BUCKET LIST #100 | Een geocache vinden

geocache

geocache

Al een jaar geleden las ik op Beautygloss voor het eerst over geocaching. Een paar weken geleden wilden we op een vrije maandag iets leuks doen. We kwamen er maar niet uit wát het dan moest gaan worden en besloten uiteindelijk te gaan geocachen. We installeerden de app en vertrokken naar Zevenaar, waar de eerst cache zou moeten liggen. In mijn column van laatst schreef ik het al: dat werd een compleet fiasco. We zochten de hele dag op verschillende plekken (zelfs in Duitsland), maar vonden… niets. We voelden onze echte zoek-losers en besloten hulp in te roepen. En ik schreef ‘een geocache vinden’ op mijn Bucket List, want nú was de strijd begonnen!

geocache

Terwijl we mijn schoonfamilie tijdens ons weekend in Driehuizen vertelden over onze frustraties, besloot mijn schoonzusje de strijd aan te gaan: ‘We gaan een cache vinden. Hier. NU.‘ Ik staarde naar de molens om me heen. Nou, súcces! Geert werd echter meteen weer enthousiast en zocht meteen in de app een cache op. Ieder normaal denkend mens zou zeggen dat er in Driehuizen nergens iets te vinden was, maar er lagen er drié rondom de molen waar we op dat moment waren. Say whát?! Geert stoof meteen als een jonge hond naar de eerste plek en toen werd ik zelf ook weer enthousiast. Dat ding was de vorige dag nog gevonden, dan moest het ons toch ook lukken?

geocache

Tien minuten later hoorde ik een oerkreet vanonder de brug vandaan komen. ‘IK HEPPUM!’ Geert natuurlijk. Verwoed plukken haar uit zijn gezicht vegend kwam hij eronder vandaan gekropen met een enorme legerkist in zijn handen. Official Geocache. Yeah, baby!

In de kist zat een logboek en wat ‘schatten’ (kinderspeeltjes) die je mag verwisselen voor iets anders. Natuurlijk hadden wij niks bij ons, maar mijn schoonmoeder legde resoluut haar ring in de kist (‘Was toch maar één euro’) en pakte er een geel poppetje uit. Met dikke letters schreef ik in het logboek dat DeWWWs de cache hadden gevonden. Eindelijk!

geocache

geocache

Vorige week hebben we nog met Sven en Inge gezocht naar een geocache, waarbij je een moord moest oplossen. We hebben hem niet helemaal afgemaakt, maar dat is ook leuk, zeg! Het enige waar wij minder vrolijk van worden is de onnauwkeurige app die we gebruiken (‘c:geo’ heet hij). Ik zag vandaag dat er ook een betaalde ‘geocaching’ app is. Iemand ervaring daarmee? Werkt dat beter?

Follow my blog with Bloglovin

14 thoughts on “BUCKET LIST #100 | Een geocache vinden

  1. Wij gebruiken ook die app, is inderdaad ontzettend onhandig dat hij soms zo onnauwkeurig is.. Maar mijn vriendin is wel echt een ultiem zoektalent en die houdt niet op met zoeken, dus uiteindelijk vinden we ‘m bijna altijd 😉

  2. Heel leuk! Wij doen het altijd met de wandel GPS, maar dat is ook niet altijd nauwkeurig. Het kan ook zijn dat de coördinaten waar hij ligt wat afwijken, waardoor je er soms volgens je telefoon op zou moeten staan maar hij toch wat verder weg ligt. Zorgt bij ons soms ook voor heel veel frustratie! Ik weet niet of de betaalde app veel verschil maakt, aangezien je met zo’n wandel GPS (die toch wel wat duurder is) het probleem soms ook hebt 😉

  3. Wij gebruiken een gps van Garmin, om te wandelen. Daarnaast gebruik ik ook gewoon Google Maps op mijn mobiel, zo kunnen we samen zoeken n.a.v. de coördinaten. Het is zo verslavend, geocachen. Vorige week hadden wij er nog één gevonden.
    Tip: Meld je aan via http://www.geocaching.com, dan kan je je cache loggen als je hem wel (of niet) gevonden hebt en zo zien welke caches je al hebt gedaan.

  4. Ik heb het ooit in Duitsland met kennissen gedaan en zij hadden echt 3 van die GPS-apparaatjes. Werkte best aardig al zit er altijd een foutmarge van plusmin 3 meter..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.