben je ook minstens een uur kwijt.

 4. Ik ben sinds kort yoga thuis aan het doen, misschien dat ik dit als extra erbij kan gaan doen. Naja de beginnerskalender dan, mijn armen en buik/rugspieren zijn superslap!

  1. Daaat viel nog best tegen xD heb ongeveer 1/2 tot 3/4 van de eerste dag gedaan. Beter dan niets maar ergens best teleurstellend, ben benieuwd hoe dat verder gaat. Zal het sowieso proberen bij te houden, dit moet beter!

  2. Ah echt?! 🙁 Wel van de beginner calendar toch? Komt vast goed! 🙂 Gewoon morgen weer proberen! En niet forceren of te gek doen, want dan krijg je alsnog blessures.

 5. Wauw, knap van je hoor, 10 cm ?!?! Dat doe je echt supersnel. Ben nu zelf net bezig met dagelijks 30 minuten op z’n minst…. Thanks voor de motivatie 😀

 6. Wow wat goed van je!!! Echt onwijs knap 🙂 WIl zelf ook weer gaan sporten maar geen flauw idee hoe ik het in mijn drukke leven gepropt krijg waarbij ik bijna elke avond weg ben…misschien toch maar aan blogilates het lijkt me super tof om gewoon lekker te kunnen afstrepen!

  1. Dat is het zeker! Oh en dit is echt de perfecte situatie voor de aankomende opdracht van #spijtisvooraltijd!!! Doe je mee vrijdag?

 7. Ik ken het ook! Al meerdere keren mee gestart (en dus ook gestopt 😉

  De fout die ik maakte is haar kalender volledig te willen volgen. Maar dat is echt zwaar!
  Tijdens haar oefeningen pas ik zelf heel veel dingen aan, omdat het anders veel te zwaar voor me is.
  Ook omdat ik me niet wil forceren.
  Maar ik probeer toch 4 keer in de week een half uurtje te doen. Meestal combineer ik ook wat dingen, sommige video’s vind ik gewoon veel leuker dan andere. 🙂

  En uiteindelijk, zolang je maar in beweging bent is het toch al veel beter dan helemaal geen beweging 🙂

  1. Dat is ook zo, Eveline! Alle beweging is gewoon hartstikke goed en in ga haar oefeningen in het begin ook echt minder zwaar maken, anders red ik het niet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.