BOEK REVIEW: Verkikkerd – Lisette Jonkman: “Beter dan de nieuwe Sophie Kinsella”

Verkikkerd3

Máánden heb ik uitgekeken naar dit boek. Na Glazuur (‘Boek van het jaar 2012’ van Chicklit.nl) was ik namelijk al meteen diehard fan van Lisette Jonkman. En dat kan ook niet anders met zo’n grappig boek, hilarische tweets en chaotische gedachten. Een tijdje terug spraken we zelfs af, gewoon omdat we dachten dat we het wel met elkaar konden vinden. En dat klopte, het was super gezellig! Maar vandaag zal ik objectief blijven. En nee, dat vind ik niet moeilijk, want ik ben lááiend enthousiast over Verkikkerd!

Waar gaat ‘ie over?

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Wat vond ik ervan?

Zal ik je eens wat vertellen? Er waren deze zomer twee boeken waar ik écht al heel lang op zat te wachten: Ik krijg je wel van Sophie Kinsella en Verkikkerd van Lisette Jonkman. Maar als ik heel eerlijk ben vond ik Verkikkerd léuker dan Ik krijg je wel. Lisette heeft mijn favoriete schrijfster van haar troon gestoten…

Ik vind Verkikkerd een héérlijke chicklit. In eerste instantie ‘schrok’ ik een beetje van het feit dat het over studenten ging (ik ben zelf ook nog student natuurlijk, maar ik lees eigenlijk altijd chicklits over twintigers en was bang dat ik dit kinderachtig zou vinden), maar ik had kunnen weten dat Lisette een heerlijk herkenbaar én verrassend verhaal heeft geschreven. Lisette is niet alleen Koningin van de Nederlandse chicklit, maar is ook humoristisch tot op het bot. Waar andere chicklits soms grappig kunnen zijn op een flauwe manier, lig je bij Lisette vaker hardop dan in stilte in een deuk. Ja, het boek is dik (458 pagina’s), maar dat betekent alleen maar: meer en langer plezier van Verkikkerd.

O, en ik ben zelf ook hopeloos verliefd geworden op de personages, dus die laatste zin in Lisette’s blog maakt mij zéér blij, jullie ook?!

Verkikkerd2

Rapport

Verhaal: 9
Humor:
9
Romantiek:
9
Personages:
9
Kopen: €17,50

Lezen als…

  • Je gek bent op chicklit.
  • Je zin hebt om te lachen.
  • Je de hele dag de tijd hebt om een boek in één keer uit te lezen.
  • Je in een romantische bui bent.
  • Je ook zo genoten en gelachen hebt om Glazuur.

Niet lezen als…

  • Je niet van chicklit houdt.
  • Je boeken wilt downloaden. Doe maar niet. Daarbij: Verkikkerd hoort thuis in een mooie boekenkast.

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “BOEK REVIEW: Verkikkerd – Lisette Jonkman: “Beter dan de nieuwe Sophie Kinsella”

  1. Ik heb hem ook gelezen in de zomervakantie! Erg leuk boek inderdaad, al vond ik glazuur toch nog net iets leuker (de hoofdpersoon sprak me ook meer aan). Maar ik had ook erg uitgekeken naar dit boek na het lezen van Glazuur. Lisette schrijft ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *