BOSNIË | Dolen door een verlaten kasteel

We zijn diezelfde dag al bij verschillende bezienswaardigheden geweest. We zijn op weg terug naar de camping en ik ben aardig moe. Ineens rijden we weer langs zo’n fijn bruin bord, een teken van een bezienswaardigheid. Geerts ogen beginnen te twinkelen. Met zijn oneindige energie kan hij nog wel even doorgaan. ‘Zullen we éven gaan kijken?’ vraagt hij voorzichtig. ‘Heel even dan, omdat ik er anders vast spijt van krijg.’ Nou, dat had ik goed gezien. Dit verlaten kasteel had ik écht niet willen missen!

Langs de weg van Mostar naar Ljubuski ligt een verlaten kasteel. Door het dorpje loop je langs de vrij steile weg naar boven. Na tien minuten lopen zien we daar ineens een verlaten kasteeltje liggen. Of, nou ja, waarschijnlijk een deel van een kasteel, maar toch. De toren is bespaard gebleven en we verbazen ons over het feit dat je gewoon (gratis) naar binnen kan.

In al die jaren is er duidelijk niks aan gebeurd. Het kasteel is zeer vervallen, maar is duidelijk nog in dezelfde ‘staat’ als vroeger, toen er nog in geleefd werd. Niks ‘dik touw of dek voor de veiligheid’. Gewoon, puur, zoals het was. We kunnen ons geluk niet op. Wat práchtig!

Zelfs de toren is nog intact. De traptreden zijn erg hoog en een beetje klimmen wordt het wel, maar we kunnen helemaal tot boven komen. Ik vind het fantastisch! En het uitzicht is prachtig.

Als we weer naar beneden lopen, stel ik me voor dat vrouwen hier járen geleden naar beneden liepen in zo’n lange, prachtige jurk. Hoe déden ze dat in hemelsnaam op die hoge traptreden?

Als laatste besluit ik op de boog te kruipen voor een mooie foto. Iets te laat bedenk ik me dat de hele boel zo maar in zou kunnen storten, maar het kasteel blijkt nog net zo sterk als vroeger te zijn. Het levert in elk geval een nieuwe profielfoto op.

Zó voel ik me pas echt een reiziger. Toch nog even stoppen bij dat ene plekje, terwijl je eigenlijk al best moe bent. En dat je dan op zo’n plek uitkomt. Wauw.

Beoordeling

Ben jij weleens in Bosnië geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

 

8 thoughts on “BOSNIË | Dolen door een verlaten kasteel

  1. Haha heldinnenactie dat je daar bovenop bent gaan zitten! Heb je ook het verlaten kasteel in Blagaj gezien? Ik vond het in Bosnie heel verfrissend dat er geen toegangsgeld voor dit soort attracties werd gevraagd, geeft toch een ander gevoel.

    1. Ik denk dat dit het verlaten kasteel van Blagaj is?! Als ik op Google zoek, kom ik bekende foto’s tegen, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.