Wél een leuke Duitse stad: Bocholt!

Vorige week schreef ik over het saaiste stadje van Duitsland, Duisburg. Deze week gingen Geert en ik voor een revanche naar Duitsland. Want onze buren hebben ook heus wel leuke stadjes, hoor. Bocholt moest het worden, iets meer dan een halfuur rijden vanaf Zevenaar. Prima te doen dus! Op maandagochtend pakte ik mijn rugzak uit de kast en vulde hem met flesjes water, fruit en lunchpakketjes. Tijd voor een roadtrip! En één met een missie, want er moesten nog wat Sinterklaascadeautjes ingeslagen worden.

De borden leidden ons naar de parkeerplaats naast het overdekte winkelcentrum Arkaden, waar we mochten staan voor een euro per uur. Dikke prima. Onze eerste stop was dan ook de Arkaden, waar best wat leuke winkels waren. Helaas voldeden die winkels niet aan onze Sinterklaas-eisen, maar we vermaakten ons wel even met de leuke kerstversiering en het opeten van onze broodjes. We kregen overigens wel een beetje het idee dat er ergens een buslading Nederlandse bejaarden losgelaten was, maar dat was vooral grappig.

We zetten onze zoektocht naar Sintcadeaus buiten verder en daar bleek nog een leuk winkelcentrum te zijn. Het centreerde zich een beetje rondom het marktplein met het mooie gemeentehuis, waar ze op dat moment net de kerstmarkt aan het opzetten waren. Overal komen zo meteen schattige houten huisjes en kerstbomen. Zo leuk! Ik stel me zo voor dat er dan warme chocolademelk geschonken wordt en dat er overal kerstmuziek te horen is. Lijkt me echt super leuk! Kortom, ik zou Bocholt op de agenda zetten ergens tussen 27 november en 22 december (2015) want dan is er een kerstmarkt! Hij is open van 12.00 uur tot 22.00 uur maar ik denk dat het ’s avonds het leukst is, met alle lichtjes!

Zonder kerstmarkt is Bocholt ook best een leuk stadje, hoor. Het haalt het natuurlijk niet bij de zuidelijkere Duitse steden, maar het heeft gewoon een leuk centrum en je kunt er lekker winkelen. Gezellig als je eens iets anders wilt dan een Nederlandse stad en je bent er zo. Aanrader!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.