BOEK REVIEW | Miss yellow hair, hello! – Iris Hannema

Iris Hannema is freelance journalist en fotograaf én een onverschrokken reisgek. Daarnaast heeft ze een dróómbaan, want ze werkt voor National Geographic als Digital Nomad en schrijft voor diverse tijdschriften. Inmiddels heeft ze al door meer dan zeventig landen gereisd, maar de écht rauwe reisverhalen kon ze in geen enkele zaterdagbijlage kwijt. Op een barkruk in een café in New York bedacht ze eindelijk wat voor reisboek ze ging schrijven. Miss yellow hair, hello! is het resultaat en ik ben méér dan fan!

Waar gaat het over?

In Miss yellow hair, hello! vertelt Iris over haar reizen door onder andere Syrië, Turkije, Ghana, Japan, Israël, Jordanië, India, Brazilië, Argentinië, Iran, Mongolië en Uruguay. En dan heb ik het niet over zomaar wat ‘dit restaurant in Iran is heel leuk en dat gebouw in Israël moet je echt gezien hebben’-verhalen. Nee, Iris vertelt over kamperen op het dak van een auto, corrupte politieagenten en seks op het strand. Rauwe, grappige verhalen, zoals alleen een echte wereldreiziger – zo één die meegaat met de locals – ze kan vertellen. Iris vertelt over reizen 2.0: seks, drugs en rock&roll-reizen, dat constant zorgt voor de mooiste herinneringen.

Wat vond ik ervan?

Meteen na de eerste zin werd ik helemaal in het boek gezogen. Iris schrijft rauw, ontzettend grappig en trekt je meteen het boek in, wat je vervolgens niet meer dicht wil klappen. Ik vond het geweldig om meer échte verhalen te lezen over de landen, die ik inmiddels al op mijn reislijstje heb staan.

Het boek is leuk opgedeeld: in hoofdstukken, waarin de reisverhalen en -ervaringen afgewisseld worden met leuke, originele en grappige tips. En Iris deelt álles: van de smerige wc-verhalen tot de affaires met buitenlandse mannen. Achterin het boek staan foto’s, wat het verhaal nog completer maakt. Maar ik ontdekte zojuist dat je op de website nog véél meer foto’s en filmpjes vindt. Súper leuk!

Ik hoef het volgens mij niet meer samen te vatten, maar dit boek is een must read voor élke reiziger.

Hierboven vind je bijvoorbeeld de boektrailer, maar voor meer over Iris en haar boek verwijs ik je in één ruk door naar de website. Benieuwd naar een fragmentje uit het boek? Iris was te gast bij Giel en las samen met hem en Fleur een stukje voor.

Kopen: €18,95 bij Bol.com.

Ga jij ‘m lezen?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

9 thoughts on “BOEK REVIEW | Miss yellow hair, hello! – Iris Hannema

  1. Klinkt heel leuk, humor is altijd goed! Gaat op mijn to-read-list. 🙂 (Aangezien die veel te lang is denk ik dat ik je over zo’n jaartje kan vertellen wat ik ervan vond.)

  2. Klinkt als een goed boek, helaas kom ik de laatste tijd niet echt veel aan lezen toe. En heb nog zoveel boeken op me lijst die ik wil lezen…

  3. Ga het niet lezen. Want reizen moet je doen en niet over lezen. Dan komen de absurde verhalen vanzelf wel. 😉

  4. Jammer dat je zo lichtvaardig met het geloof omgaat Iris, misschien geloof je helemaal niet.
    Heb ook je column reisles gelezen.
    Ook jij komt net als iedereen eens voor God om verantwoording af te leggen.
    Wij moeten allemaal in het reine komen met God en dat gaat niet op de levenswijze zo jij beschrijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.