4 boeken die je écht (niet) moet lezen deze zomer!

De laatste tijd heb ik weer lekker veel boeken gelezen en op Instagram kreeg ik vragen voor reviews. Daarom vandaag 4 boeken die je zeker wél of juist niet moet gaan lezen deze zomer!

Bericht uit Parijs

Dit is het eerste boek van Guillaume Musso dat ik las, maar hij smaakt zeker naar meer! Bericht uit Parijs gaat over Madeline en Jonathan die na een botsing per ongeluk elkaars telefoon hebben gepakt. Als ze daarachter komen, zijn ze echter al 10.000 km van elkaar verwijderd, want zij woont in Parijs en hij in San Francisco. Beiden zijn nieuwsgierig en vinden al snel het geheim van de ander in de telefoons. Er volgt een spannende zoektocht.

Ik vond het boek niet súper spannend, maar wel fijn leesvoer. Aanrader!

Cijfer: 8

Piece of Kate

In een Piece of Kate vond ik eindelijk weer eens een lekkere chicklit. Hij gaat over Kate, wiens leven niet echt veel voorstelt. Tot ze uit pure wanhoop een taartenwebshop begint, die een gigantisch groot succes wordt. Een iets té groot succes en tja, dat gaat meestal niet goed…

Ik weet niet wat het is, maar ik vind de chicklits die de laatste tijd uitkomen nogal saai en zó voorspellend. (Dat is een chicklit natuurlijk altijd, maar hij moet wel leuk zijn!) Piece of Kate is geen hoogstaand boek, maar wel gewoon weer een fijne chicklit, waar je deze zomer mee op het strand gaat liggen zonder je te ergeren.

Cijfer: 7,5

De Gloriedagen van Walter Gom

De Gloriedagen van Walter Gom is een gek boek en ik heb het normaal niet zo met de gekke boeken. Iedereen is bijvoorbeeld fan van de De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween maar ik kan er niet doorheen komen. Dit boek vond ik daarentegen wel súper leuk! Hij gaat over Iris en haar vreemde buurman Walter Gom. Samen beginnen ze een adviesbureau, want Walter heeft een oplossing voor elk probleem. Wanneer een advies uit de hand loopt, vraagt de hele wereld zich af wie Walter eigenlijk is. En dat is nou net het enige dat geheim had moeten blijven.

De hoofdpersonen hadden al snel m’n hart gestolen en ik zonk lekker in het boek weg. Dat had ik gemist! Het boek is een dikkertje, maar ik had hem zo uit. Must-read voor deze zomer!

Cijfer: 8,5

Lekker is dat!

Lekker is dat! vond ik dan weer wat minder. Hij gaat over Sofie, die maar blijft hopen dat haar vriend Joost zijn vrouw Charlotte zal verlaten. Tot die tijd moet Sofie schuilen, want Charlotte is achter hun affaire gekomen. Haar schuiladres blijkt een vervallen ijssalon, die Sofie weer nieuw leven in wil blazen. Het is alleen een beetje jammer dat Charlotte roet in het eten komt gooien.

Ik vond Lekker is dat! iets te voorspellend. De personages gingen me een beetje irriteren (Gaan ze nou nog een keer geloven dat Joost een klootzak is of hoe zit dat?) en het verhaal was me iets te simpel. Toch heb ik ‘m wel uitgelezen, dus ‘dan moet er toch iéts leuks zijn’, aldus Geert. Daar heeft hij wellicht een punt. Voor het strand dan maar!

Cijfer: 5,5

Heb jij nog een aanrader voor mij?

Enkele boeken uit deze serie ontving ik als recensie-exemplaar.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

10 thoughts on “4 boeken die je écht (niet) moet lezen deze zomer!

 1. Hee Marieke,

  Ik weet niet of je van waargebeurde verhalen houdt?
  Als dat zo is dan moet je zeker het boek ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes lezen!
  En ‘Kortsluiting’ van Jeroen van Inkel (inderdaad, de dj!). Dit is een literaire thriller. Dit boek heeft mij heel erg verrast.

 2. Haha gelukkig maar, ik ben dus niet de enigste wie niet door de
  ‘100-jarige man die uit het raam klom’ komt:)
  Ik plak bericht uit Parijs op m’n boekenlijstje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.