BOEK REVIEW | Happy Life – Mascha Feoktistova (Beautygloss)

Vertelde ik afgelopen week nog dat ik geen aparte boekreviews meer over één boek ga schrijven (maar waarschijnlijk een paar boeken tegelijkertijd ga reviewen in één blog), vandaag maak ik al een uitzondering. Gisteren was ik namelijk bij de Beautygloss party en daar kocht ik Mascha’s boek, Happy Life. In de trein sloeg ik ‘m open en ’s avonds om een uur of negen had ik hem al uit. Oeps… Maar het had een reden. Op Instagram verklapte ik al het: ik vind het GOED. Vandaag vertel ik je uitgebreid waarom jij ‘m ook moet lezen.

Waar gaat ‘ie over?

In Happy Life schrijft Mascha kleine verhalen over het leven. Háár leven, de keuzes die ze gemaakt heeft, de lessen die ze eruit geleerd heeft en de tips die ze voor ons heeft. De onderwerpen variëren van school tot carrière, van familie tot geld sparen en van gelukkig zijn tot nee durven zeggen. Doel van de verhalen? Laten zien dat je altijd moet genieten van het leven, óók als het even tegen zit.

Wat vond ik ervan?

Ik verklapte het in de inleiding al een beetje; ik vind het boek echt goéd. Ten eerste ziet het er gewoon mooi uit. De vormgeving is mooi, de foto’s zijn prachtig en kleurrijk en het geheel ziet er verzorgd uit. Jammer dat het geen hardcover is, maar aan de andere kant drukt dat wel de kosten.

Dan de inhoud, die natuurlijk veel belangrijker is. Toen Mascha aankondigde dat haar boek uitkwam, fantaseerde ik al meteen over de inhoud ervan. Gezien de titel hoopte ik heel erg op een boek waarin ze haar persoonlijke verhalen en ervaringen zou delen. Ik lees haar blog namelijk niet om de beauty, maar om Mascha als persoon. Lucky me, want dat was dus ook precies de insteek van het boek! Ik hoopte op verhalen over haar leven en carrière en kreeg ze. Vlot en vrolijk geschreven, zowel over de hoogte- als dieptepunten. Jazeker, de dieptepunten zijn er ook, maar Mascha schrijft er zo over dat je wel doorhebt dat ze grote inpact hadden, maar je toch vrolijk blijft. Erg knap, want als schrijver weet ik hoe moeilijk dat is!

Het boek is één en al positiviteit. Precies zoals Mascha is, als ik de insiders moet geloven (en dat doe ik). Geniet van het leven. Houd je doel voor ogen. Maar blijf vooral met beide benen op de grond. Familie en vrienden zijn belangrijk; zorg goed voor ze. Je snapt: het past precies bij de instelling die ik zelf heb en ik heb het boek dan ook met een grote glimlach in één keer uit gelezen. Mascha slaat de spijker op z’n kop.

Of ik dan écht alleen maar positief ben? Ja, over het verhaal wel. Ik vind het wel wat slordig dat er kleine (spellings/spatie)foutjes in het boek staan, maar aangezien de eerste druk al is uitverkocht, maak ik me daar niet zo’n zorgen om. Die foutjes halen ze er wel weer uit. Vóórdat dit boek een bestseller wordt. Want dat gaat gebeuren (of is eigenlijk al gebeurd), dat beloof ik je.

Kopen

[bol_product_links block_id=”bol_5365f54a92866_selected-products” products=”9200000026018759″ name=”Happy Life” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ga jij Happy Life lezen?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

20 thoughts on “BOEK REVIEW | Happy Life – Mascha Feoktistova (Beautygloss)

 1. Ik heb hem besteld en hij komt als het goed is komende week binnen. Ik ben echt benieuwd helemaal nu nadat ik jouw review heb gelezen. Ik volg Mascha idd ook om wie ze is en niet om de beauty 🙂

 2. Leuk! Ik ben er erg benieuwd naar en wat jij beschrijft is eigenlijk ook een beetje wat ik ervan verwacht, dus leuk om te lezen dat dat (waarschijnlijk) niet gaat tegenvallen 🙂 Ik ga hem binnenkort ook bestellen denk ik!

 3. Wauw jij bent er snel bij haha! Ik heb ‘m natuurlijk ook al besteld en ik kan niet wachten met beginnen te lezen, ik vind Mascha zo’n inspiratie bron, echt een prachtvrouw!

 4. Ik wil het gaan lezen, ik vraag me alleen af of het niet te volwassen voorme zou zijn, ik vind dat mascha gewoon zo positief in het leven staat en ook al zijn er wat tegenslagen ze gaat door, ben ik te jong? Om het te lezen (ik ben trouwens 14 jaar)

  1. Nee, zeker niet, Nikita! Het is geschreven in de stijl van haar site. Als je die leuk vindt, zou ik het boek dus ook lekker gaan lezen, als ik jou was!

 5. Ik ben erg benieuwd, ik had het boek ‘Beauty’ van Cynthia ook gekocht, maar inmiddels heb ik het niet meer, want ik vond het eigenlijk niet leuk. Maar omdat dit echt over haar leven gaat en wij allemaal een beetje fan zijn van Mascha, staat het ook op mijn wishlist.

 6. aah eerste boekreview gevonden op google! Thanks voor het beetje verklappen hoe het boek is.
  Ben nu in Engeland dus kan het helaas nog niet lezen. Gelukkig heeft een vriendin van mij het boek gekocht op haar party, lucky me!

  I hope this is much better then Cynthia beauty boek… =S

 7. Ik volg mascha niet omdat ik eigenlijk niks heb met beauty blogs maar dat dit boek persoonlijk is spreekt me wel aan al ben ik ook niet van de boeken met tips haha..

 8. Wauw, ik kan echt niet wachten tot ik er in kan beginnen. Ik wil alleen eerst mijn andere 2 boeken uitlezen. Snel doorlezen dan maar, hihi

 9. heey het boek lijkt me erg leuk maar ik vraag me af voor (of eigenlijk vanaf) welke leeftijd het is. ik ben namelijk 12 maar wil het erg graag lezen. ik hoop dat je antwoord. misschien is het namelijk te moeilijk voor mij of zo. alvast bedankt byee
  X dicle

  1. Natuurlijk geef ik antwoord 😉 Ik denk dat je het wel leuk zult vinden en dat het niet te moeilijk is. Je moet wel weten dat het dus niet over beauty gaat. Meer over het leven zelf. Maar als je dat leuk vindt, zou ik het gewoon proberen. Wellicht dat er stukjes zijn die je minder aanspreken, maar dat heb je ook weleens als je ouder bent 🙂

 10. Ik “ken” en volg Mascha al sinds 2006 en vind het zo tof dat ze nu een boek heeft geschreven! Heb het nog niet besteld, maar na al die positieve reviews ga ik dat wel doen 🙂 Was eerst even “bang” dat het een beautyboek zou worden, maar ik volg haar, net als jij, om haar persoonlijkheid en niet om de beautydingen. Zo leuk om te lezen dat haar boek echt een persoonlijk boek is!

 11. Leuk om jouw recensie te lezen, die van mij heb ik net geschreven. Ik was iets minder enthousiast over het boek, maar het was nog steeds leuk om te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.