BOEK REVIEW | Laatste kans – Jasmine Cresswell

IMG_9151

Laatste kans van Jasmine Cresswell kocht ik voor de zomervakantie bij de IJhallen. Op de achterkant van het boek stond dat er van haar al negen miljoen boeken waren verkocht en dus vond ik dat ik dit boek best mee kon nemen voor in de zomervakantie en zo geschiedde. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat ‘ie over?

In haar korte loopbaan als geheim agente heeft Melody Beecham al vele vijanden gemaakt in het criminele wereldje. Wanneer ze met haar vader naar Mexico reist – waar haar moeder is verdronken – en slachtoffer wordt van een moordaanslag, zijn er dus verdachten genoeg.

Toch zijn er aanwijzingen dat de dader niet weet dat ze aan Unit One verbonden is. Is hij wel een professionele crimineel? Of zijn er soms persoonlijke motieven in het spel? En heeft het ongeval waarbij haar moeder stierf, iets met de aanslag te maken?

Met de dood op haar hielen reist Melody van Mexico naar Washington en New York, op zoek naar het antwoord op deze vragen. Ondertussen bedenkt collega en partner Nikolai Anwar een gewaagd plan om hun onzichtbare vijand in de val te lokken. Een plan dat kille misleiding, meedogenloze berekening en blind vertrouwen vereist. En dat móét slagen…

IMG_9154

Wat vond ik ervan?

Jasmine Cresswell heeft een hele fijne, vlotte schrijfstijl en haar boek leest heerlijk weg. Het heeft een wat groter ‘James Bond’-gehalte dan bijvoorbeeld Karin Slaughter of Stieg Larsson, maar dat is ook weleens leuk voor de verandering. Het is spannend en het einde (lees: de dader) is best onverwachts. Ik vond het niet zo goed als Karin Slaugther, maar zeker een heerlijk, spannend boek dat lekker weg leest. Heel fijn als je even tot ‘rust’ wilt komen na al die ingewikkelde complotten van Stieg Larsson. Aanrader!

Rapport

Verhaal: 8
Personages: 7,5
Spanning: 8
Romantiek: 7
Kopen: €9,98

Lezen als…

  • Je zin hebt in een spannend boek dat leest als een trein.
  • Even geen trek hebt in ingewikkelde complottheorieën waar je de hele tijd je hoofd bij moet houden.

Niet lezen als…

  • Je geen trek hebt in een íets (niet veel, hoor) hoger ‘James Bond’-gehalte.
  • Je zin hebt om een boek te lezen waarbij je moet puzzelen.

Kende jij Jasmine Cresswell al?

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “BOEK REVIEW | Laatste kans – Jasmine Cresswell

  1. Ik ken haar nog niet, maar ben wel benieuwd geworden! Het klinkt wel spannend!
    Ik vind Stieg ook altijd wel tof, maar wel ingewikkeld ja (:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.