BOEK REVIEW | Ik krijg je wel – Sophie Kinsella

IMG_9138

Sophie is de koningin van de chicklit. Sophie is mijn favoriete schrijfster. Ik ben fan van Sophie. Ze is geweldig! Ik kon dan ook niet wáchten totdat haar nieuwe boek eindelijk uitkwam en heb het meteen besteld voor deze zomer. Maar… zoals ik in mijn review van Verkikkerd al een beetje verklapte: hij viel me een tikkeltje tegen…

Waar gaat ‘ie over?

Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte – trouwen als beiden na hun dertigste nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen!

Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar een Grieks eiland. Ben en Lottie kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht.

Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

IMG_9142

Wat vond ik ervan?

Zoals ik al zei, ben ik een tikje… teleurgesteld. En dat vind ik echt heel erg. Ik ben namelijk gék op Sophie en waar anderen zich af en toe irriteren aan het voorspelbare en ongelooflijke van haar chicklits, geniet ik daar juist met volle teugen van. Maar deze chicklit was anders. Ten eerste lees je het verhaal vanuit twee mensen, Lottie én Fliss. De hoofdstukken wisselen elkaar af en de personages zijn heel verschillend. Maar waar ik normaal gesproken heel erg met de hoofdpersoon mee leef, haar blunders aan zie komen en geniet van het schouwspel, begon ik me nu een beetje te… irriteren. En daar werd het verhaal een beetje ongeloofwaardig door. Zo, ik heb het gezegd. Ik had zin in een ouderwets Sophie-verhaal, maar er kwam een doodgewone, leuke chicklit. En dat viel een beetje tegen.

Dat wil echter niet zeggen dat het boek niet leuk is. In tegendeel. Het is een leuk verhaal, vol humor, blunders en genante situaties. Ik heb het met veel plezier gelezen en ik raad het je ook echt wel aan. Maar het boek is niet Sophie-waardig. Zij had veel meer uit dit plot kunnen halen.

Rapport

Verhaal: 8
Humor: 
8
Romantiek: 
8
Personages: 
8
Kopen: €18,95

Lezen als…

  • Je gek bent op chicklit.
  • Je zin hebt om te lachen.
  • Je houdt van verhalen vol blunders, genante situaties en heerlijke mannen.

Niet lezen als…

  • Je op zoek bent naar een échte Sophie Kinsella.

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

6 thoughts on “BOEK REVIEW | Ik krijg je wel – Sophie Kinsella

  1. Ik begrijp helemaal wat je schrijft; zit je helemaal in het verhaal, klopt het opeens niet meer omdat het volgende hoofdstuk vanuit ‘ de ander’ geschreven is. Je moet steeds bewust kijken wie wát schrijft; opzich was het verhaal leuk waardoor je het toch uitleest.

    1. Precies. En ik irriteerde me ook een beetje aan het gedrag van de hoofdpersonen. Het was gewoon allemaal net iets te overdreven en ongeloofwaardig.

  2. Deze boeken zijn heerlijk om te lezen met je verstand op nul. Lees zelf graag ook boeken van Jill Mansell, als ik even romantisch en makkelijk wil lezen! Zo fijn 🙂

    1. Soms heb je inderdaad gewoon even zin in een luchtig boek! Ik lees nu Stieg Larsson, heel erg leuk, maar je moet wel je hoofd erbij houden! Dan is daarna zo’n luchtig boek wel weer erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *