BOEK REVIEW | Zwaar-serie van Chantal van Gastel

Tijden geleden al las ik het eerste deel. Dat boek had ik in de bieb geleend, maar toen ik ‘m vorig jaar op de Koninginnemarkt tegenkwam, wilde ik ‘m graag hebben voor in mijn boekenkast. Laatst kwam ik op de IJhallen deel twee en drie tegen. Serie compleet, olé! Deel twee bleek ik al gelezen te hebben, maar las ik nog een keer om het verhaal weer even op te halen en meteen daar achteraan ging deel drie. De serie is compleet! Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

Waar gaan ze over?

In Zwaar Verliefd ontmoeten we Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, werk en de liefde. Als ze op een dag een labrador moet redden van chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor de eigenaar, Ruben. En hij voor haar, maar voordat Isa dáár achter is, is ze heel wat sportschoolsessies verder.

In Zwaar Beproefd gaan Isa en Ruben samenwonen. Isa is er eindelijk een beetje aan gewend dat haar vriend zo’n lekkerding is, maar dat wil niet zeggen dat ze honderd procent zichzelf durft te zijn bij hem. Als Ruben gaat samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en Isa een steeds betere relatie krijgt met haar nieuwe baas, Hugo, staan de touwtjes gespannen. Is hun relatie bestand tegen zoveel jaloezie?

In Zwaar Verguld krijgen Isa en Ruben hun sprookjeseinde: ze gaan trouwen! Isa en Ruben zien het al helemaal voor zich: in een Italiaanse setting! Maar daar denken de ouders en schoonouders iets anders over. En met Isa’s vrienden gaat het ook niet van een leien dakje. De baby van Floor en Mas wordt veel te vroeg geboren en Stijn heeft zoveel heimwee naar het buitenland, dat het de vraag is of hij nog wil investeren in zijn relatie met Bram. Isa wil per se een happy end, maar het is de vraag of dat voor iedereen is weggelegd.

Wat vond ik ervan?

De Zwaar-serie is een typisch gevalletje van drie fijne chicklits waar je niet teveel bij na moet denken. Hoewel het in boek één wel erg veel over ‘gewicht’ gaat, krijg je al gelijk een zwak voor Isa en Ruben. In boek twee is dat niet anders. De strijd om elkaar is heftiger dan in boek één en dat vond ik wel fijn en geloofwaardig. Boek drie vond ik het allerleukste. De liefde spat van de bladzijden af en ook de verhaallijnen van de andere personages zijn érg leuk. De boeken van Chantal bevatten meer dan alleen een romanche, herkenbaarheid en een fijne schrijfstijl. Ze zijn gewoon goed uitgewerkt. Ik ben fan!

Eerder las ik al Zoek het maar uit! en Geknipt voor jou staat nog op mijn leeslijst. Chantals nieuwste boek, Ik wist het, komt dit najaar uit en deze zomer kun je genieten van haar verhalenbundel, 21 Zomers.

Rapport

Verhaal: 8
Personages: 8,5
Humor: 7
Romantiek: 8
Kopen:

[bol_product_links block_id=”bol_53491ca7caa49_selected-products” products=”9200000009984845,9200000009984825,9200000009985256″ name=”Zwaar serie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Heb jij deze serie al verslonden?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts on “BOEK REVIEW | Zwaar-serie van Chantal van Gastel

  1. Zwaar verliefd en geknipt voor jou heb ik beide in mijn boekenkast staan. Zwaar verliefd vind ik een erg leuk boek. Leest lekker weg, ook heerlijk voor op vakantie of gewoon in de tuin wanneer de zon schijnt. Geknipt voor jou moet ik nog steeds lezen. Binnenkort maar eens op een vrije middag lekker in de tuin gaan liggen met dat boek 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.