BOEK REVIEW | Barista! Koffie verkeerd – Elsbeth Witt

IMG_9936

Mijn Romanchica-collega Elsbeth Witt heeft haar eerste papieren boek uitgegeven! Barista! Koffie verkeerd is de eerste van een triologie en natuurlijk was ik héél benieuwd. Elsbeth speelde voor kerstman, stuurde ’n exemplaar naar me op en ik las het in een paar uurtjes uit. Ik wist het nog wel over drie dagen te verdelen, maar dat kwam echt omdat ik andere prioriteiten moest stellen. Je vliegt er doorheen! Benieuwd wat ik ervan vond? Vandaag deel ik mijn review met jullie!

Waar gaat ‘ie over?

Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauw ogen. Dat bespreekt ze zo vaak mogelijk met haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze compleet in de war van een donkere man met bruine ogne die bij Barista! koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen? En is deze mysterieuze man misschien echt de ware?

IMG_9937

Wat vond ik ervan?

Barista! Koffie verkeerd is een typische chicklit. De koffiebar is een moderne omgeving, die precies bij het boek en de personages past. Leuk weetje: Elsbeth heeft een koffiecursus gevolgd voordat ze ging schrijven en dat is terug te zien in de technische details! Ik vind het altijd leuk om te zien dat een schrijver zich verdiept heeft.

Het verhaal is vrij standaard, maar dankzij Elsbeths schrijfwijze wil je het boek toch in één keer uitlezen. Voor een deel weet je het einde van het boek al voordat je begint met lezen (wat bij veel chicklits het geval is), maar het boek eindigt met een cliffhanger, waardoor ik nu al benieuwd ben naar deel twee! Geen super origineel verhaal, maar wel een lekkere chicklit voor op de bank. Verruil in deze dagen de koffie voor een warme chocolademelk en je zit helemaal goed. Maar pas op, want voordat je het weet, heb je ‘m uit!

Deel 2 en 3 van de Barista! reeks komen waarschijnlijk in 2014 uit!

Rapport

Verhaal: 7
Personages: 7,5
Humor: 7
Romantiek: 8,5
Kopen: Barista! Koffie verkeerd kost als introductie nu maar €9,95

Lijkt ‘ie jou wat?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

12 thoughts on “BOEK REVIEW | Barista! Koffie verkeerd – Elsbeth Witt

    1. Dit soort boeken zijn dus altijd superleuk om te krijgen, vind ik. Ik ga m’n lief eens heel lief aankijken.. 😉

  1. Cliché of niet, ik vind chicklits heerlijk om te lezen en helemaal als er dan ook nog een flinke dosis koffie in voorkomt. Ik ben benieuwd. Hij gaat op mijn boeken wishlist 🙂 Is ie trouwens bij alle boekhandels te verkrijgen of alleen bol.com en dergelijke?

  2. Hihi, ik heb m al weeeeeken geleden gelezen. Rara hoe kan dat? 😉

    Anyway ik vond ’t ook echt een leuk boekje. Dun verhaaltje, maar wel gezellig en leest lekker vlot weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.