Bodieboost – Update 3 + winactie!

Ik ben nog steeds aan het Bodieboosten en inmiddels ben ik met week drie begonnen! Tijd voor een update dus: bevalt het nog steeds? Heb ik honger? Wat heb ik gegeten? Heb ik het Sinterklaassnoep weten te weerstaan? En de belangrijkste vraag: hoeveel ben ik afgevallen? Het leukste nieuws: ik mag een boek én een gratis consult weggeven aan één van jullie! Lees snel verder! 

Wil je nog even teruglezen wat Bodieboost precies is? Lees dan mijn vorige artikel.

Hoe bevalt het dieet?
Het dieet bevalt nog steeds prima. Ja, ik heb nog steeds weleens honger, maar ik ben erachter gekomen dat de 2 porties groenten een minimum is. Kortom: je mag zoveel groenten eten als je wilt, als je maar minimaal 2 porties eet. Dus als ik in het vervolg honger heb, kan ik gewoon nog wat extra groenten eten! Goed om te weten.

De diners vind ik allemaal wat te ingewikkeld en te duur. Meestal heb je nét de ingrediënten nodig die ik normaal niet in huis heb. Daarom pas ik ze aan. Da’s heel gemakkelijk en goedkoper: tagliatelle wordt spaghetti of macaroni, brie (vind ik niet lekker) verandert in doodnormale kaas en voor de kruiden trek ik mijn eigen keukenkastje open. Of eigenlijk: die trekt Geert open. Want dat ik nu Bodieboost doe, wil niet zeggen dat ik ineens kan koken.

Geert doet alleen mee met het avondeten, maar die stiekemert is gewoon al 1,5 kilo afgevallen. Mánnen. Zucht. Ik stop hem dus nu steeds drop toe, want hij moet echt niet nóg meer afvallen. Nu is ‘ie dun, maar als er meer afgaat wordt ‘ie mager. En dan durf ik niet meer op schoot.

Sinterklaas…
Afgelopen weekend vierde ik Sinterklaas bij mijn ouders. Resultaat: één grote chaos. Overdag hield ik me keurig aan het dieet, maar ’s avonds ging dat niet meer. We aten een halve pizza als diner en tijdens het uitpakken van de surprises stond er allemaal lekkers op tafel. Niet.Goed. Ik besloot het advies van Charlotte op te volgen en vooral te genieten van het eten. Ik denk dat ik in totaal zo’n 4 jokers op gesnoept heb. Twee daarvan waren mijn ‘gewone’ jokers van die week en de andere twee kwamen van de extra Sinterklaasjokers (daar kregen we er in totaal 3 van). Nu heb ik dus nog 1 extra joker over én ik heb nog 2 Sinterklaasvieringen te gaan… Als dat maar goed gaat.

Zondag snoepte ik nóg meer pepernoten, tot groot genoegen van mijn oma, die het niet aan kon zien dat ik met een bakje tomaatjes op de bank zat. Ik kreeg haar niet aan het verstand dat ik juist heel gezond bezig ben en toen ze Geert ervan begon te beschuldigen dat hij me aan het lijnen zet (haha, het tegenovergestelde is waar), heb ik maar gauw een handje pepernoten uit het schaaltje gepakt! We sloten de avond af met een etentje met de schoonfamilie. Dus eigenlijk heb ik helemaal geen extra jokers meer over, bedenk ik me nu.

Mijn chocolade-dessert van zondagavond… Need I say more?

Maar… hoeveel ben ik nu afgevallen?
Je snapt: ik had weinig hoop meer na het weekend. Ik heb er van genoten, hoor, eerlijk waar, maar de moed zakte me wel een beetje in de schoenen toen ik maandag op de weegschaal ging staan. Ik zal jullie niet langer in spanning houden: -0,3 kilo! Daar was ik dus eigenlijk gewoon hartstikke blij mee!

Ik heb me dus wel ongeveer aan het dieet gehouden, alleen heb ik álle extra jokers al opgesnoept… Nog 2 Sinterklaasvieringen te gaan. Hopelijk gaat het deze week iets beter met de pepernoten en weet ik me aan die twee jokers te houden!

WIN! 

Winactie!
Ook benieuwd geworden naar Bodieboost? Mogen er nog wel wat kilo’s af of wil je juist leren hoe je gezond eet? Dan spring je nu vast een gat in de lucht, want ik mag een boek én een gratis persoonlijk consult van Charlotte weggeven!

Wat moet je doen?
1. Like Bodieboost op Facebook
2. Like Mariekevanwoesik.nl op Facebook
3. Laat een reactie achter onder deze post met daarin je naam en achternaam 

Aan het einde van mijn testperiode van Bodieboost (over een maand) maak ik de winnaar bekend! De winactie zal onder elke update komen te staan. Ik tel alle deelnemers bij elkaar op (je hoeft dus maar één keer een reactie achter te laten, als je er meer achterlaat doe je alsnog maar één keer mee) en trek daar een winnaar uit.

Succes!

P.S. Foto’s van de maaltijden zien? Ik post ze via Twitter!

Follow my blog with Bloglovin

11 thoughts on “Bodieboost – Update 3 + winactie!

 1. Goed hoor Mariek! Ik kom erachter dat ik steeds meer moeite heb met alle porties eten. Ik vergeet bijna elke dag wel minstens één tussendoortje. Heel slecht, maarja… Ik doe mijn best. Ik heb deze week tot nu toe 1 joker op. Morgen nog eentje, en zaterdag met sinterklaas denk ik nog een paar 🙂 Who knows. Ik vertrouw ook niet zo dat ik afval, maar we gaan het zien!

  1. Ik heb wel echt trek als ik iets oversla, maar neem m’n tussendoortje in de middag soms te laat, omdat ik dan te druk ben! Da’s ook niet de bedoeling natuurlijk, maar ja. Maar: netjes Milou! Jij hoefde ook niks kwijt te raken, hè?!

 2. Gelukt, ik heb Bodieboost en jou een like gegeven op Facebook. Ik zie de laatste tijd continu dit dieet voorbijkomen. Nou moet ik ook wel toegeven dat ik bepaalde kringetjes volg op het internet, waarbinnen mensen blijkbaar massaal hiermee bezig zijn. Alleen kan ik het wel wat harder gebruiken; -0,3 kilo zou voor mij geen zoden aan de dijk zetten, kort gezegd. Zelfs -3 kilo is ver, ver, vér van mijn streven. Afijn. Zou het leuk vinden om hiermee aan de slag te gaan. 🙂

  Succes nog!

  Petra (Kruijt)

  1. Wat leuk, Petra! Nu maar duimen! Bodieboost wordt inderdaad aardig vaak genoemd op Twitter/Facebook/blogs. Ik zie ‘m ook steeds voorbij komen! Maar er zijn ook veel mensen die 20 kilo en meer kwijt zijn geraakt met BB 🙂 Dus het kan zeker. Enne, ik moet ook wel wat meer kwijt dan 3 kilo, hoor 😉 Ik ben pas net aan m’n derde week begonnen, dus ik ga nog wel even door! 😉

 3. Ik ben blij om dat te horen, zowel dat er mensen zo veel mee zijn afgevallen als dat jij ook nog een weg te gaan hebt – dat maakt het tenslotte veel leuker om te volgen. 😉

 4. Hey!

  Altijd leuk om even een “echte” reactie te lezen op een dieet, brengt weer iets meer nuance in het verhaal.. Het klinkt goed, ik ben enthousiast :D! (En Sinterklaas is ook wel gelijk de állermoeilijkste periode om niet te snoepen toch?!)

  1. Wat ’n leuke reactie, Naomi! Ik ben inderdaad wel gewoon eerlijk! Als je enthousiast bent, moet je even je naam en achternaam achterlaten, dan doe je mee met de winactie! Enne, Sinterklaas (en Kerst…) is inderdaad wel de moeilijkste periode, ja!

 5. Thanks voor je reactie:) Bij deze mijn achternaam erbij: Naomi de Jonge

  Een collega heeft me enthousiast weten te maken en jouw verhaal ondersteund dat eigenlijk alleen maar 🙂 (Je hebt sowieso een leuk blog, gaaf idee incl bucket list:)!)

 6. Hee marieke,

  super goed, had het eerlijk gezegt niet verwacht maar geweldig gedaan! ik doe ook mee met de prijsvraag (a)
  groetjes

  Sven de Groot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.