De 2 mooiste hikes in Bryce Canyon National Park

bryce-canyon

♫ Barking at the moon – Jenny Lewis 

Ik begin snel met verhalen over onze laatste Amerika reis, hoor (want, ai wat was dat geweldig, ik heb zoooo’n heimwee!). Maar van die reis moet ik eerst de foto’s nog uitzoeken en bewerken 😉 Daarom alvast nog een verhaaltje over onze vorige Amerika reis (in 2016), want ook daar ben ik nog lang niet over uitverteld! Zo bezochten we natuurlijk één van de meest bekende Nationale Parken, Bryce Canyon. Het nationale park met de bekende rode ‘hoodoos’. We liepen daar de twee mooiste hikes (zo werd ons verteld door de gidsen) en die waren práchtig! Eén hike was vrij kort, de andere lang. Ik deel ze graag met je!

bryce-canyon

bryce-canyon

bryce-canyon

bryce-canyon

bryce-canyon

bryce-canyon

1. Queens/Navajo Combination Loop (2 uur ➳ 4,6 km)

We komen aan in de middag en gaan op de eerste dag voor de Queens/Navajo Combination Loop. Eigenlijk wilden we daar de Peekaboo nog aan vastplakken, maar we komen toevallig Nederlanders tegen die zeggen dat de andere kant van de korte route zo mooi was en als we die eraan vastplakken, zouden we daar lopen terwijl het al donker was. We besluiten dus toch de korte route te lopen, maar wij vonden zelf het begin (wat normaal het einde is, maar wij liepen ‘m per ongeluk achterstevoren) veel mooier! Snap je het nog? 😉

Het mooiste van deze route vind ik dat je (voor ons dus aan het begin) echt tussen de hoodoos doorloopt. Heel gaaf! Over dit stuk doe ik echt een tijdje, want ik sta steeds stil om deze bizarre natuur te bewonderen. Zo mooi! Aan het einde heb je juist weer mooie, weidse uitzichten. Ook heel mooi, natuurlijk, maar daar hebben we al meer van gezien, dus het begin vond ik specialer.

bryce-canyon
bryce-canyonChinese Wall

bryce-canyonTower Bridge

bryce-canyon
bryce-canyon
bryce-canyon

2. Fairyland trail (4-5 uur ➳ 12,9 km)

Deze trail lopen we de dag erna. Hij begint bij het Fairyland Point en het is echt wel een lange trail. Hij is 12,9 km lang en er staat 4-5 uur voor. Wij hebben hem uiteindelijk in 4 uur gelopen, maar daarbij genieten we natuurlijk ook vaak van het uitzicht. Je loopt weer tussen de rode hoodoos en je komt langs een paar punten met een speciale naam, omdat het bijvoorbeeld bijzondere formaties zijn. Zo zien wij de Chinese Wall en de Tower Bridge. Bij die laatste kun je overigens ook komen via een kortere route.

Het uitzicht is heel mooi en de trail vond ik echt heel erg leuk om te lopen. Het is super rustig, we komen amper mensen tegen. Als we bij de Tower Bridge staan, ontmoeten we twee Amerikanen, die vragen of we een foto van ze willen maken. We raken aan de praat en een kwartier later zijn we Facebookvrienden. Dat is één van de dingen die ik het leukst vind aan Amerika: iedereen is zó vriendelijk! Toen vrienden van mij zeiden dat je in Amerika heel regelmatig gewoon interessante gesprekken hebt met Amerikanen, kon ik me daar eerst niks bij voorstellen, maar het is écht zo! Amerikanen vinden alles interessant en ze zullen je vanzelf wat vragen (waar kom je vandaan?). Of ze roepen dat je leuke schoenen aan hebt. Zo zijn Amerikanen! Super vriendelijk en geïnteresseerd! Dus ja: als je in Amerika bent, ga je vanzelf gesprekken krijgen met Amerikanen. En voordat je het weet, heb je nieuwe Facebookvrienden 😉

bryce-canyon

Uitkijkpunten in Bryce Canyon

Heb je geen zin om hikes te lopen of kan je dat helaas niet? Geen probleem! In Bryce Canyon zijn – net als bijvoorbeeld in de Grand Canyon – een heleboel uitzichtpunten waar je gewoon met de auto naartoe kunt. Zo bekijken wij de Natural Bridge en Aqua Canyon, maar er zijn er nog veel meer.

Al met al vonden we Bryce Canyon echt een heel mooi park! Vier dikke sterren krijgt ‘ie van ons. Zeker een (lang) bezoek waard tijdens je Amerika rondreis!

Ben jij weleens in Bryce Canyon geweest?
Of staat hij op jouw lijstje?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “De 2 mooiste hikes in Bryce Canyon National Park

  1. Zó mooi. 🙂 Zou hier echt echt echt wel graag een keer naartoe willen. Maar: ik ben ook heel benieuwd naar jullie laatste reis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.