Boeken van deze zomer, deel II

book

De afgelopen weken bevind ik me elke vrije minuut met mijn neus in een boek. De zomer doet mijn leeshonger goed! In mijn vorige blog deelde ik al drie reviews van heerlijke zomerboeken, maar omdat ik niet uitgepraat raakte over ze, moest ik het echt even opdelen in meerdere blogs #booknerd. Vandaag daarom deel twee, met wederom 3 heerlijke zomerboeken, waarvan sommige me zéér positief verraste!

het-eeuwige-levenHet eeuwige leven

Auteur: Matt Haig
Verschenen in: 2018
Genre: roman
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: Lebowski

Tom Hazard is een 41-jarige geschiedenisleraar en ziet eruit als een normale man. Klein detail: door een gekke ziekte is hij eigenlijk geen 41, maar leeft hij al eeuwenlang. Hij is inmiddels overal geweest, heeft alles al meegemaakt, heeft tientallen verschillende levens geleid en wil nu nog maar één ding: een normaal leven leiden, zoals ieder ander. Tot zover een top plan. Hij mag alleen niet verliefd worden.

Eén van de voordelen van samen mogen werken met uitgevers is dat de redacteuren ook hun persoonlijke favorieten met je delen. Julia, van uitgeverij Lebowski, was zo lyrisch over ‘Het eeuwige leven’ dat ik ‘m meteen wilde lezen. En man, wat had ze gelijk! Wat een geweldig boek is dit!

‘Het eeuwige leven’ is een unieke en bijzondere roman. Weer eens iets anders dan anders en dat is positief bedoeld! Elk hoofdstuk speelt zich af in een andere tijd, maar het blijft logisch, overzichtelijk en goed te volgen. Dat is waarschijnlijk te danken aan de fijne schrijfstijl van Matt Haig. Want ondanks dat er soms best filosofische zinnen tussen zitten (dat past nu eenmaal bij het boek en het personage), leest het lekker weg.

De personages zijn intrigerend en je gaat al snel van ze houden. Ik leefde erg mee met het indrukwekkende levensverhaal van Tom Hazard en ondanks dat het een totaal onmogelijk concept is, is het toch een heel geloofwaardig verhaal. Aan het einde ging het nog even iéts te snel (de ‘zoektocht’ had nog nét wat langer mogen duren van mij), maar ik ben erg enthousiast. Een mooi boek over het tragische levensverhaal van iemand die al eeuwenoud is. Voor als je eens zin hebt in iets anders, wat toch fijn leest. Aanrader!

★★★★★

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

koud-bloedKoud bloed

Auteur: Tess Gerritsen
Verschenen in: 2015
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 326
Uitgever: The House of Books

Na de dood van haar man vlucht dokter Claire Elliot samen met haar zoon Noah de stad uit om een rustig leven op te bouwen in het dorpje Tranquility. Daar probeert ze haar praktijk op te bouwen, maar dat is met de zéér stugge inwoners van Tranquility nog niet zo makkelijk. Als een jongen uit Noahs klas een bloedbad aanricht in de klas ontstaat er in Tranquility een golf van agressieve uitbarstingen van kinderen. Wat is er in vredesnaam aan de hand met de kinderen?

Ik ben groot fan van de boeken van Tess Gerritsen (het boek uit de vorige review vond ik geweldig en las ik zelfs in één avond uit!). Toch vond ik dit boek tegenvallen. Het is gewoon niet zo spannend en dus kwam ik niet in het verhaal. De eerste helft van het boek moest ik echt moeite doen om het boek erbij te pakken en door te zetten. Na ongeveer de helft kwam ik er beter in. Echt spannend werd het niet, maar ik werd uiteindelijk wel benieuwd naar wat er nou aan de hand is. Ergens vond ik het einde nog best een beetje ver gezocht, maar het was wel goed bedacht. Een leuk boek voor deze zomer, maar geen échte Tess Gerritsen. Ik pak er snel weer een nieuwe Gerritsen bij!

★★★☆☆

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

ach-moedertjeAch moedertje

Auteur: Hugo Borst
Verschenen in: 2017
Genre: roman
Aantal pagina’s: 232
Uitgever: Lebowski

In het vervolg op ‘Ma’ lees je verder over de moeder van Hugo Borst, die sinds enkele jaren aan Alzheimer lijdt en inmiddels op een gesloten afdeling woont in een verpleeghuis. In ‘Ach, moedertje’ schrijft Hugo verder over het dagelijkse leven van zijn moeder, over haar achteruitgang én het plezier in de woongroep. Maar Hugo maakt zich ook kwaad over de werkdruk van de verzorgenden en de arrogantie van de zorgbestuurders.

Het vorige deel – Ma – vond ik echt geweldig, dus ik had echt zin om deel twee te lezen. Met ‘Ach moedertje’ werd ik niet teleurgesteld. Hugo schrijft prachtig, bijzonder liefdevol en toch nuchter over zijn moeder, die inmiddels in een verpleeghuis zit.

We volgen de dagelijkse gang van zijn moeder en haar medebewoners. Soms is dat grappig, soms is dat sneu, maar altijd lees je de liefde er doorheen. En Hugo geeft een behoorlijk kritische noot over de Nederlandse zorg, waar we in deel 3 meer over gaan lezen. Ik ben heel benieuwd naar meer en kan niet wachten op deel drie!

P.S. Deze week is de moeder van Hugo overleden, dus de boeken zijn nu ineens een prachtige nagedachtenis aan haar.

★★★★☆

Koop ‘m als boek of als e-book bij Bol.com

♥ Mariek

Sommige van deze boeken heb ik opgestuurd gekregen als review exemplaar.
Deze blog bevat affiliate links.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “Boeken van deze zomer, deel II

  1. Nog bedankt voor de reviews van de vorige keer! Ik ben nu alle Tess Gerritsen-boeken aan het lezen haha! Ik heb nu even iets anders gepakt, maar heb alweer nieuwe gereserveerd bij de bieb dus binnenkort weer verder! 🙂
    Ik las het boek van je vorige review ook in één dag uit haha, ik kon echt niet stoppen met lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.