Boeken van deze zomer, deel I

boek

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de afgelopen weken lees ik weer veel meer. Ik vind het heerlijk! Dat komt natuurlijk door de zomer. We gaan deze zomer niet op reis (dat verplaatsen we naar later, omdat we veel te druk zijn met onze webshops!) maar we zijn al wel wat heerlijke weekendjes weg geweest. Zodra we dan de auto instappen, duik ik bijna meteen in een boek. Voor mij is lezen echt onmisbaar als ik op vakantie ben. Al is het maar een weekendje! 

Omdat ik weet dat jullie ook meer lezen in de zomer heb ik weer wat verse reviews voor me. Toen ik eenmaal begon te typen, werd de blog een beetje lang, dus ik splits ‘m op (en tegen die tijd heb ik waarschijnlijk weer nieuwe boeken uit, dus dan gaan we vrolijk verder!). Ik kan je alvast verklappen: er zitten echt wat toppertjes tussen, die perfect zijn voor de zomer. Dus ik zou zeggen: zet een stoel in de tuin (in de schaduw, want pfff wat ga ik slecht op die hitte), neem een groot glas (ijs!)water mee naar buiten en lees in deze blog welke (e)boeken je in moet slaan.

speel-met-vuurSpeel met vuur

Auteur: Tess Gerritsen
Verschenen in: 2015
Genre: thriller/roman
Aantal pagina’s: 278
Uitgever: The House of Books

Julia is violiste en raakt in de ban van de Incendio-wals, een muziekstuk dat ze bij toeval koopt in een antiekwinkeltje in Rome. Als Julia het stuk thuis speelt, blijkt het een angstaanjagend effect te hebben op haar dochtertje. Ze lijkt wel behekst! Julia besluit de oorsprong en het geheim van het muziekstuk te gaan ontrafelen en vertrekt daarvoor naar Venetië.

Ik was al fan van Tess Gerritsen maar dit boek was echt fantastisch! Ik las ‘m in 1 avond uit! Omdat ik zelf vanaf m’n vierde viool heb gespeeld (en nu meteen zin krijg om ‘m er weer bij te pakken), van thrillers houdt én verhalen over de tweede wereldoorlog interessant vind, was dit boek het beste van alles. Het is weer heel anders dan Tess’ andere boeken en het is eigenlijk ook meer een roman dan een thriller.

Het geschiedenis aspect van die boek vond ik geweldig. In het verhaal wissel je af tussen twee personages, die beide heel intrigerend zijn. Vanaf de eerste bladzijde leefde ik mee met het prachtig beschreven verhaal. Eén clue zag ik een beetje aankomen (omdat ik het al eens eerder tegen was gekomen in een boek), maar dat deed niks af aan het verhaal. Het boek is super spannend en onmogelijk om weg te leggen! Eén van Tess beste boeken en echt een must-read!

★★★★★

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

het-leugenspelHet leugenspel

Auteur: Ruth Ware
Verschenen in: 2018
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 384
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Vroeger speelde Isa op school met haar drie beste vriendinnen het Leugenspel; een wedstrijd wie mensen het beste kon overtuigen van de meerst bizarre verhalen en leugens. Zeventien jaar later wordt er een lijk gevonden op het strand en krijgt ze een appje van één van haar vriendinnen: ik heb je nodig. De afspraak? Zodra één van hen dat appt, moéten de anderen komen. No questions asked.

‘Het Leugenspel’ is het derde boek van Ruth Ware. Haar eerste twee boeken gaf ik zonder twijfel de hoogste beoordeling, maar als ik eerlijk ben, viel het Leugenspel me tegen. Het verhaal pakte me niet zo en ik vond de personages niet leuk. De hoofdpersoon, Isa, snapte ik totaal niet. Ze maakt in mijn ogen continu gekke keuzes en reageert zo egoïstisch dat ik een paar keer dacht: waarom is haar man niet allang bij haar weg?

Delen van het boek zijn gelukkig wel spannend en het plot zit – ondanks de uitvoering – redelijk goed in elkaar. Daarom krijgt Het Leugenspel toch drie sterren van me. Het is een vermakelijk boek, maar omdat het halverwege zo inkakt, heb je gewoon niet de spanningsboog die ik van Ruth gewend ben. Hopelijk komt dat weer met boek vier!

★★★☆☆

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

shopaholic-grijpt-inShopaholic grijpt in

Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen in: 2016
Serie: Deel 8 uit de Shopaholic serie
Genre: chicklit
Aantal pagina’s: 258
Uitgever: The House of Books

In deel 8 van de Shopaholic serie gaat Becky – samen met haar halve familie – haar vader en Tarquin achterna, die in het vorige deel ‘kwijt zijn geraakt’. Ze proppen het hele gezelschap in een camper en reizen af naar Las Vegas. Het plan? Haar vader zoeken én haar beste vriendin Suze helpen. En als het even mogelijk is Alicia Bitch Billington achterlaten in de droge woestijn.

Ik was (of bén) fan van de boeken van Sophie Kinsella, maar de laatste boeken waren me iets te simpel naar m’n zin (misschien lees ik teveel ingewikkelde thrillers…). Vorig jaar las ik het vorige deel van de Shopaholic serie en die vond ik weer leuker dan de boeken ervoor, dus ik was toch wel erg benieuwd naar Shopaholic grijpt in.

Allereerst vond ik het een leuke toevoeging dat het zich afspeelt in één van mijn favoriete landen ter wereld: Amerika. Omdat ik er nu twee keer geweest ben (en – newsflash! – de derde keer staat op de planning) en ook naar Las Vegas ben geweest, zie je het toch meer voor je. Leuk detail!

In dit deel maakt Becky zowaar een (HEEL kleine) ontwikkeling door in haar karakter, waardoor ze niet alléén aan shoppen denkt. Dat doet het boek goed! Nee, Shopaholic grijpt in is ook zeker weer geen hoogstaand boek. Maar hé, dat is geen enkel boek uit de Shopaholic serie en daar is dit boek ook niet voor bedoeld! Shopaholic grijpt in is een relaxt zomerboek, waar je niet over na hoeft te denken en wat heerlijk wegleest met je voeten in een voetenbadje en een glas ijskoude ijsthee in de buurt.

★★★☆☆

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

♥ Mariek

Sommige van deze boeken heb ik opgestuurd gekregen als review exemplaar.
Deze blog bevat affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.